Παρασκευή, Απριλίου 24, 2020

24 Απριλίου 2004 το 76% των Ελληνοκυπρίων είπε ΟΧΙ στο διχοτομικό και ρατσιστικό σχέδιο ΑΝΑΝ


Στις 24 Απριλίου 2004 το 76% των Ελληνοκυπρίων είπε ΟΧΙ στο διχοτομικό και ρατσιστικό σχέδιο ΑΝΑΝ που προωθούσε με συγκεκαλυμένο τρόπο τη διχοτόμηση της μαρτυρικής Κύπρου.


--- ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Κ. Σ. ΕΔΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ---
Στις 24 Απριλίου 2004 το 76% των Ελληνοκυπρίων είπε ΟΧΙ στο διχοτομικό και ρατσιστικό σχέδιο ΑΝΑΝ που προωθούσε με συγκεκαλυμένο τρόπο τη διχοτόμηση της πατρίδας μας.
Η ιστορική και πατριωτική απόφαση των Ελληνοκυπρίων αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε προτάσεις και σχέδια λύσεις τα οποία κάτω από την ψευδεπίγραφη ονοματολογία της ΔΔΟ ουσιαστικά οδηγούν στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον εθνοτικό και θρησκευτικό διαχωρισμό του λαού, τις εγγυημένες πλειοψηφίες πληθυσμού και ιδιοκτησίας γης στη δημιουργία δύο διαφορετικών κρατιδίων και τέλος στη διχοτόμηση της Κύπρου ως προστάδιο επιβολής της τουρκικής επικυριαρχίας σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια.

Το Κ. Σ. ΕΔΕΚ πρωτοστάτης και πρωταγωνιστής στην απόρριψη του σχεδίου ΑΝΑΝ, συνεχίζει να αγωνίζεται για μία βιώσιμη, λειτουργική και δημοκρατική λύση στο κυπριακό η οποία θα:
• απελευθερώνει την πατρίδα μας και δεν θα επιτρέπει την οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση παρέμβαση της Τουρκίας στη λειτουργία του κυπριακού κράτους,
• κατοχυρώνει πλήρως τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου των πολιτών,
• εφαρμόζει πλήρως χωρίς παρεκκλίσεις το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια.
Για την ΕΔΕΚ η μορφή της λύσης πρέπει να ενισχύει τη συνεργασία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και όχι να διαχωρίζει το λαό. Από τη στιγμή που επιθυμούμε η λύση να μην καταστρατηγεί την αρχή «ένας άνθρωπος-μία ψήφος» και να οδηγεί σε ένα λαό και ένα κράτος, τότε θα πρέπει να επικυρωθεί με ενιαίο δημοψήφισμα και κοινό εκλογικό κατάλογο.
Εκτιμούμε πως για την επίτευξη των πιο πάνω απαιτείται η σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης για το κυπριακό με τη συμμέτοχη και των 5 Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και κατά προτεραιότητα συζήτηση της διεθνούς πτυχής που είναι και η ουσία του προβλήματος.
Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 24 Απριλίου 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.