Τρίτη, Απριλίου 28, 2020

«Η τέλεια δικτατορία θα έχει την εμφάνιση της δημοκρατίας»... «Ψυχοαστυνομία & Ψυχοαστυνόμευση» (3ο)



Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας - ( Σημείωση)

«Τὸν δέ γε νόμον ὁρῶμεν σχεδὸν ἐπ’ αὐτὸ τοῦτο
συντείνοντα, ὥσπερ...
τινὰ ἄνθρωπον αὐθάδη καὶ ἀμαθῆ καὶ
μηδένα μηδὲν ἐῶντα ποιεῖν παρὰ τὴν ἑαυτοῦ τάξιν, μηδ’
ἐπερωτᾶν μηδένα, μηδ’ ἄν τι νέον ἄρα τῳ συμβαίνῃ βέλτιον
παρὰ τὸν λόγον ὃν αὐτὸς ἐπέταξεν»
Πλάτωνας, "Πολιτικός", 294 c.

Μετάφραση[Και ο νόμος βλέπουμε ότι σχεδόν σ' αυτό
το ίδιο απόλυτο τείνει, όπως ένας άνθρωπος αυθάδης και άμαθης
που δεν επιτρέπει σε κανένα να κάνει κάτι ενάντιο στην απαγόρευση του,
ούτε επιτρέπει καμία ερώτηση, ακόμη κι αν συμβαίνει σε κάποιον να έχει
να προτείνει κάτι καλύτερο από την εντολή που αυτός έδωσε]
Ο "Πολιτικός" είναι ο διάλογος του Πλάτωνα που γράφτηκε
μετά το πρώτο ταξίδι του στη Σικελία (περί το 367 π.Χ.)
και θέμα του είναι ο ορισμός του πολιτικού άνδρα,
δηλαδή ποιες ιδιότητες πρέπει να διαθέτει ένας πολιτικός

Σας έσωσα, έρχονται δύσκολες μέρες, είμαι ηγέτης... αποφασίζω και διατάζω... με "εθνική ομοψυχία" με την αντιπολίτευση... οι "ουδέτεροι επιστήμονες" αποφασίζουν... Οι τύραννοι αποκτούν υπόσταση και γίνονται αρεστοί με τον τρόμο.
Στην εποχή μας, αυτή της απόλυτης δικτατορίας του ευρώ και της Ε.Ε. -όπου η κοσμοπολίτικη ευρωπαϊκή "αριστερά" σε πλήρη σύμπνοια με την ευρωπαϊκή δεξιά, μαζί με την δημοσιογραφική πορνεία, τους "διανοούμενους" και "πανεπιστημιακούς" που σιτίζονται στα "ευρωπαϊκά προγράμματα", τη λεγόμενη "δικαιοσύνη" και τις εκκλησιαστικές ιεραρχίες... αποτελούν τα φονικά όπλα της παγκοσμιοποίησηςο καπιταλισμός είναι πάντα ταχύτερος από τα λαϊκά κινήματα -που ξεπούλησαν η "αριστερά της εποχής μας", των "ατομικών δικαιωμάτων" κι "ανοιχτών συνόρων" και οι συνδικαλιστικές ηγεσίεςστην αναδιοργάνωση και την αλλαγή απέναντι κάθε απροσδόκητου, κάθε λάθους, κάθε απρόοπτου ή τυχαίου κι έτσι εδραιώνεται κι ενισχύεται, καθίσταται σταθερός ο καπιταλισμός, το υπερεθνικό κεφάλαιο, παρά τις κρίσεις και τα όποια προβλήματα.
Όμως, ο κορωνοϊός, αυτή η επιδημία δείχνει ότι ο φιλελευθερισμός, το υπερεθνικό κεφάλαιο έχει υποστεί μια τεράστια αποδυναμώση, ίσως ανεπανόρθωτη αν υπήρχαν λαϊκά κινήματα και δεν είχαν εξαγοραστεί η "αριστερά της εποχής μας" κι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Η αντεπίθεση του υπερεθνικού κεφαλαίου ήδη έχει ξεκινήσει, βρίσκεται τρία βήματα μπροστά και τα δεινά για τους λαούς θα είναι δυσβάστακτα, αλλά βασιλεύει η κατασκευασμένη τρομοκρατία των "σωτήρων" και η "ελπίδα" που προσφέρουν δεν είναι θεραπείες: υποχρεωτικός εμβολιασμός, με ένα εμβόλιο, που όλοι οι επιστήμονες που δεν υπηρετούν και σιτίζονται από το καθεστώς επισημαίνουν πως δεν είναι εφικτό.
Η Αρχή, το Δόγμα της "επιστροφής στην κανονικότητα", η νέα πραγματικότητα που προετοίμασαν έχει "ιδεολογία". Αυτή η "ιδεολογία" εκφράζεται πλήρως στην ιδέα και την πρακτική της λεγόμενης εικονικής πραγματικότητας, ένα οξύμωρο σχήμα όπου η έννοια ανατίθεται στο επίθετο και όχι στο ουσιαστικό.
Αυτή η "πραγματικότητα" δεν νοιάζεται για τις ανθρώπινες επιθυμίες, τις ανθρώπινες ανάγκες, τη δικαιοσύνη. Γι' αυτό το λόγο οι "προηγμένοι πολιτισμοί" εφεύραν τις θρησκείες και μέσω του ελέγχου των εκκλησιαστικών ιεραρχιών δίνουν ένα νόημα στους αγαθούς και ένα όνομα σ' αυτήν την ακατανόητη "αόρατη" δύναμη. Αυτές οι εκκλησιαστικές ιεραρχίες έχουν ενταχθεί στο σύστημα, εργάζονται για το σύστημα κι υπόσχονται τον παράδεισο της δευτέρας παρουσίας, αδιαφορώντας για το σήμερα, το αίμα και ιδρώτα για επιβίωση. Κάνουν τέτοιες "εκπτώσεις" στα πιστεύω που χθες θα ήταν αδιανόητες. Όπως ακριβώς τα δήθεν επαναστατικά κομμουνιστικά κόμματα αναμένουν με βερμπαλισμούς το "σοσιαλισμό" για να λυθούν τα προβλήματα, να ικανοποιηθούν οι στοιχειώδεις ανθρώπινες ανάγκες.
Η εξουσία διαχειρίζεται κι ελέγχει τις πληροφορίες που διοχετεύει (καθεστωτικά Fake News), ελέγχει τα ΜΜΕ και δημοσιογράφους ώστε να ασκείται η "τρομοκρατική πληροφόρηση" κατασκευασμένων πληροφοριών, οι "επιστήμονες τεχνοκράτες" θα ασκούν καθήκοντα ψυχοαστυνόμευσης με τον τρόμο, τα πολιτικά κόμματα θα βολεύονται στο συστημικό ρόλο τους και την απολαβή κρατικών επιχορηγήσεων για να λειτουργεί η "δημοκρατία" τους... με στόχο κερδίζεται η λαϊκή συγκατάθεση.
Ανασύνταξη κι επίθεση του υπερ-εθνικού κεφαλαίου
Μπαίνουμε στη δεύτερη φάση λειτουργίας, εφαρμογής και δράσης «Ψυχοαστυνομίας και Ψυχοαστυνόμευσης».

«Η τέλεια δικτατορία θα έχει την εμφάνιση της δημοκρατίας. 
Μια φυλακή χωρίς τοίχους στην οποία οι κρατούμενοι
δεν θα ονειρεύονται να δραπετεύσουν. 
Ένα σύστημα δουλείας όπου,
χάρη στην κατανάλωση και τη διασκέδαση,
οι δούλοι θα αγαπήσουν τη δουλεία τους...»
Aldous Huxley*
Επιστημονικό Συμπόσιο «Ο άνθρωπος και ο πολιτισμός: ο έλεγχος του νου»,
Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια - Σαν Φρανσίσκο
(28-30 Γενάρη 1961)

"Ελευθερία σε καραντίνα"
"Σταμάτα να διαμαρτύρεσαι και μείνε στο σπίτι. Πρέπει να πολεμήσουμε τον ιό"
ο διαμαρτυρόμενος: "ΟΧΙ στο Μηχανισμό Στήριξης, ΟΧΙ στο ευρώ, ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ"
Η Ιταλία γονάτισε... ο Κόντε έγινε Τσίπρας... στην ποδιά της Μέρκελ... για όσους πίστευαν πως η είσοδος της ιταλικής "αριστεράς" στην κυβέρνηση θα μπορούσε να την οδηγήσει σε έξοδο ή συγκρούσεις.
Ο μύθος της "ενότητας των χωρών του Νότου" -οι χώρες με τις μεγαλύτερες αντιθέσεις και μεταξύ τους ανταγωνισμούς, αφού παράγουν τα ίδια "προϊόντα" (τόσο γεωργικά, όσο και τουρισμό)- πήγε περίπατο. Η Γερμανία αποφάσισε κι όλοι υπάκουσαν.
Οι 26 "ηγέτες" στην πολυδιαφημιζόμενη με τηλεδιάσκεψη Σύνοδο Κορυφής των 27, για την "Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη", την αναγκαιότητα αντιμετώπισης του κορωνοϊού στη "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια", είχε το αποτέλεσμα που περιέγραψε πριν από αιώνες ο Ρωμαίος λυρικός Κουίντος Οράτιος με τη φράση «parturiunt montes, nascetur ridiculus mus», δηλαδή "κοιλοπονούν τα όρη, αλλά θα γεννηθεί γελοίος ποντικός".
Κάθε χώρα από τις 27 (η Γερμανία, βέβαια, κάνει ότι θέλει κι έτσι ουσιαστικά έκοψε ευρώ για πάρτυ της: 1 τρις 100 δις και εκτινάσσει την παντοδυναμία της), μπορεί να δανειστεί ευρώ -δηλαδή χρέος κι επιτόκια-, με "ευνοϊκούς" όρους: "μεταρρυθμίσεις ώστε να εξυπηρετεί τις δανειακές υποχρεώσεις της". Η δική μας αποικία ούτε καν αυτό, αφού με το "αριστερό" μνημόνιο που υπερψήφισαν όλοι, δεν διαθέτουμε ΤΙΠΟΤΑ πλέον για ξεπούλημα, έχοντας υποθηκεύσει τη χώρα (το πατρίδα να το ξεχάσουμε) για 99 χρόνια.
Όσο για τα πολυδιαφημιζόμενα "ευρωομόλογα", που κι ο ΣΥΡΙΖΑ -κάποιος Τσακαλώτος δεν δηλώνει πανεπιστημιακός καθηγητής οικονομικών;-  ως καθαρόαιμο ευρωπαϊκό κόμμα θεωρούσε λύση, όπως κι ο Μητσοτάκης... πάνε σε συζητήσεις κι "επιτροπές σοφών". Αποφασίστηκε, δηλαδή γονάτισαν κι οι 26 στη Γερμανία, να συζητηθεί το "θέμα" το 2021! «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι»... όταν κι αυτά, αν κι όποτε αποφασιστούν, θα συνοδεύονται από "εμπιστευτικό πρωτόκολλο δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις", που δεν ανακοινώνεται ούτε στα εθνικά κοινοβούλια.
Όσον αφορά το ΚΚΕ... ζητάει επίμονα και σωστά προσλήψεις στο διαλυμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας και γιατί όχι φορολογώντας για παράδειγμα την πλουτοκρατία, τους εφοπλιστές -λες κι έχουν φορολογική έδρα την Αθήνα. Όμως, αυτό το αίτημα φαντάζει κάλπικο όταν αγνοεί (;) πως η χώρα συμμετέχει στην ευρωζώνη, δανείζεται με τόκους από τις τράπεζες το "νόμισμα" ευρώ, δεν διαθέτει νομισματική κυριαρχία, η φόροι δεν είναι ανταποδοτικοί... και το βασικότερο... εντός του ευρώ την οικονομική σου πολιτική καθορίζουν οι Βρυξέλλες. Απλοϊκά, με γνώσεις Α' Δημοτικού... αγνοεί το ΚΚΕ -είναι δυνατόν;- πως και με πρωθυπουργό τον Κουτσούμπα, εντός του ευρώ την πολιτική καθορίζουν οι τραπεζίτες κι όχι ο εκάστοτε πρωθυπουργός;

Μέχρι το "εμβόλιο" του Μπίλ, που εμφανίζουν οι "τεχνοκράτες επιστήμονες" ως σωτηρία και λύση, θα βασιλεύει η «Ψυχοαστυνομία και Ψυχοαστυνόμευση».

Πάντως στην Ελλάδα είμαστε και τυχεροί... Επικεφαλής της κυβέρνησης, ή αν θέλετε "κυβερνητικός επίτροπος" είναι ο ιεροψάλτης, παγκοσμίου φήμης επιστήμονας, ο κύριος Τσιόρδας... κι αυτός έχει μεγάλη εμπειρία με τα εμβόλια από την εποχή του άλλου σωτήρα μας μέσω εμβολίων, του Αβραμόπουλου...
Αντί ο κορωνοϊός να να κάνει φανερό στον καθένα, να δείξει παντού πως ο "βασιλιάς είναι γυμνός", την ήττα του καπιταλισμού, το ξεπούλημα της δημόσιας υγείας και το έγκλημα των κυβερνήσεων στις "αναπτυγμένες" χώρες της δύσης, που παραβίασαν το καθήκον τους, όπως περιγράφεται και στα αστικά Συντάγματα, να προστατεύουν και να παρέχουν Υγεία και Περίθαλψη στους πολίτες... έχουμε τη χρήση τρόμου, την εξάπλωση «Ψυχοαστυνομίας & Ψυχοαστυνόμευσης», για το καλό μας, για τη σωτηρία μας.

* Ο Aldous Huxley μιλώντας στο Επιστημονικό Συμπόσιο «Ο άνθρωπος και ο πολιτισμός: ο έλεγχος του νου», στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο (28-30 Γενάρη 1961)
«Η τέλεια δικτατορία θα έχει την εμφάνιση της δημοκρατίας. Μια φυλακή χωρίς τοίχους στην οποία οι κρατούμενοι δεν θα ονειρεύονται να δραπετεύσουν. Ένα σύστημα δουλείας όπου, χάρη στην κατανάλωση και τη διασκέδαση, οι δούλοι θα αγαπήσουν τη δουλεία τους...
Σε μία από τις επόμενες γενιές θα υπάρξει μια φαρμακολογική μέθοδος που θα κάνει τους ανθρώπους να αγαπούν την υποτέλεια τους και συνεπώς να παράγουν δικτατορίες... χωρίς να δακρύζουν. Δημιουργώντας ένα είδος ανώδυνου στρατοπέδου συγκέντρωσης για ολόκληρες κοινωνίες, έτσι ώστε οι άνθρωποι θα στερούνται στην πραγματικότητα τις ελευθερίες τους, θα απομακρύνονται από αυτές, αλλά θα το απολαμβάνουν, γιατί θα αποσύρονται από οποιαδήποτε επιθυμία εξέγερσης, λόγω προπαγάνδας, πλύσης εγκεφάλου, ή με φαρμακολογικές μεθόδους. Κι αυτό φαίνεται θα είναι η τελική επανάσταση...»
UC San Francisco, Library, University Archives, Aldous Huxley, 1961 "lecture to California Medical School in San Francisco"
Μια ανησυχητική προφητεία του συγγραφέα Aldous Huxley; Συνωμοσιολόγος της δεκαετίας του '60;
Τίποτα από τα δύο. Απλώς εργαζόταν στις αμερικανικές υπηρεσίες και από πολλά χρόνια ανέλυε τα σενάρια-σχέδια που θα έπρεπε ν' ακολουθηθούν από τη "χώρα της ελευθερίας". Ότι ακριβώς κάνει σήμερα ο συνάδελφός του στο "βαθύ κράτος των ΗΠΑ Γουίλλιαμ Χένρυ "Μπιλ" Γκέιτς...
Κι έχει πλούσια βιβλιογραφία στις εκδόσεις στην ελληνική γλώσσα: "BiblioNet"

Σχετικά:
1. Covid- 19: "Ψυχοαστυνομία"... "Επιστήμονες" πλασιέ "Big Pharma" (1)

2. Τι θέλουν να κρύψουν οι κυβερνητικοί επίτροποι... με την «Ψυχοαστυνομία και Ψυχοαστυνόμευση»; (2ο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.