Δευτέρα, Απριλίου 20, 2020

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ


Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία τέθηκε εκτός νόμου από τους πρωτοβυζαντινούς χριστιανούς, οι ιερείς της θανατώθηκαν, τα Ιερά της πυρπολήθηκαν και γκρεμίστηκαν, οι βωμοί και τ’ αγάλματά της βεβηλώθηκαν, ωστόσο δεν εξαφανίστηκε ποτέ.
Η τελευταία της δημόσια εμφάνιση πριν την δική μας εποχή έγινε τον 15ο αιώνα με πνευματικό ηγέτη της τον Γεώργιο Γεμιστό – Πλήθωνα.
Μετά από αιώνες υποχρεωτικής αφάνειας υπό την απειλή της φυσικής εξόντωσης των μελών της, η Ελληνική Εθνική Παράδοση και Θρησκεία εμφανίστηκε ξανά δημόσια όταν η δημοκρατία σταθεροποιήθηκε επαρκώς στην Ελλάδα ώστε να αποτολμηθεί κάτι τέτοιο, και μέσω του δημόσιου φορέα της (Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών) διεκδικεί ισονομία, ισηγορία και θεσμική αναγνώριση από το Ελληνικό Κράτος, το οποίο όμως δεν έχει ακόμη απεκδυθεί το θεοκρατικό, βυζαντινό ένδυμα και ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από την Εκκλησία.
Για την ώρα, ενάντια μάλιστα στα ισχύοντα στις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες, το Ελληνικό Κράτος προτιμά ν’ αυτο-γελοιοποιείται παριστάνοντας ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξη σύγχρονων Ελλήνων Εθνικών (παρά το επίσημο Υπόμνημα που κατέθεσε το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών την 7η Μαϊου 2006, και την κατάθεση αίτησης για την απόδοση Θρησκευτικού Νομικού Προσώπου σύμφωνα με τον νόμο 4301/ΦΕΚ Α 223/07.10.2014, αν και υπερπληρούσαμε τα κριτήρια που θέτει). Οι Έλληνες Εθνικοί δεν μπορούν όμως να του κάνουν την χάρη να επιστρέψουν στην αφάνεια. Το κατ’ εξοχήν μη διαπραγματεύσιμο δικαίωμά μας είναι το να εξακολουθήσουμε να υπάρχουμε. Να εξακολουθήσουμε να υπάρχουμε και να μεταδίδουμε την δική μας Παράδοση στις γενιές που ακολουθούν.


Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.