Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
-----0000ekd
Πλημμύρισε από ένα νεανικό, ενθουσιώδες πλήθος η πλατεία Ασωμάτων, στο Θησείο, που φιλοξένησε τη γιορτή νέων της Λαϊκής Ενότητας, το Σάββατο το βράδυ.
Η εκδήλωση άρχισε με ομιλίες νέων υποψηφίων βουλευτών της Λαϊκής Ενότητας, στην Α’ και Β’ περιφέρεια της Αθήνας: του Γιάννη Γιαννόπουλου, του Ηλία Κεφαλά, της Μαριάννας Τσίχλη, του Χρήστου Σταυρακάκη, του Παναγιώτη Κολοβού, και της Όλγας Κλείτσα. Παιδιά της γενιάς των μεγάλων αγώνων μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, παιδιά των «πλατειών» των Αγανακτισμένων και των Αποφασισμένων, παιδιά του μεγάλου κινήματος του ΟΧΙ, πήραν το λόγο στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας, ελπίδας και συστράτευσης με τη Λαϊκή Ενότητα στο νέο κύκλο αγώνων που ανοίγει. Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο υποψήφιος βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας στη Β’ Αθήνας, Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

Ο πιο νέος απ’ όλους τους παρευρισκόμενους, ο σύντροφός μας Μανώλης Γλέζος ηλέκτρισε την ατμόσφαιρα με την εμπνευσμένη, εκτός κειμένου ομιλία του που έστειλε το κεντρικό μήνυμα: «Η Λαϊκή Ενότητα είναι το μέσο, το εργαλείο, για να πετύχουμε το βασικό μας στόχο. Κι ο βασικός μας στόχος δεν μπορεί παρά να είναι ένας: Να έρθει ο ίδιος ο λαός στην εξουσία! Εμείς δεν θέλουμε την εξουσία για τους πολιτικούς. Ακολουθούμε τον Θουκυδίδη, που έλεγε ότι όποιος δεν ασχολείται με την πολιτική είναι άχρηστος. Αλλά την εξουσία, τις αποφάσεις για τη ζωή και το μέλλον του, πρέπει να τις παίρνει ο ίδιος ο λαός. Αυτό είναι το όραμά μας».
Τη σκυτάλη παρέδωσε ο Μανώλης Γλέζος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ξεσήκωσε το νεανικό κοινό με την αμεσότητα και το δυναμισμό της. «Πρέπει να πληρώσουμε το χρέος;», ρώτησε τους συγκεντρωμένους, για να εισπράξει ένα μαχητικό, επαναλαμβανόμενο «ΟΧΙ», που παρέπεμπε στη μεγάλη μάχη και τη μεγάλη νίκη της 5ης Ιουλίου. Η πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην επιτροπή αλήθειας για το δημόσιο χρέος που έδωσε ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στην Ελλάδα, ένα όπλο που ουδέποτε χρησιμοποίησε η προηγούμενη κυβέρνηση. «Πιστεύω ότι ένας από τους λόγους γι αυτές τις εκλογές- εξπρές ήταν και ότι πολλοί, μέσα και έξω από την Ελλάδα, δεν ήθελαν να ολοκληρωθεί ο λογιστικός έλεγχος του παράνομου, επαχθούς και μη βιώσιμου χρέους», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία χρωμάτισε με τα πιο μελανά χρώματα την παραβίαση κάθε έννοιας δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας από την τρόικα, σε συνεργασία με τις παλιές και νέες μνημονιακές δυνάμεις.
Η όμορφη βραδιά ολοκληρώθηκε με ρεμπέτικο γλέντι.
Πηγή:http://iskra.gr
-----00011ek-----000111ekd1
----000ek3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.