Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 22, 2014

Σαμαράς - Τσίπρας το σκοτάδι και το φως

 
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, πρώην βουλευτή, πρ. ευρωβουλευτή και πρ. αντιπροέδρου της Ευρωβουλής

Η φετινή ΔΕΘ υπήρξε στους πάντες ορατή ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Υπήρξε η σταγόνα με την οποία ξεχείλισε το ποτήρι. Υπήρξε το κομβικό σημείο για την κατατρόπωση των εθελόδουλων κρατούντων και ο καταλύτης της τελεσίδικης ανατροπής τους.
Ο Σαμαράς, πανικόβλητος, απογοήτευσε σε αυστηρά προεπιλεγμένο ακροατήριο στελεχών της ΝΔ και φίλων του τη μεγάλη πλειονότητα εκείνων που παρακολούθησαν –ή μάλλον είχαν την υπομονή να παρακολουθήσουν– την ανούσια και γεμάτη ψευδών υποσχέσεων ομιλία του στην τηλεόραση. Οι κινήσεις των χεριών του και η συνολική γλώσσα του σώματός του μαρτυρούσαν αμηχανία, περισπασμό και έγνοια στην καλύτερη περίπτωση, μιας και είχαν προηγηθεί τα μαντάτα της «τρόικας» από το Παρίσι. Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν γνώριζε ακόμα το εφιαλτικό γι’ αυτόν Σαββατοκύριακο του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Ενός γοητευτικού νέου πολιτικού, με συσσωρευμένη παρά την ηλικία του πείρα, που έλαμψε και συγκλόνισε τα πολυπληθή από τηλεοράσεως ακροατήριά του. Ακροατήρια τα οποία ενημέρωσε πλήρως –και με λεπτομερειακά κοστολογημένο πρόγραμμα εκ μέρους των οικονομολόγων του ΣΥΡΙΖΑ– την πολιτική που θα εφαρμόσει το κόμμα του όταν κληθεί με την ψήφο του λαού να κυβερνήσει τη χώρα. Μια χώρα εξουθενωμένη οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά από τα έργα και τις ημέρες του αμερικανόπνευστου Γιωργάκη, του γερμανόφιλου Σημίτη, του εξωνημένου Παπαδήμου, του Μερκελιστή Σαμαρά, του απάνθρωπου συνταγματολόγου της κακιάς ώρας και διαστρεβλωτή των γεγονότων Βενιζέλου, καθώς και όλων των υπουργών Οικονομικών της τελευταίας τουλάχιστον δεκαετίας. (Για τον σαχλεπίσαχλο Πάγκαλο αρμόζει μόνο η περιφρόνηση).

Όταν ήρθε το Σαββατοκύριακο με τον Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, ο Σαμαράς σκύλιασε. Είναι πασίγνωστες πια οι οργισμένες –και ατελέσφορες– προσπάθειές του να αποτρέψει την τηλεοπτική μετάδοση της ομιλίας του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και της συνέντευξής του στον Τύπο την επομένη το μεσημέρι. Το μόνο που κατόρθωσε ο κατ’ όνομα πρωθυπουργός ήταν να επιβάλει ΤΟ ΜΑΥΡΟ στη ΝΕΡΙΤ κατά την ομιλία του Σαββάτου, προκαλώντας την αγανάκτηση αρκετών βουλευτών του, οι οποίοι προφανώς διέθεταν περισσότερο μυαλό και ισχυρότερη διαίσθηση από τον ίδιο. Τα συστημικά κανάλια τον άφησαν στα κρύα του λουτρού, αφού πρόβαλαν το μεγαλύτερο σε διάρκεια τμήμα των λεχθέντων από τον χαρισματικό ρήτορα Αλέξη Τσίπρα. (Μόνο ο ΑΝΤ1, αν δεν κάνω λάθος, δεν μετέδωσε καθόλου ή ελάχιστα την εν λόγω ομιλία, επειδή μετέδιδε τον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος μπάσκετ).

Όσο για τη συνέντευξη προς τον Τύπο, το Kontra, όχι μόνο τη μετέδωσε απαξάπασα, αλλά διαφήμιζε προηγουμένως τη μετάδοσή της. Έτσι, την παρακολούθησαν τόσο όσοι το επιθυμούσαν όσο και πολλοί από τους αμφιταλαντευόμενους τηλεθεατές, οι οποίοι ψήφιζαν άλλα κόμματα στο παρελθόν. Κόμματα, ιδίως κυβερνητικά, που τους κατέστρεψαν.

Σήμερα δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι κόσμοι βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο: Ο κόσμος του φωτός και ο κόσμος του σκότους. Ο κόσμος της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και ο κόσμος του άκρατου ατομισμού, του στυγνού κέρδους και της πατριδοκαπηλίας. Όσοι πιστεύουν σε αρχές και αξίες εμφορούμενοι από οράματα, είναι αισιόδοξοι και πορεύονται προς ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και τον λαό μας, με δικαιοσύνη και αξιοκρατία. Όλοι οι άλλοι είναι τρομοκρατημένοι και πανικόβλητοι και αγωνίζονται λυσσαλέα για να διατηρήσουν τα παρανόμως κτηθέντα και να αποφύγουν τη δίκαιη τιμωρία που τους περιμένει.

Ο Σαμαράς γνωρίζει ότι η Μέρκελ τον έχει ξεγραμμένο. Οι σπασμωδικές αντιδράσεις του την έχουν ενοχλήσει σφόδρα. Και θεωρεί ακατάλληλο έναν άνθρωπο που υποτιμάει τη συντριπτική δύναμη του αυτεπίστροφου (μπούμερανγκ) να εκπροσωπήσει και να διαφυλάξει τα συμφέροντά της. Την Τρίτη που θα τον συναντήσει στο Βερολίνο –πονηρά αλώπηξ είναι η γερμανίδα καγκελάριος– φρονώ ότι δεν θα του αποκαλύψει την έντονη δυσαρέσκειά της. Τον κρατάει, άλλωστε, στο χέρι με τα στοιχεία –Ζήμενς κ.ά.–, που διαθέτει για δαύτον. Εκτός των προαναφερθέντων, υπάρχουν και οι μυστικές δημοσκοπήσεις της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα που εκτινάσσουν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δόλιος Βενιζέλος, το απαύγασμα της συνειδητής διαστρέβλωσης του ελληνικού Συντάγματος, επιχειρεί να αφαιρέσει τις 50 έδρες από τον καλπάζοντα ΣΥΡΙΖΑ, διαβάλλοντας συνεχώς και αδιαλείπτως τον επιτυχέστατο στις συναντήσεις του με προσωπικότητες μεγάλου διαμετρήματος στο εξωτερικό, Τσίπρα, όπως προ ημερών με τον Πάπα Φραγκίσκο στη Ρώμη. Έναν λαϊκό Πάπα των φτωχών που κατάγεται μάλιστα από την Αργεντινή και ως Αργεντινός αισθάνεται ομοιοπαθής με τους Έλληνες.

Ο Βενιζέλος, ως γνωστόν, δεν ορρωδεί προ ουδενός. Θα αποτύχει, όμως, παταγωδώς. Οι ανόσιες βλέψεις του θα καταρρεύσουν από το αδιάρρηκτο τείχος των αναξιοπαθούντων Ελλήνων που τον απεχθάνονται και τον μισούν θανάσιμα. Μίλησα πιο πάνω για τους δύο κόσμους, του φωτός και του σκότους. Δυστυχώς στον κόσμο του σκότους συγκαταλέγεται και το ΚΚΕ. Διότι ΕΞ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ευθυγραμμίζεται με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο στην ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΝΙΑ

ΤΟ ΠΑΡΟΝ .  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.