Σκληρό μπρα ντε φερ Μητσοτάκη - αιρετών
Σκληραίνει το μέτωπο αιρετών – Κυρ. Μητσοτάκη για τον "επανέλεγχο" των συμβάσεων οι οποίες έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου. Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης τους φακέλους πέντε δήμων που αρνούνται τον "επανέλεγχο", ενώ το μεσημέρι συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, μετά την εντολή της Ρένας Δούρου στις υπηρεσίες της Περιφέρειας να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο που αφορά αυτές τις διαδικασίες στο ΥΔΜΗΔ.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης – ο οποίος έστειλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη τις εκθέσεις των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τους δήμους Λάρισας, Πατρέων, Ζωγράφου, Χαλανδρίου και Νίκαιας/Ρέντη – επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της Ρένας Δούρου κατηγορώντας την ότι "αρνείται να εφαρμόσει ψηφισμένο από τη Βουλή νόμο".

Οι εκθέσεις άρνησης του ελέγχου στους 5 δήμους, διαβιβάστηκαν και στον υπουργό Εσωτερικών Αρ. Ντινόπουλο.
Το ΥΔΜΗΔ, ανακοίνωσε ότι στους υπόλοιπους 5 δήμους (Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Ασπροπύργου και Ρεθύμνης) "η διαδικασία επανελέγχου εξελίσσεται κανονικά και τα αρμόδια όργανα συνεργάζονται και παρέχουν τα σχετικά στοιχεία στα κλιμάκια των ελεγκτών".
Πάντως, χθες, έστω και καθυστερημένα, ο Κυρ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι είναι διαφορετικό το ζήτημα του "επανελέγχου" και του ελέγχου που σχετίζεται με τα πλαστά πιστοποιητικά.

Κ. Πουλάκης: Οι αιρετοί της Αριστεράς και όσοι υπηρετούν τα πραγματικό δημόσιο συμφέρον δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα

"Οι δια των τηλεοπτικών παραθύρων «απειλές» του Υπουργού, κ. Μητσοτάκη, περί εισαγγελικής παρέμβασης εις βάρος όσων αιρετών δεν αποστείλουν τα στοιχεία που ζητά το ΥΔΜΗΔ για το δήθεν «επανέλεγχο» των συμβάσεων, θα ήταν ανάξιες λόγου αν δεν ήταν τόσο προκλητικές και προσβλητικές σε πολλά επίπεδα. Προσβλητικές, καταρχήν, του θεσμικού ρόλου και της ανεξαρτησίας που – υποτίθεται – απολαμβάνει το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης" τόνισε ο Κ. Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση, σχετικά με τις «απειλές» Μητσοτάκη περί εισαγγελικής παρέμβασης στο θέμα των συμβάσεων:
Διερωτήθηκε, μάλιστα αν "οι απειλές του κ. Μητσοτάκη στρέφονται μόνο προς τους 19 Δημάρχους και την Περιφερειάρχη Αττικής – με τους οποίους είναι σαφές ότι έχει επιδοθεί σε κάποιου είδους ακατανόητη και ανάρμοστη προς το ρόλο του "βεντέτα" – ή αφορούν το σύνολο των αιρετών που εδώ και μήνες έχουν αντιταχθεί στη διάλυση των Δήμων και των Περιφερειών και τις απολύσεις; Υπενθύμισε, μάλιστα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ότι η μη αποστολή των στοιχείων έλαβε χώρα πολύ πριν την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών που στοχοποιεί.
"Κρατήστε τις απειλές σας κ. Υπουργέ. Οι αιρετοί της Αριστεράς, όπως και κάθε Δήμαρχος και Περιφερειάρχης που υπηρετεί το πραγματικό δημόσιο συμφέρον, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν ούτε έναντι της Δικαιοσύνης ούτε έναντι της κοινωνίας. Εσείς;"

Σίμος Ρούσσος: Στο μέτωπο κατά Μητσοτάκη προστίθενται "γαλάζιοι" δήμαρχοι

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, τον οποίο στοχοποίησε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης, τόνισε ότι το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο της διοίκησης του "γαλάζιου" κ. Κουράκη, είχε αποφασίσει ομόφωνα να μην επιτρέψει τον "επανέλεγχο" των συμβάσεων.
"Είναι πολύ περισσότεροι οι δήμαρχοι που προστίθενται στο μέτωπο των 19 δημάρχων και προέρχονται και από τον ιδεολογικό χώρο του υπουργού" τόνισε στον "Αθήνα 9.84" ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δεν είμαστε εμείς που βάλαμε στο Δημόσιο τα ανίψια, τα ξαδέρφια και τα εγγόνια μας με πλαστά πιστοποιητικά. Άλλοι είναι αυτοί που το έκαναν".
Πηγή:.avgi.gr