Δευτέρα, Μαρτίου 31, 2014

ΤΑΙΠΕΔ: Το Ελληνικό στη Lamda Development Α.Ε.- To μεγαλύτερο ξεπούλημα στην Ευρώπη είναι πλέον γεγονός!

 ΤΑΙΠΕΔ: Δίνει το Ελληνικό στη Lamda
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και μετά από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ανακήρυξε ομόφωνα τη Lamda Development Α.Ε. προτιμητέο επενδυτή για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε..

ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε!

 Μικρογραφία
Το εισόδημα των Ελλήνων συρρικνώθηκε περισσότερο απ' οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη την περίοδο 2008-2013 - Οι Έλληνες δουλεύουν πιο πολύ απ' όλους τους άλλους Ευρωπαίους αλλά έχουν και θλιβερή πρωτιά με τους περισσότερους νέους ανέργους.

ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ

 Μικρογραφία
ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ

Συζήτηση επί της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά Μεϊμαράκη

 
Ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας η διαδικασία συζήτησης επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά του Προέδρου της Βουλή Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Το ΚΚΕ αποφάσισε να απέχει από την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής.

Τι δηλώνουν Συνταγματολόγοι στο Ράδιο 9,84 για τις προτάσεις μομφής

 
Οι προτάσεις μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομίας και στη συνέχεια κατά του προεδρείου της Βουλής, που προκάλεσαν θύελλα εντός του Κοινοβουλίου, ήταν το αντικείμενο σχολιασμού σήμερα στο Ράδιο 9,84, και στα πλαίσια της εκπομπής του Γιώργου Σαχίνη, από τους συνταγματολόγους κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και κ. Κώστα Χρυσόγονο.

Γιάννης Στουρνάρας-30 χρόνια «ανέγγιχτος» στην παρέα των «εκσυγχρονιστών»

 
Κάποιοι αναρωτήθηκαν γιατί έπρεπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να γίνει αποδέκτης μίας πρότασης μομφής από την αξιωματική αντιπολίτευση… Είναι απλά ένας τεχνοκράτης, ο οποίος κρατά και διαχειρίζεται την «καυτή πατάτα» του δημοσίου χρέους ή μήπως ο ίδιος έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία των ετών ως διαμορφωτής αυτής …της «καυτής πατάτας»;

Το σκάνδαλο των τραπεζών με απλά λόγια

 

Του Κώστα Βαξεβάνη

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και με βάση τα πραγματικά γεγονότα. Αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος όχι για να συμφωνήσουμε, αλλά για να μιλάμε για πράγματα που ισχύουν και όχι για αόριστες πολιτικές.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 1 Απρίλη στην πλατεία Κλαυθμώνος ενόψει του ΕΚΟΦΙΝ

 Διαδήλωση στην Αθήνα τη μέρα συνεδρίασης του ECOFIN (1η Απριλίου)
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 1 Απρίλη 2014 στην Πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 5:30 μ.μ., ημέρα που συνεδριάζουν στην Αθήνα οι υπουργοί οικονομικών (ΕΚΟΦΙΝ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλούν η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑΑπαγόρευση των συγκεντρώσεων περιμετρικά της Βουλής

Πρώτη Σύνοδος της Πολιτικής Επιτροπής του Σοσιαλιστικού Κόμματος

σοσιαλιστικό κόμμα
Η πρώτη Σύνοδος της Πολιτικής Επιτροπής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014 και ώρα 11.00π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Επαγγελματιών Αθήνας, 2ος όροφος, Πανεπιστημίου 44.

Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: Ν. Δήμου, ΕΛΙΑΜΕΠ, Μ. Ρεπούση και ΣΙΑ

 
Του καθηγητή ΒΑΣΙΛΗ ΦΙΛΙΑ

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα απέδειξε ότι εκτός από τις «παράπλευρες απώλειες» –όρος εισαχθείς από τη μεγάλη υπερατλαντική δημοκρατία– υπάρχουν και «παράπλευρες καριέρες» πολλών κατηγοριών. Λόγω σχετικής επικαιρότητας θα ασχοληθούμε με εκείνη των παραποιητών της ελληνικής ιστορίας και των κατ’ επάγγελμα συκοφαντών του λαού μας.
Το ΕΛΙΑΜΕΠ έχει μια αδιαμφισβήτητη πρωτιά πάνω σ’ αυτό, που του εξασφάλισε το περίφημο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για το 1821. Όμως, το τρόπαιο αυτό άλλαξε πλέον χέρια και η κατοχή του διαμφισβητείται πλέον από δύο αριστοτέχνες του είδους: Την κ. Μ. Ρεπούση και τον κ. Ν. Δήμου.

Νέα Ελλάδα - ακροδεξιά ολοκλήρωση

 
Του ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΓΚΙΒΑΛΟΥ Αναπληρωτή καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Η αυτοαπαξίωση και ο ευτελισμός του θεσμού του Κοινοβουλίου φθάνει στα ακρότατα όριά του κάθε φορά που πρόκειται να ψηφισθούν νέα μνημονιακά μέτρα. Ο διασυρμός και ο αυτοεξευτελισμός βουλευτών και των κομμάτων της διακυβέρνησης, η παντελής περιφρόνηση των δημοκρατικών θεσμών επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι η πολιτική και ηθική κρίση που μαστίζει ένα μεγάλο τμήμα του πολιτικού μας συστήματος είναι ακόμα πιο επικίνδυνη και πιο βαθιά από την ίδια την οικονομική κρίση.

Ανατριχίλα

 
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ πρώην βουλευτή, πρ. ευρωβουλευτή και πρ. αντιπροέδρου της Ευρωβουλής

Η μνημονιακή κυβέρνηση κλονίζεται και γι’ αυτό αποθρασύνεται. Ο Βενιζέλος είναι ήδη ανύπαρκτος και ο Σαμαράς κορυφώνει στο έπακρο τη μεγαλομανία του, ψευδόμενος ασυστόλως και αδυνατώντας να κρύψει τον ολοφάνερο ΠΑΝΙΚΟ του. Μεταφέρω κατά λέξη και με τις ενδεικτικές υπογραμμίσεις την πρόσκληση που απέστειλε «εκ μέρους της κυβέρνησης» με την ευκαιρία της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα. Μιας παρέλασης ενώπιον αποκλειστικά των ημετέρων, απαγορεύοντας αρρήτως να την παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς ο εχθρός-λαός. (Τονίζω ότι επρόκειτο για πρόσκληση, όχι για δήλωση). Απολαύστε την!

Το ανύπαρκτο έργο του κ. Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής

Kapatais Christos


 Γράφει ο Χρήστος Καπάταης


Η συζήτηση την Τρίτη 18/3/2014 για τον Απολογισμό του 2013 της Περιφέρειας Αττικής εξελίχθηκε για άλλη μια φορά, τώρα εντονότερα, σε προσπάθεια προβολής επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Πως ο κλειδοκράτορας του ΠΑΣΟΚ κατάπιε τον … ένοικο

Νέα διπλή ήττα Βενιζέλου από τον Παπανδρέου


Στη χειρότερη θέση από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται από χθες το βράδυ μη μπορώντας να διαγράψει ούτε τον Γιώργο Παπανδρέου ούτε τον Απόστολο Κακλαμάνη που επίσης διαφοροποιήθηκε  στην  ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου. Αντιθέτως ο  Σαμαράς ανέβηκε στο  προεδρείο της  Βουλής, συνέταξε ιδιοχείρως την απόφαση  του και διέγραψε τον Νικήτα Κακλαμάνη.   

Έρχονται Ειδικά Δικαστήρια για μνημονιακούς υπουργούς και βουλευτές

 Ειδικό δικαστήριο για το Μνημόνιο  στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ

 anotato_eidiko_dikastirio

Οι δύο αναφορές την προηγούμενη εβδομάδα του Αλέξη Τσίπρα ότι θα κάτσουν στο σκαμνί, όταν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, όλοι όσοι ευθύνονται για την καταστροφή του λαού και του τόπου, έχει προβληματίσει έντονα την υπό κατάρρευση οριακή κυβερνητική πλειοψηφία.
Ήδη τα δημοσιογραφικά «λαγωνικά» Μέσων που εκφράζουν τις κυβερνητικές γραμμές έχουν αρχίσει ρεπορτάζ για την επόμενη ημέρα, όταν οι μνημονιακοί πολιτικοί θα συνωστίζονται στις αίθουσες της Θέμιδος ως κατηγορούμενοι.

Τιμή δεν έχει η Τιμή!



«Τo πολίτευμα που έχετε επιβάλει, λέγεται δικτατορία της Τρόικας», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Συ.Ριζ.Α., μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, με αφορμή το γεγονός ότι δίνεται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το δικαίωμα να πωλήσει τις μετοχές των πτωχών μας τραπεζών που κατέχει, σε τιμή μικρότερη από τη χρηματιστηριακή τους αξία. Χαρακτήρισε δε, ποινική κολάσιμη πράξη, την πώληση των τραπεζικών μετοχών κάτω από τη χρηματιστηριακή τους τιμή.

ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΡΙΑΣ

 
Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Πρωτοφανείς αντιδράσεις και ασυνήθιστο κύμα οργής εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σαρώνουν την Κρήτη λόγω της στάσης του Ευάγγελου Βενιζέλου στο τρομακτικής σημασίας θέμα της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο, βορειοδυτικά του νησιού. Εξαλλοι είναι οι Κρητικοί κατά του υπουργού Εξωτερικών, δεδομένου ότι αυτός είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός για το θέμα. Επί μήνες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αγνοούσε επιδεικτικά τους φορείς της Κρήτης, αδιαφορώντας για την ανησυχία και τις αντιδράσεις τους. Καθώς όμως πλησιάζουν σιγά σιγά οι ευρωεκλογές και οι τοπικές δημοσκοπήσεις προβλέπουν καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ στο ισχυρότερο προπύργιό του από την ίδρυσή του μέχρι τώρα, ο Ευ. Βενιζέλος εδέησε όχι βέβαια να συναντηθεί με τους διαμαρτυρόμενους Κρητικούς, αλλά να τους... γράψει γράμμα! Μπουρλότο έγιναν -δικαίως- οι κάτοικοι της Κρήτης με το περιεχόμενο της επιστολής Βενιζέλου.

Μπορεί η Lamda Development να κατέθεσε μια βελτιωμένη προσφορά (στα 915 εκατ. ευρώ) για την απόκτηση του 100% των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.», όμως τα ερωτήματα και οι σκιές παραμένουν

 Τα «ψιλά γράμματα» της προσφοράς
Τα «ψιλά γράμματα» της προσφοράς
Του Γιώργου Δασκαλόπουλου 

Μπορεί η Lamda Development να κατέθεσε μια βελτιωμένη προσφορά (στα 915 εκατ. ευρώ) για την απόκτηση του 100% των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.», όμως τα ερωτήματα και οι σκιές παραμένουν τόσο για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν όσο και για τους αριθμούς που προβλήθηκαν σχετικά με το μεγαλύτερο οικιστικό project που επιχειρείται στην Ελλάδα στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων.

Ζητείται "αξιοπρεπειόμετρο"

 ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ‘‘Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα’’
Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος 
Κάποτε έχτιζαν Μακρονήσια και έλεγαν ότι χτίζουν «Παρθενώνες»! Τώρα μετέτρεψαν τον τόπο σε κοινωνικό νεκροταφείο, σε θάλαμο αιθαλομίχλης και κατάθλιψης και λένε ότι έφεραν «σωτηρία»…

Κάθισε στη θέση του πρωθυπουργού ο Βενιζέλος!...


Το γέλιο που έπεσε από την Ολομέλεια δεν περιγράφεται …

Έτριβαν τα μάτια τους οι βουλευτές μόλις είδαν τον Βενιζέλο να μετακινείται χθες το απόγευμα από την καρέκλα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης σε εκείνη του πρωθυπουργού για να απαντήσει στην πρόταση δυσπιστίας κατά του Γ. Στουρνάρα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 3ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΒΛΙ ΤΟΥ ''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ" (ΒΙΝΤΕΟ)

 
3ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΒΛΙ  ‘’ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ ’’
29 & 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Πέρασε το πολυνομοσχέδιο με 152 «ναι», 135 «όχι» και 1 «παρόν» από την ολομέλεια της Βουλής

 vouli-olomelia-3-slider
Πέρασε το πολυνομοσχέδιο από την ολομέλεια της Βουλής. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, με ένταση καθώς υπήρξαν την τελευταία στιγμή νομοτεχνικές αλλαγές για το γάλα, την παιδεία και την υγεία.

Δείτε φωτορεπορτάζ από τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας (ΦΩΤΟ)


poreia-1
Περίπου στις 22:30 ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο. Το μεσημέρι, λίγο μετά τις 2.30 μμ έκλεισε η οδός Σταδίου, λόγω της συγκέντρωσης της ΓΣΕΒΕΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ



Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ βγήκαν από τη Βουλή και κατέβηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο στην πλατεία Συντάγματος. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την εξής δήλωση:

Όλο το χρονικό της σύγκρουσης για την πρόταση μομφής Τσίπρα κατά Στουρνάρα

 tsipras-vouli-slider
Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του  υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Κυριακή, Μαρτίου 30, 2014

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Μελετώντας το πολυνομοσχέδιο λέξη προς λέξη, κατέληξα στις κάτωθι σημαντικές παρατηρήσεις τις οποίες και παρουσιάζω ανά θεματική ενότητα.

Α) ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Η τράπεζα της Ελλάδος προσδιορίζει το έλλειμμα της κάθε τράπεζας και της ζητάει να υποβάλει σχέδιο αναδιάρθρωσης, κατόπιν αποφασίζει αν θα υποβάλει η τράπεζα αίτημα για κεφαλαιακή ενίσχυση στο ΤΧΣ. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με την σειρά του, κάνει μια συμφωνία πλαίσιο με την τράπεζα για την εφαρμογή υποχρεωτικών μέτρων και συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Η ενίσχυση του ΤΧΣ είναι με έκδοση κοινών μετοχών ή με την έκδοση υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολόγων, ενώ
απαιτεί την συμμόρφωση με τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις.
Τα μέλη του ΤΧΣ απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη, έτσι αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι ότι χαρίζουν τις τράπεζες σε διαπλεκόμενα συμφέροντα. Η στήριξη, βέβαια, του ΤΧΣ στις αποφάσεις των τραπεζών για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, γεννά πληθώρα ερωτηματικών, καθώς οι υπόνοιες και οι υποψίες πολλών, ότι όλα έγιναν μόνο και μόνο για να χαρίσουν τις τράπεζες σε ξένα funds, μάλλον βγάνουν αληθινές.
Β) ΑΣΦΑΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
Οι μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών, που θα ισχύσουν από τον Ιούλιο, θα επιφέρουν μείωση των οικογενειακών επιδομάτων κατά 50%.

Γ) ΜΙΣΘΟΙ
Με μικρότερο μισθό οι προσλήψεις των μακροχρόνιων ανέργων...

Για τους μακροχρόνιους άνεργους ο μισθός αυξάνετε 5% για κάθε τριετία
Θα υπάρχει επίσης αποτέλεσμα της ανώμαλης τριγωνικής σχέσεις εργοδότης –εργαζόμενος- εταιρίες απασχόλησης να μην υπάρχει κανένα δικαίωμα στον εργαζόμενο δηλαδή θα παίρνει 1 μισθό χωρίς προοπτική ποτέ προσαύξησης.
Μετά το 2017 θα καταργηθούν τελείως και οι τριετίες .
Όσο αφορά το ΕΚΑΣ φανταστείτε ότι αυτός που θα παίρνει σύνταξη 700 ευρώ θα παίρνει ΕΚΑΣ 30 ευρώ.

Συγκλονίζει η κατάθεση της συζύγου του Γκιόλια... "ποιός και γιατί σκότωσε τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια, ποιός θα απαντήσει";

Έπειτα από 3,5 χρόνια κλήθηκε στην Αντιτρομοκρατική η σύζυγος και μητέρα των παιδιών

 του Σωκράτη Γκιόλια, Αδαμαντία, και δήλωσε:

 «Μας έλεγε ότι θα τον σκοτώσει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και θα το κάνουν να φανεί ότι είναι η "ΣΕΧΤΑ

Καμμένος: Ο καλύτερος υπηρέτης των τραπεζών ο Αντώνης Σαμαράς

 kammenos panos 5
Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας σήμερα από το βήμα της Βουλής αποκάλυψε απόρρητη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, όπου σύμφωνα με τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κεντρικός Τραπεζίτης ενέκρινε δάνεια στον όμιλο Καρούζου χωρίς εγγύηση.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


 σοσιαλιστικό κόμμα

To Σοσιαλιστικό Κόμμα μετά την κατάθεση  της ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ
και μετά την δημοσιοποίση των ονομάτων των ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 
ανακοινώνει τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που είναι τα παρακάτω:

6000 χρόνια ιστορίας στα Νότια Προάστια!

Agios_Kosmas
Οι κάτοικοι της Γλυφάδας και του Ελληνικού πρέπει να ξέρουν πως στα ίδια χώματα που παίζουν τα παιδιά τους σήμερα, ζούσαν και περπατούσαν κάποιοι άλλοι κατά την 4η και 3η χιλιετία π.Χ., δηλαδή πριν από 6.000 χρόνια.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ (ΥΠ.ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-"ΞΑΝΑ Η ΠΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ") ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΟΤΙΑ TV

 Μικρογραφία
Την Κυριακή 30/3/2014, ο Σύλλογος Εθελοντών Ελληνικού Αργυρούπολης "Προασπίζω" πραγματοποίησε το 3ο πρωτάθλημα τάβλι Ελληνικού Αργυρούπολης και αιμοδοσία.
Στα πλαίσια του πρωταθλήματος τάβλι η "Επικοινωνία Νότια TV, συνομίλησε με τον γνωστό επιχειρηματία και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με την δημ. παράταξη "Ξανά η Πόλη Μπροστά-Ελληνικό Αργυρούπολη" Γιώργο Σαραφίδη.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» της Αργυρούπολης έγινε την Κυριακή το πρωί η συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με θέμα «Εξελίξεις στο παραλιακό μέτωπο και το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού».

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΟΤΙΑ TV

 Μικρογραφία
Η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής και δημότισσα Αργυρούπολης Eλληνικού Χριστίνα Αγγελονίδη, παρευρεθείσα στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αργυρούπολη, με θέμα το Ελληνικό και το παραλιακό μέτωπο μίλησε αποκλειστικά στην "Επικοινωνία Νότια TV".

Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΜΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΜΑΡΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΟΤΙΑ TV

 Μικρογραφία
Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργάνωσε την Κυριακή 30/3/2014,συγκέντρωση για το παραλιακό μέτωπο και το Ελληνικό. Στα πλαίσια αυτά συνομιλήσαμε με την υποψήφια Δήμαρχο Αλίμου Κυριακή Καμαρινού.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις επερχόμενες εκλογές-Τι και πώς ψηφίζουμε

 Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις επερχόμενες εκλογές
Με διπλές κάλπες και διπλά μέτωπα, εντός και εκτός τειχών, οι Έλληνες καλούμαστε να ψηφίσουμε, στα τέλη Μαϊου, τόσο για τους εκπροσώπους μας στην Ευρωβουλή, όσο και για την στελέχωση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εδώ και καιρό “κλείδωσαν” οι ημερομηνίες των διπλών εκλογών του Μαΐου, με τις ευρωεκλογές να διεξάγονται την Κυριακή 25 Μαΐου μαζί με τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών, αφού θα έχει προηγηθεί, την Κυριακή 18 Μαΐου, ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, η μάχη κρίνεται αμφίρροπη – με βάση και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις – σχεδόν σε όλες τις μεγάλες περιφέρειες της χώρας. Στους μεγάλους δήμους παρατηρείται η κάθοδος πολλών “ανταρτών” υποψηφίων από τον κυβερνητικό σχηματισμό, σε αντίθεση με την εκάστοτε μία και “επίσημη” υποψηφιότητα από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σάββατο, Μαρτίου 29, 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΤΗ ΛΑ¨Ι¨ΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΥΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 Μικρογραφία
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΥΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΣΟΚ! Έφτασε το 50% το "Ποτάμι"!

Μικρογραφία

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα για τα 15 χρόνια από τον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας

 

Θεσσαλονίκη
Για την επέτειο των 15 χρόνων από τον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας μίλησε στη Θεσσαλονίκη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καλλιθέα για την ανεργία μίλησε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Μαυρίκος


Συγκέντρωση για την ανεργία διοργάνωσε το ΚΚΕ στο Δημαρχείο Καλλιθέας όπου επισημάνθηκαν οι προτάσεις του κόμματος για την ανακούφιση των άνεργων.

Συγκέντρωση για παραλιακό μέτωπο και Ελληνικό την Κυριακή 30/3/2014. Στην Αργυρούπολη στις 11 π.μ., στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

 
Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει την Κυριακή 30/3/2014,συγκέντρωση για το παραλιακό μέτωπο και το Ελληνικό.

Συζήτηση με τον Γιώργο Πέρρο για την απεργία στις 9 Απρίλη και τη συμφωνία ΓΣΕΕ – Εργοδοτών (VIDEO)

 Μικρογραφία
Στη σημασία της επιτυχίας της απεργίας στις 9 Απρίλη λόγω και των σχεδιασμών για περιορισμό του δικαιώματος στην απεργίας, για κατάργηση των τριετιών για νέα αντιασφαλιστικά μέτρα αναφέρεται ο Γιώργος Πέρρος μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Μυστήριο με εξαφάνιση δημοσιογράφου

αστυνομια
Mυστήριο καλύπτει την εξαφάνιση της δημοσιογράφου Θάλειας Χούντα, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν πριν από μια εβδομάδα.

Όλα τα ονόματα! Αυτοί είναι οι 75 δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι με «προβληματικά» πόθεν έσχες

 Αυτοί είναι οι 75 δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι με «προβληματικά» πόθεν έσχες
Παραδόθηκε στη Βουλή η περίφημη «λίστα Νικολούδη», όπου αναφέρονται τα ονόματα συνολικά 75 δημάρχων και περιφερειακών συμβούλων, οι οποίοι εντοπίστηκαν με «προβληματικά» πόθεν έσχες.

O ευρωπαϊκός Νότος παράγει άνεργους επιστήμονες

 Δύο εκατ. κενές θέσεις εργασίας στην Ε.Ε

Δύο εκατ. κενές θέσεις εργασίας στην Ε.Ε

Πάνω από 2 εκατ. θέσεις εργασίας, για την πλήρωση των οποίων οι εργοδότες μάταια αναζητούν άτομα με τα κατάλληλα προσόντα, υπολογίζεται ότι παραμένουν σήμερα κενές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας Ελλάδος (ΕΣΥΝ), Αρμόδιος Δρίκος, ομιλητής απόψε σε εκδήλωση του χρηματοοικονομικού πολυσυνεδρίου "Money Show", στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από 6 μήνες η Ν.Δ. περνάει ξανά μπροστά-Προβάδισμα 0,4 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 0,4 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Αυξάνονται οι θετικές γνώμες για τον Σαμαρά, αν και 6 στους 10  αμφισβητούν ότι το πλεόνασμα θα ευνοήσει το χρέος - Στο 8% σταθερά το «Ποτάμι»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εκχώρηση της δημόσιας υγείας στα «μεγάλα επιχειρηματικά καρτέλ» κρούει με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

 Παράδοση της υγείας στους επιχειρηματίες καταγγέλλει ο ΙΣΑ
Παράδοση της υγείας στους επιχειρηματίες καταγγέλλει ο ΙΣΑ
Τον κώδωνα του κινδύνου για την εκχώρηση της δημόσιας υγείας στα «μεγάλα επιχειρηματικά καρτέλ» κρούει με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται η ανάγκη συγκρότησης ενός κοινού μετώπου γιατρών και φαρμακοποιών με αφορμή την αυριανή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΣΑ,

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ‘‘Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα’’


ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ‘‘Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα’’   
 Νίκος Μπογιόπουλος
Την Κυριακή συμπληρώνονται 62 χρόνια. Ήταν – και τότε - ημέρα Κυριακή. Μέρα που ακόμα και οι Γερμανοί εισβολείς τη σεβάστηκαν. Πριν ακόμα χαράξει, μέσα στη νύχτα, σαν κοινός δολοφόνος, το κράτος των γερμανοτσολιάδων που πλέον είχαν ντυθεί αμερικανοτσολιάδες, το κράτος των μαυραγοριτών που έχτιζε «Νέους Παρθενώνες» στη Μακρόνησο, είχε εκτελέσει τον Μπελογιάννη και τους συντρόφους του. Την ίδια μέρα της εκτέλεσης, ο Γιάννης Ρίτσος, εξόριστος στον Αϊ - Στράτη, γράφει στο ποίημά του «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ»:

Στάσεις εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς λόγω πολυνομοσχεδίου


 
Την κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας από τις 18.00 έως τις 22.00 για σήμερα Σάββατο, για όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται σε τηλεοπτικούς σταθμούς, αποφάσισαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις του Τύπου σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους τεχνικούς τηλεόρασης οι οποίοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση μέσα από το πολυνομοσχέδιο καταργεί τις άδειες άσκησης επαγγέλματος.

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής καθώς τίθεται σε εφαρμογή η θερινή ώρα

Μια ώρα μπροστά τα ρολόγια από τα ξημερώματα της Κυριακής

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής καθώς τίθεται σε εφαρμογή η θερινή ώρα.

Κασσής: Δεν ψηφίζω το γάλα και ας πέσει η κυβέρνηση

 Κασσής: Δεν ψηφίζω το γάλα και ας πέσει η κυβέρνηση
«Εάν δεν κατατεθεί η πρόταση Τσαυτάρη για το γάλα να είστε σίγουροι ότι δεν θα το ψηφίσω» ξεκαθάρισε ο κ. Μιχάλης Κασσής κατά την ομιλία του στην επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο επιβεβαιώνοντας ότι η εμπλοκή με το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει λυθεί παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χατζηδάκης ετοιμάζει αλλαγές της τελευταίας στιγμής που θα άρουν τις ενστάσεις των βουλευτών

 «Αντάρτικο» βουλευτών για το γάλα - Αλλαγές της τελευταίας στιγμής ετοιμάζει ο Χατζηδάκης

Μωραΐτης, Κασσής, Σηφουνάκης: Δεν ψηφίζουμε τις ρυθμίσεις για το γάλα, αν δεν διορθωθεί η ρύθμιση


«Αντάρτικο» βουλευτών για το γάλα

Σε οριακό σημείο βρίσκεται πλέον η κυβερνητική συνοχή ένα 24ωρο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου καθώς ήδη τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν στην επιτροπή της Βουλής ότι θα καταψηφίσουν το πρώτο άρθρο που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για το γάλα εάν η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης δεν προχωρήσει άμεσα σε διορθώσεις.

Συμφώνησαν σε νέα ρύθμιση για το γάλα μετά τις αντιδράσεις βουλευτών

 newego_LARGE_t_1101_54224545
Σε νέα ρύθμιση για το γάλα συμφώνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ύστερα από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Χοντρό δούλεμα από τους NY Times: Η Ελλάδα έχει το πιό φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων

 
Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου
 
Στις αντιδράσεις στον τομέα πολιτιστικής κληρονομιάς που πυροδότησε στην Πορτογαλία η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να θέσει προς πώληση συλλογή έργων του διάσημου Καταλανού καλλιτέχνη Joan Miro, μέσω δημοπρασίας του ιδιωτικού οίκου Christie’s, τον ερχόμενο Ιούνιο, αναφέρεται ανταπόκριση από τη Λισαβόνα του Raphael Minder στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας NEW YORK TIMES, με...