Πέμπτη, Μαρτίου 27, 2014

Βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει το δρόμο των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, ανεξάρτητα από τη σύνθεση που θα έχει περιέχει η έκθεση της Standard & Poor’s, για την ελληνική οικονομία

 
Standard & Poor’s: Σταθερή στο Β-/Β η αξιολόγηση της Ελλάδας
Βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει το δρόμο των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, ανεξάρτητα από τη σύνθεση που θα έχει, αλλά και προειδοποιήσεις για το ύψος του κρατικού χρέους περιέχει η έκθεση της Standard & Poor’s, για την ελληνική οικονομία.

Ο οίκος αξιολόγησης επιβεβαίωσε την αξιολόγηση Β-/Β για την Ελλάδα, διατηρώντας σταθερές τις προοπτικές (outlook).
Η Standard & Poor’s θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία «σταδιακά εξισορροπείται» και κάνει λόγο για «αξιοσημείωτη δημοσιονομική εξυγίανση» και για «ελαφρώς βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα». Επίσης εκτιμά ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα ανακάμπτει σταδιακά στο διάστημα 2014 - 2017. 
Ωστόσο αναφέρει ότι το χρέος της κυβέρνησης και το εξωτερικό χρέος της οικονομίας είναι ακόμη υψηλά, καθώς και ότι η κατανάλωση των νοικοκυριών θα παραμείνει πιεσμένη λόγω της υψηλής ανεργίας και της απότομης συρρίκνωσης των μισθών που και τα δύο έχουν οδηγήσει σε μείωση άνω του 20% των διαθέσιμων εισοδημάτων από το 2008.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το outlook διατηρείται σταθερό, ισορροπώντας τη θέση μας για τη δέσμευση της κυβέρνησης σε μια δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή ενάντια στις οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις».

Ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στη συγκέντρωση των φορολογικών εσόδων και σχεδιάζει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο εμπόριο. Αν και θεωρούμε ρευστό το ελληνικό εγχώριο πολιτικό περιβάλλον, οι προβλέψεις μας εκτιμούν ότι η κυβέρνηση -ανεξαρτήτως ποια σύνθεση θα έχει- θα τηρήσει το τρέχον πλαίσιο πολιτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.