Δευτέρα, Μαρτίου 31, 2014

Έρχονται Ειδικά Δικαστήρια για μνημονιακούς υπουργούς και βουλευτές

 Ειδικό δικαστήριο για το Μνημόνιο  στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ

 anotato_eidiko_dikastirio

Οι δύο αναφορές την προηγούμενη εβδομάδα του Αλέξη Τσίπρα ότι θα κάτσουν στο σκαμνί, όταν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, όλοι όσοι ευθύνονται για την καταστροφή του λαού και του τόπου, έχει προβληματίσει έντονα την υπό κατάρρευση οριακή κυβερνητική πλειοψηφία.
Ήδη τα δημοσιογραφικά «λαγωνικά» Μέσων που εκφράζουν τις κυβερνητικές γραμμές έχουν αρχίσει ρεπορτάζ για την επόμενη ημέρα, όταν οι μνημονιακοί πολιτικοί θα συνωστίζονται στις αίθουσες της Θέμιδος ως κατηγορούμενοι.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα των Παραπολιτικών, που αναφέρεται στα Ειδικά Δικαστήρια που θα στηθούν:
Στην Κουμουνδούρου υπάρχουν δύο σχολές. Η σχολή του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, που κινείται σε ένα πιο ήπιο επίπεδο, και αυτή του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Κωνσταντόπουλου, που ουσιαστικά κινείται στη λογική των ειδικών δικαστηρίων.
Βασική εκφραστής της δεύτερης σχολής είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει δημιουργήσει μια ομάδα τεκμηρίωσης σκανδάλων. Πέραν όλων αυτών, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει προκαλέσει εντύπωση και ποικίλα σχόλια η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Και έχει προκαλέσει εντύπωση γιατί ακόμη και οι πλέον καλόπιστοι αντιλαμβάνονται την πολιτική σημειολογία που εμπεριέχει η συγκεκριμένη επίσκεψη.
Το τελευταίο διάστημα, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να αναπτύσσεται μια θεωρία που θέλει την αξιωματική αντιπολίτευση να ελέγχει όλες τις υπογραφές των υπουργών, όπως επίσης να ενημερώνεται και για την εξέλιξη των μεγάλων εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων. Με βάση τα δεδομένα που έχουν συλλεγεί, στελέχη της Κουμουνδούρου άρχισαν να σκορπούν τρομοκρατία στην πολιτική πιάτσα αναφέροντας ότι την επομένη των εκλογών θα στηθεί ένα πολύ μεγάλο ειδικό δικαστήριο, στο εδώλιο του οποίου θα καθήσουν αρκετοί από τους σημερινούς υπουργούς.
Οπως μαθαίνουμε, το ζητούμενο για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι, αν και εφόσον του δοθεί η ευκαιρία της διακυβέρνησης, να οδηγήσουν αρκετά στελέχη των μνημονιακών κυβερνήσεων στα δικαστήρια. Η σχετική πληροφορία, όπως κι αυτή που θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να φλερτάρει με υψηλόβαθμο στέλεχος της «Θέμιδος», έχει φτάσει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός δεν δείχνει να ανησυχεί αφού, πρώτον, δεν πιστεύει ότι υπάρχει καμία πιθανότητα να κυβερνήσει ο κ. Τσίπρας, και, δεύτερον, δεν τίθεται κανένα θέμα, από τη στιγμή που οι περισσότερες αποφάσεις λαμβάνονται με απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Εδώ απλά να σχολιάσουμε το εξής: Η απόλυτη κυβερνητική πλειοψηφία δεν σημαίνει τίποτα! Υπεράνω όποιας πλειοψηφίας και όποιας κυβέρνησης είναι ο ΝΟΜΟΣ, δηλαδή το Σύνταγμα. Και επειδή πολλές από τις αποφάσεις αυτής της περιόδου που λήφθηκαν με απόλυτες πλειοψηφίες είναι και παράνομες και αντισυνταγματικές, όχι μόνο πρέπει να ανησυχεί ο πρωθυπουργός αλλά και όλοι όσοι ψήφισαν.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.