Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΙΛΛΗΣ:ΟΛΟΙ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

 ΟΛΟΙ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Παρουσίαση

"Τί να πρωτο-απαριθμήσω εξ αυτών των πνευματικών αγαθών που προσφέραμε απλόχερα στους βάρβαρους λαούς της Ανατολίας; Την αρχιτεκτονική; Την γλυπτική; Την ζωγραφική; Την τέχνη του λόγου; Την μουσική; Το θέατρο και την υποκριτική ή την βαθύτερη σκέψη της ελληνικής φιλοσοφίας;

Τί να πρωτο-απαριθμήσω από τα αθλητικά αγωνίσματα και τα παίγνια που τους μάθαμε; Από τις επιστημονικές γνώσεις που τους μεταδώσαμε εξηγώντας τους την λογική των φυσικών φαινομένων τα οποία αντιμετώπιζαν με δεισιδαιμονίες και μάγια. Διδάξαμε στους βαρβάρους αστρονομία και γεωμετρία. Τους εξηγήσαμε την ερμηνεία των κλιματολογικών μεταβολών και από την μαθητεία τους κοντά στους τοπογράφους και τους μηχανικούς μας για την κατασκευή διάνοιξης διωρύγων, δημιουργίας λιμένων και οδοποιίας, ωφελήθηκαν πολύ.
Αλλά και ως προς την τεχνική του πολέμου τους δείξαμε τη σημασία των παραινέσεων του στρατηγού στο παραταγμένο στράτευμα πριν απ' τη μάχη για την εμψύχωση και ενδυνάμωση των μαχητών κι όχι τον βούρδουλα που χρησιμοποιούσαν οι αξιωματικοί τους για να εξαναγκάσουν τα δουλικά τους στρατεύματα να μας πολεμήσουν. Κυρίως τους μάθαμε ότι ο ηγέτης ανεξαρτήτου ιεραρχίας πολεμά μπροστά στην πρώτη γραμμή δίνοντας το παράδειγμα στους άντρες του και δεν στέκεται πίσω παρατηρώντας και διατάζοντας.
Αυτά και άλλα πολλά που ο δοκιμασμένος μου νους δεν ενθυμείται αποτέλεσαν το μεγαλείο του πολιτισμού που διαδώσαμε". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου του Δρ. Λεωνιδα Μπίλλη)

Περιεχόμενα

Πρόλογος και επεξηγήσεις
- ΟΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ
- ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΟΙ ΑΡΠΑΓΕΣ, ΟΙ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ, ΑΠΟ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΙΖΟΝΤΕΣ
- ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ
- ΠΕΡΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΩΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΩN ΚΑΙ ΕΦΕΥΡΕΣΕΩΝ
- ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ, ΧΗΜΕΙΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ, ΙΑΤΡΙΚΗ
- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΓΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ
- ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.