Πέμπτη, Μαρτίου 27, 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1»

Μικρογραφία
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ



Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε καλημέρα σας.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλημέρα και σε εσάς και στους τηλεθεατές του Antenna.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τι κάνετε; Είστε καλά;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλά δεν μπορεί να είναι κανείς, όταν σκέφτεται ότι την Κυριακή καλείται η Βουλή να ψηφίσει ένα νέο μνημόνιο. Ένα νέο μνημόνιο με νέα μέτρα, ένα νέο μνημόνιο το οποίο αυτό που κάνει είναι να επικυρώνει μια αποτυχημένη πολιτική, που έχει δημιουργήσει δύο εκατομμύρια ανέργους. Περισσότερες από 6.000 οικογένειες θρηνούν έναν δικό τους άνθρωπο που αυτοκτόνησε, εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο και την ίδια στιγμή παραδίδεται η δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Οι φόροι που μπαίνουν είναι δυσβάσταχτοι και σε λίγο καιρό θα έχει δημευτεί το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Για αυτό το θέμα θα μιλήσουμε κ. Πρόεδρε και θα ακούσουμε τις απόψεις σας, αρχηγός κόμματος είστε. Θέλω όμως να ξεκινήσουμε από τα δικά σας, τα οικογενειακά σας.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μια χαρά είμαι με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Το ξέρω και έχω και προσωπική άποψη, αλλά μιλάω για το κόμμα σας, για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Δύο ακόμα βουλευτές, η κ. Γιαταγάνα και ο κ. Γιοβανόπουλος, ανεξαρτητοποιήθηκαν χθες και δεν είναι οι μοναδικοί. Τι έχει γίνει; Έχει πέσει κάποια αρρώστια στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; Τι συμβαίνει και φεύγουν στελέχη σας, τα οποία μέχρι προχθές φαίνονταν ότι είναι πολύ κοντά σας;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Παπαδάκη θα σας θυμίσω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ένα Κίνημα πολιτών και όχι ένα κόμμα, που γεννηθήκαμε από την πρωτοβουλία 200.000 και πλέον πολιτών μέσα από το διαδίκτυο. Τα στελέχη τα οποία αναδείχθηκαν στη Βουλή, πέραν των εννέα παλαιών συναδέλφων που δημιουργήσαμε τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, είναι πολίτες, τους οποίους επέλεξε η τοπική κοινωνία σε μια προεκλογική εκστρατεία δύο μηνών. Πολίτες, οι οποίοι μέχρι την προηγούμενη μέρα δεν είχαν καμιά σχέση με την πολιτική και αυτό ήταν το καινούριο που έφεραν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και αυτό θα κάνουμε και στις επόμενες εκλογές. Τα ψηφοδέλτιά μας δεν έχουν επαγγελματίες, έχουν πολίτες, οι οποίοι έρχονται στο Κοινοβούλιο για να προσφέρουν κάτι καινούριο.

Ο ελληνικός λαός κουράστηκε. Βαρέθηκε από τις μεταγραφές τις επώνυμες. Αν θέλαμε να κάνουμε μεταγραφές βουλευτών θα σας έλεγα ότι θα είχαμε πάρει πάνω από δέκα βουλευτές αυτή τη στιγμή. Ξέρετε καλά και εσείς προσωπικά ότι αρνηθήκαμε. Είναι αλήθεια ότι το Κίνημα, με το που ξεκίνησε, από την ώρα δηλαδή που είδαν ότι πήραμε το πρώτο 11%, άρχισε ο πόλεμος.

Ένας πόλεμος που ήταν λάσπη, ένας πόλεμος που ήταν αποκλεισμός από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είμαστε το μόνο Κίνημα που έχουμε καταδικαστικές αποφάσεις από το ΕΣΡ για σχεδόν όλα τα κανάλια και ιδίως για τον αποκλεισμό μας κατά την προεκλογική περίοδο των δεύτερων εκλογών, αλλά και τώρα. Είμαστε ένα Κίνημα που νομοθέτησε το κράτος για να μην πάρουμε την επιδότηση του 2012, γιατί αποφασίστηκε ότι θα επιχορηγηθούν τα κόμματα ανάλογα με τη δύναμη που είχαν την 01.01.2012, δηλαδή πήρε το ΠΑΣΟΚ τα χρήματα του 45%. Και βεβαίως είμαστε ένα Κίνημα στο οποίο αρκετοί φαίνεται ότι είχαν μπει από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να το κάνουν μία «πατερίτσα» για τη Νέα Δημοκρατία.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αυτό θέλω να το συζητήσουμε κ. Πρόεδρε. Θεωρείτε δηλαδή, ότι όλοι όσοι έχουν αποχωρήσει και προσφάτως η κ. Γιαταγάνα και ο κ. Γιοβανόπουλος είναι «πατερίτσες» για τη Νέα Δημοκρατία;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Προσέξτε τι λέω. Είπα ότι κάποιοι, από την αρχή που ξεκινήσαμε, θεώρησαν ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα μπορούσαν να γίνουν μια «πατερίτσα» της Νέας Δημοκρατίας.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και χρησιμοποίησαν κάποιους βουλευτές σας;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Χρησιμοποίησαν. Ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος ο άνθρωπος το είπε και ξαναγύρισε στη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Σταμάτης, ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της «Νέας Μέρας», ο οποίος βγήκε και έκανε δήλωση εκ μέρους των άλλων που αποχώρησαν τη δεύτερη φορά, ότι ζητάει τη μεγαλοσύνη και τη μεγαλοψυχία του πρωθυπουργού. Τελικά, η μεγαλοψυχία εδόθη μόνο στον κ. Μαρκόπουλο και όχι στους άλλους. Είδαμε τον κ. Νταβρή, ο οποίος την Κυριακή στη Real News δίνει συνέντευξη και λέει «θα αποδεχθώ την πρόσκληση Σαμαρά για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας» και αυτό κόντρα σε μία ιδρυτική διακήρυξη που έχουμε προσυπογράψει δημόσια.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Η κ. Γιαταγάνα και ο κ. Γιοβανόπουλος, γιατί έφυγαν όμως «φωτογραφίζοντας» ευθύνες στην ηγεσία; Κακά τα ψέματα, σε εσάς.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Διαβάσατε την ανακοίνωση; Την έχετε μπροστά σας;

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Την έχω. Έχω και μια δεύτερη της κ. Γιαταγάνα με δύο ηλεκτρονικές επιστολές.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Την πρώτη, που έστειλαν μαζί. Καταλάβατε τι έλεγε; Διότι εγώ να σας πω την αλήθεια δεν την κατάλαβα. Κανείς δεν την κατάλαβε. Ποια είναι τα πολιτικά αίτια της διαφωνίας για να φύγουν; Η μόνη πολιτική διαφωνία, την οποία φαίνεται η κ. Γιαταγάνα να εξηγεί με τη χθεσινή δημοσιοποίηση δύο επιστολών ήταν ότι διαφωνούσε - λέει - για τον κ. Τζιτζικώστα.

Θα σας πω, λοιπόν, τι συμβαίνει με τον κ. Τζιτζικώστα. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αποφασίσαμε ότι σε κεντρικό επίπεδο θα στηριχθούν υποψήφιοι, οι οποίοι θα κατέβουν από στελέχη μας σε κάποιους δήμους και περιφέρειες. Ο κ. Χαϊκάλης στην Αττική, ο κ. Καπερνάρος στην Αθήνα, η κ. Χρυσοβελώνη στη Θεσσαλία και χθες - τη μέρα δηλαδή που ανακοινώθηκαν και οι αποστασίες - ο κ. Κουίκ στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Αυτοί είναι οι υποψήφιοι των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Από εκεί και πέρα, οι τοπικές κοινωνίες, οι συντονιστικές, κάνοντας λαϊκές συνελεύσεις ή εσωτερικές διαδικασίες πρότειναν τη στήριξη κάποιων ψηφοδελτίων. Μεταξύ αυτών ήταν και η πρόταση να στηριχθεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας. Πήγα ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη και στην εκδήλωση της κοπής της πίτας της συντονιστικής απηύθυνα δημόσια πρόσκληση στον κ. Τζιτζικώστα, λέγοντας ότι «οι όροι για να στηριχθείτε κ. Τζιτζικώστα είναι να καταγγείλετε δημόσια το μνημόνιο και να φύγετε από τη Νέα Δημοκρατία, να παραδώσετε την κομματική σας ταυτότητα».

Αυτό δε, συμφωνημένο και με τους τρεις βουλευτές, με το σύνολο της συντονιστικής και όλη τη βάση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που βρισκόταν εκεί. Την επόμενη ημέρα ο κ. Τζιτζικώστας βγήκε σε πρωινή εκπομπή και δήλωσε ότι καταδικάζει το μνημόνιο και ότι καταγγέλλει την πολιτική του Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία. Να σας πω και παραπάνω; Ήρθε κοντά στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Βεβαίως, υπήρχαν και άλλα θέματα. Το κύριο θέμα, στο οποίο αναφέρεται η κ. Γιαταγάνα, είναι το θέμα της «Ελληνικός Χρυσός» της Χαλκιδικής. Εγώ με τον κ. Πάχτα αυτή τη στιγμή είμαι στα δικαστήρια. Για εμάς είναι προϋπόθεση ότι αυτός ο οποίος θα στηριχθεί δεν θα στηρίξει την «Ελληνικός Χρυσός» και την καταστροφή της Χαλκιδικής. Εγώ από τη μήνυση του κ. Πάχτα για το «λιντσάρισμα», αυτή τη στιγμή έχει αρθεί η ασυλία μου, και βρίσκομαι σε μία πρωτοφανή κατάσταση και το λέω πρώτη φορά δημόσια, ο εισαγγελέας κ. Μαδεμλής, - με τον οποίο ήμασταν μαζί στη ΔΑΠ και κολλούσαμε αφίσες της Νέας Δημοκρατίας - ακολούθησε την εντολή του κ. Μουρούτη, του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του κ. Σαμαρά και διέταξε την προκαταρτική εξέταση.

Προχώρησε στη Βουλή η άρση ασυλίας μου και έγινε δεκτή η άρση ασυλίας. Ζήτησα να εξαιρεθεί από τη διαδικασία ο εισαγγελέας Μαδεμλής. Ο εισαγγελέας Μαδεμλής δεν εξαιρέθηκε και ο ίδιος διόρισε τον εαυτό του. Σας το λέω αυτό, διότι για εμάς δεν υπάρχει Τζιτζικώστας, εάν δεν είναι σαφέστατο ότι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης που θα μπει στην Χαλκιδική θα είναι κατά της «Ελληνικός Χρυσός» με δημόσιες θέσεις.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μην μείνουμε πολύ σε αυτό γιατί πιστεύω ότι δεν είναι αυτό κύριε πρόεδρε…

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι και κάτι άλλο. Το ίδιο θέμα έχουμε και στις Σέρρες.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πέρα από την Χαλκιδική, τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη, εδώ σας κατηγορούν εμμέσως πλην σαφώς, το ρεπορτάζ το λέει και μπορεί να το επιβεβαιώσει ο Αντώνης Δελλατόλας.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να ξεκαθαρίσουμε το θέμα της δήθεν αντίθεσης. Καμία αντίθεση δεν υπήρχε και πέραν αυτού εμείς δεν δίνουμε στήριξη σε κανέναν εν λευκώ εάν οι κόκκινες γραμμές μας έχουν παραβιαστεί έστω και κατά ένα χιλιοστό. Άρα δεν είναι αυτή η αιτία.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όταν όμως αναφέρουν ότι ευνουχίζονται οι πρωτοβουλίες όταν δεν εισακούγονται από την ηγεσία ενός κόμματος αυτό φαίνεται ότι ο ηγέτης του κόμματος εν προκειμένου εσείς λειτουργείτε με έναν τέτοιο τρόπο και να το ολοκληρώσει ο Αντώνης Δελλατόλας αυτό.

Α. ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ: Εκείνο που βγαίνει κύριε Πρόεδρε είναι ότι εσείς δεν έχετε καλή συνεργασία με τους βουλευτές, αυτά είναι επιμέρους ζητήματα σοβαρά δεν λέω, αλλά δεν λειτουργείτε σωστά εσωκομματικά.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με δική μου πρόταση, ήταν ο κ. Γιοβανόπουλος, δηλαδή το κουμάντο στη Βουλή με τους βουλευτές, με τις διαδικασίες, με διανομή νομοσχεδίων και με τους τομείς το είχε ο κ. Γιοβανόπουλος. Ο κ. Γιοβανόπουλος δε, από την πρώτη ημέρα που εξελέγη του εμπιστεύτηκα την εκπροσώπησή μου στην Επιτροπή του Πόθεν Έσχες και των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών. Η πιο υπεύθυνη θέση που υπάρχει για βουλευτή.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τότε γιατί φεύγει από το κόμμα γιατί φεύγει από το κίνημα κύριε πρόεδρε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν το έχω καταλάβει. Την προηγούμενη εβδομάδα η κ. Γιαταγάνα ενεμφανίσθη μετά από δυόμιση μήνες στη Βουλή και επειδή δεν σας κρύβω ότι την εκτιμώ πολύ και ως εισαγγελέα αλλά και για τον αγώνα που έχει κάνει ασχέτως με το αν έφυγε, και για το κυνηγητό που είχε φάει από το ΠΑΣΟΚ. Της είπα «Χρυσούλα μου πρόσεχε. Είναι σεβαστή στη Δημοκρατία η μειοψηφία. Δεν θέλω να αισθάνεσαι άσχημα. Εάν εμείς τελικά στηρίξουμε τον Τζιτζικώστα και παραμείνει σταθερός σε αυτά που έχει πει και στους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες και εσύ θες να διαφωνήσεις - και αυτά παρόντων όλων του βουλευτών - είναι αποδεκτό». Εγώ το έχω δηλώσει δημόσια, πιστεύω στη δυνατότητα της ψήφου κατά συνείδηση του βουλευτή.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όμως, κύριε Πρόεδρε, όταν υπάρχουν tweets μεταξύ των βουλευτών και αντιθέσεις μεταξύ των βουλευτών. Είναι γνωστές οι σχέσεις της κ. Ραχήλ με τον κ. Νταβρή.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τι θέλετε να γίνω Ερντογάν, να απαγορεύσω το twitter;

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μετά οι σχέσεις της κ. Μακρή με την κ. Γιαταγάνα. Ξέρετε φαινόταν στο κόμμα ότι κάτι υπάρχει. Η κ. Μακρή χθες σε τηλεοπτική εκπομπή μίλησε για μια ομάδα βουλευτών που λειτουργούσε μέσα στη Νέα Δημοκρατία, ε μέσα στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακριβώς στη Νέα Δημοκρατία, το είπατε, «γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέγει» είναι αλήθεια.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Σας λέω τι είπε η κ. Μακρή χθες το βράδυ. Και εγώ λέει ήμουνα έτοιμη να φύγω τα Χριστούγεννα το επιβεβαίωσε ήμουνα έτοιμη να φύγω.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι αλήθεια ότι ο κ. Νταβρής από την αρχή λειτουργούσε ως άνθρωπος του Σαμαρά μέσα στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και πράγματι προσπαθούσε να δημιουργήσει ομάδες. Προσπαθούσε να συνδεθεί εάν θέλετε, με κάποιους ανθρώπους και να τους χειραγωγήσει.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μεταξύ αυτών και ο Γιοβανόπουλος και η Γιαταγάνα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μεταξύ αυτών και ο Γιοβανόπουλος και η Γιαταγάνα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δηλαδή αυτοί πηγαίνουν προς τη Νέα Δημοκρατία λέτε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο Νταβρής λέω. Ότι ο Νταβρής είναι άνθρωπος που δουλεύει για τον Σαμαρά φάνηκε από τη συνέντευξή του στη «Real News». Δεν πιστεύω ότι ο Γιοβανόπουλος και η Γιαταγάνα έχουν την πρόθεση ή είχαν από την αρχή την πρόθεση να προδώσουν και να αποστατήσουν από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ προκειμένου να στηρίξουν τον Σαμαρά. Εάν το δω και αυτό τότε τι να σας πω. Δεν το πιστεύω, ακόμα δεν το πιστεύω. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτό γίνεται ενώ έχουμε κάνει Κοινοβουλευτική Ομάδα πριν από λίγες ημέρες στην οποία προΐσταται ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας ο κ. Γιοβανόπουλος δηλαδή, δεν λέει κανείς τίποτα, μέχρι την Παρασκευή έκανε καταγραφή αρμοδιοτήτων και μιλούσαμε στα τηλέφωνα και ξαφνικά βλέπω μια επιστολή χθες το πρωί στο γραφείο μου ότι γίνονται ανεξάρτητοι με ένα πίνακα της Μέδουσας και κάτι ακαταλαβίστικα πράγματα. Εδώ λοιπόν φοβάμαι ότι υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο το οποίο έχει να κάνει και με την κατάλυση της Δημοκρατίας. Θα σας πω ένα παράδειγμα, έχετε δει την επιστολή του Γιάννη Δημαρά από το Άρμα Πολιτών;

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ναι, μας ήρθε βεβαίως.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ξέρετε ότι δεν το έπαιξε κανένας; Κανένας.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αντιθέτως, αναφέρει το διαδίκτυο και παίζει παντού, που το έχει δει Μπάγια;

Μ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ: Παίζει παντού στο newsit και αλλού ότι θα αποχωρήσει και τρίτος βουλευτής, «φωτογραφίζεται» γυναίκα.

Ν. ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Το είπε και η κ. Μακρή αυτό, ότι θα υπάρξει ακόμα ένας βουλευτής.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μην αλλάζετε συζήτηση.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όχι, απλώς σας λέμε τι είπε η κ. Μακρή.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ σας λέω τι είπε ο κ. Δημαράς και το Άρμα Πολιτών. Το είδατε αυτό πουθενά;

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αντιθέτως, σας λέμε αυτό σε αντιδιαστολή…

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν πήρατε το δελτίο τύπου;

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Το πήραμε, εδώ το έχω τώρα, όχι ως δελτίο αλλά μέσα από το διαδίκτυο.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας λέω λοιπόν ότι αυτό το δελτίο τύπου του Γιάννη Δημαρά δεν έχει αναπαραχθεί πουθενά. Είναι τυχαίο ότι η είσοδος του Παναγιώτη Σγουρίδη, του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής επί είκοσι χρόνια, στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Το είπαμε εμείς εδώ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν γράφτηκε σε καμία εφημερίδα. Του κ. Ρωμανιά;

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Γράφτηκε αυτό κ. Πρόεδρε, όπως και ότι είχατε καλές σχέσεις.

Α. ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ: Υπάρχει μια εκτίμηση, ότι υπάρχει μια τάση μέσα στους
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ να έρθει πιο κοντά το κόμμα σας στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, για μελλοντική εκλογική συνεργασία. Αυτό ισχύει;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν υπάρχει. Κοιτάξτε εγώ θέλω να είμαι σαφής. Πριν από τις εκλογές είχα πει ούτε νεκρός με τον Σαμαρά. Το επαναλαμβάνω και τώρα. Με τον Σαμαρά δεν υπάρχει ποτέ καμία περίπτωση ούτε με τον Βενιζέλο, τους ανθρώπους που δολοφόνησαν συμπατριώτες μου και παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μου οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να συνεργαστούμε. Όσο είμαι εγώ στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και όσο είμαι ζωντανός δεν πρόκειται ποτέ οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να γίνουν «πατερίτσα» αυτών που δολοφόνησαν την Ελλάδα, των μνημονιακών του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Αυτή η συζήτηση τέλειωσε. Να σας πω κάτι πιο σοβαρό;

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ναι.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το ξέρετε ότι παρά τον πόλεμο λάσπης, ότι στην πλειοψηφία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ οι παρακρατικοί της κυβέρνησης πιέζουν με το ΣΔΟΕ. Το ΣΔΟΕ στον Χαϊκάλη, το ΣΔΟΕ στον Καπερνάρο, στην Χρυσοβελώνη και σε μένα έχει έρθει σε όλη την οικογένεια μου. Το ΣΔΟΕ Λαμίας ψάχνει την πεθερά μου ότι στην Ικαρία πριν δεκαπέντε χρόνια έκανε τρία δωμάτια. Στον πατέρα μου έχουν βγάλει εφτά απαλλακτικές Τον κ. Γιοβανόπουλο, την προηγούμενη εβδομάδα, για να σας δώσω και την είδηση μπούκαραν στο ξενοδοχείο του πεθερού του και από ότι μου είπε εκείνος ήταν στα όρια να του το πάρουν. Το καταλαβαίνετε ότι το παρακράτος εκβιάζει και τους βουλευτές; Δεν ξέρω αν εκβιάστηκε ο κ. Γιοβανόπουλος ή η κ. Γιαταγάνα, αλλά εάν εκβιάστηκαν να βγουν να το πουν.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε πρόεδρε, αυτό συμβαίνει και σε μια εποχή όπου δημοσκοπικά, όμως μπορείτε να μου πείτε ότι αμφισβητώ τις δημοσκοπήσεις, καλά κάνετε, και εγώ τις αμφισβητώ πολλές φορές αλλά αποτελούν ένα εργαλείο της στιγμής. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει μειωθεί σημαντικά το ποσοστό των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, όχι μόνο λόγω του Σταύρου Θεοδωράκη  και του Ποταμιού του αλλά ίσως επειδή δεν εκφράζεται όπως θα περίμενε κάποιος ένα κομμάτι Ελλήνων που είναι μεγάλο και διεκδικούμενο από αρκετούς αντιμνημονιακούς. Δηλαδή είστε ένα κόμμα αντιμνημονιακό…

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έβαλα μια εταιρία, μια πρώην διευθύντρια της AGB να μετρήσει μια εβδομάδα που βγήκε το Ποτάμι και δυο χρόνια που υπάρχουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, εννιάμισι φορές παραπάνω έχει παιχτεί το Ποτάμι σε τηλεοπτικό χρόνο μέσα σε μια εβδομάδα από ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σε δυόμισι χρόνια. Δεν λέει κανείς δε ότι ο κ. Νίκος Δήμου είναι ο παλιός επαγγελματίας πολιτευτής της Δράσης, δεν λέει κανείς ότι εμπνευστής του Ποταμιού είναι η κόρη του μακαρίτη δημοσιογράφου του Τάκη Λαμπρία

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Που έχει τον εκδοτικό οίκο Ποταμός και από εκεί εμπνεύστηκαν...

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τον έχουν σήμερα με την μπότα του αγελαδοτρόφου και καλώς τον έχουν, και εγώ πήγαινα, αλλά εγώ δεν είχα μαζί μου επαγγελματία φωτογράφο που να μοιράζει την φωτογραφία αμέσως, ούτε να είμαι πρωτοσέλιδο σε όλα τα sites . Μου βγήκε το αίμα εμένα και σε όλα τα στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να πάμε γειτονιά - γειτονιά, το οποίο θα κάνουμε πάλι για τις ευρωεκλογές, για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αντίπαλος σας όμως, δεν είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μα είναι τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, τα κανάλια τα οποία προωθούν αυτούς που είναι ακίνδυνοι για αυτούς. Είναι επικίνδυνος ο Καμμένος, όταν συναντάει χθες τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ και θέτει το θέμα των τραπεζών των κυπριακών, των υποκαταστημάτων, τα οποία ένας Έλληνας τραπεζίτης αγόρασε με 500 εκατομμύρια που του δάνεισε η κυβέρνηση σε μια νύχτα και πήρε καταθέσεις 13 δις και δάνεια 14 δις και ζητήσαμε να γίνει εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή, γιατί η συγκεκριμένη τράπεζα ας πούμε, δίνει τα πρωτοσέλιδα διαφημίσεις σε όλες τις εφημερίδες τα κανάλια, τα ραδιόφωνα, που πρέπει να ζήσουν και στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ενοχλούμε. Θα τους ενοχλούμε παραπάνω και μέχρι να μας διαλύσουν. Αν θέλουν οι Έλληνες να μην είμαστε στη Βουλή, να μην είμαστε. Αν θέλουν να συνεχίσουν να εκπροσωπούνται από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, οι οποίοι γονατίζουν και προσκυνούν τον Ράιχενμπαχ και τον Φούχτελ, να συνεχίσουν.

Αν θέλουν στη θέση της αντιπολίτευσης να βάλουν τον Θεοδωράκη, ας βάλουν και την Δάφνη Σημίτη τη θεία του να τελειώνουμε. Εμείς θα συνεχίσουμε - αν υπάρχουμε - να κάνουμε ερωτήσεις, να αντιδρούμε.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Είναι θεία του Σταύρου Θεοδωράκη η κ. Σημίτη;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η κυρία Δάφνη Σημίτη, ποιανού είναι;

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δεν το ξέρουμε, δεν παίζει κάποιο ρόλο βέβαια.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλά, δεν έχει σημασία, ο οικογενειακός δεσμός δεν έχει σημασία για κανέναν. Ούτε οικογενειακή ευθύνη υπάρχει. Εγώ με τον Σταύρο Θεοδωράκη θα ήθελα να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση, με τον Νίκο Δήμου δεν μπορώ, όταν βγαίνει και λέει ότι πρέπει να παραχωρήσουμε τον όρο «Μακεδονία», να καταργήσουμε τα σύνορα και μιλά για διαχωρισμό πολιτείας - κράτους, εκεί εμείς έχουμε διαφορές, πολιτικές, βαθιές.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πάντως, κύριε Πρόεδρε, επειδή η κ. Μακρή αναφέρθηκε σε ένα τρίτο πρόσωπο που είναι έτοιμο να φύγει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα «φωτογράφισε» ότι είναι γυναίκα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με τη Νέα Δημοκρατία, έχετε φαγωθεί με τη Νέα Δημοκρατία!

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ λέω, τώρα θα το πω, αν και έχουν περάσει χρόνια σας μπερδεύω ακόμη.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να σας πω όμως κάτι, επειδή είδα ότι βγήκαν κάποιοι συνάδελφοι στις τηλεοράσεις το βράδυ σε κάποια μικρότερα κανάλια και έλεγαν «μα ο Καμμένος έφυγε και δεν παρέδωσε την έδρα». Εγώ θα σας θυμίσω ότι εξελέγην το 2009.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ναι, γιατί το ζητούσατε και εσείς, δεν το βάλαμε αυτό…

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακούστε λοιπόν, θα σας το πω. Εγώ ψηφίσθηκα με την πολιτική κατά του μνημονίου, με την πολιτική που είχε και η Νέα Δημοκρατία όταν βγήκα βουλευτής. Τη «σκάντζα» την έκανε ο Σαμαράς και όχι εγώ. Ο Σαμαράς που εκεί που έλεγε η πολιτική και το φάρμακο που σκοτώνει τον ασθενή  και ότι θα βγούμε και από την ευρωζώνη αν χρειαστεί κτλ..  Απεδείχθη ότι σε μια νύχτα μέσα έκανε την κωλοτούμπα, έδωσε άφεση αμαρτιών στον Γιωργάκη και έκανε συγκυβέρνηση με τους νεοναζιστές , τους παλιούς καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής και προχώρησε σε άφεση αμαρτιών και για τη μία και μόνη εξεταστική. Εγώ δεν άλλαξα απόψεις, ο Σαμαράς άλλαξε.

Α. ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ: Σε ό,τι αφορά την πληροφορία ότι…

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακούστε, εάν είναι να μας βγάζετε συνέχεια στις τηλεοράσεις θα σκεφθώ μήπως το κάνω και επίτηδες…

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Από αυτή την εκπομπή δεν σας έχουμε βγάλει μόνο όταν έχουν φύγει βουλευτές.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, δεν έχω παράπονο.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Το λέω επειδή το είπε χθες η κ. Μακρή, όταν έχουν φύγει ήδη δυο και λέει η κ. Μακρή ότι μια κυρία είναι έτοιμη να φύγει, συνάδελφός σας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ, για αυτό ρωτάμε εάν  ξέρετε κάτι εσείς ως πρόεδρος.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να σας πω κάτι; Ο Βασίλης ο Καπερνάρος, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ένας πολύ καλός δικηγόρος, μπήκε στην πολιτική τώρα, όταν έφυγαν οι δύο πρώτοι, που θα τους δείτε σύντομα και τους δύο στη ΝΔ. Ο ένας είναι ήδη εκεί, να δούμε τι θα ψηφίσουν την Κυριακή. Ο Μαρκόπουλος έχει ήδη πάει εκεί. Έρχεται και μου λέει ο Βασίλης Καπερνάρος: «Πρόεδρε, είναι δυνατόν να είμαστε 20 να έφυγαν δύο και να λένε οι εναπομείναντες οι 18;» Τι να κάνουμε. Πόσοι έχουν φύγει από τη ΝΔ, πόσοι έχουν φύγει από το ΠΑΣΟΚ, πόσοι έχουν φύγει από τη ΔΗΜΑΡ, πόσοι έχουν φύγει από τα άλλα κόμματα;

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δεν είναι δύο, πέντε είναι οι δικοί σας.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ναι πέντε, οι δύο ήταν οι πρώτοι, αλλά και 15 να φύγουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν πρόκειται ούτε να αλλάξουμε την ιδρυτική μας διακήρυξη, ούτε να γονατίσουμε, ούτε να πάμε να γίνουμε «πατερίτσα» της ΝΔ, ούτε να δώσουμε άφεση αμαρτιών στο ΠΑΣΟΚ, ούτε να χαριστούμε στους τραπεζίτες, ούτε να αλλάξουμε στάση απέναντι στους Γερμανούς.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θα συνεργαστείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ούτε σε περίπτωση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουμε πίσω στις γραμμές μας για τα εθνικά θέματα. Τα εθνικά θέματα για εμάς είναι κόκκινες γραμμές ότι λέμε ισχύει για πάντα και όσον αφορά τον Τζιτζικώστα περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει με τους αντιπεριφερειάρχες και στο θέμα της Χαλκιδικής και στο θέμα των Σερρών, διότι μπορεί να υπάρχει μια απόφαση αυτή τη στιγμή, αλλά βεβαίως η απόφαση αυτή έχει να κάνει με τις γραμμές που βάλαμε εμείς δημόσια και συνεχίζουμε να  βάζουμε δημόσια και αυτές δεν αλλάζουν. Με στενοχώρησε που τον είδα σε φωτογραφίες με τον Φούχτελ, όμως ο Τζιτζικώστας είναι ένας πολιτικός που βγήκε δημόσια και κατήγγειλε το μνημόνιο  και το κόμμα που ήταν μέχρι χθες και αυτό για εμάς είναι πολύ σημαντικό.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε πρόεδρε σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, κλείνοντας να πούμε ότι το Άρμα Πολιτών με δελτίο τύπου αναφέρει: «Η κοινοβουλευτική ολιγαρχία των ισχυρών καλά κρατεί. Οι ανίερες μεθοδεύσεις ορατών τε και αοράτων επιβουλέων, λίγο πριν από τις εκλογές, σημαδεύουν δολοφονικά στην καρδιά της Δημοκρατίας.

Οι δύο βουλευτές του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, που συνεργάζονται με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, απερίφραστα και κατηγορηματικά δεσμεύονται δημόσια ότι δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η συμφωνία συνεργασίας, βασισμένη σε 14 σημεία, πριν από τις εθνικές εκλογές έχει τηρηθεί.

Η ανάγκη της ενότητας πολιτών και κομμάτων απέναντι στους μνημονιακούς και νεοκατακτητές της πατρίδας είναι περισσότερο αναγκαία από κάθε άλλη φορά».

Νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο κλείσιμο, διάβασα το δελτίο τύπου του Άρματος Πολιτών. Σας ευχαριστούμε πολύ κύριε Πρόεδρε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.