Πέμπτη, Μαρτίου 06, 2014

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ BBB



Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η  Α Ρ Χ Ω Ν


Συμπολίτισσες, συμπολίτες

Όλες και όλοι βιώνουμε καθημερινά και μάλιστα σε συνεχώς  αυξανόμενη ένταση τη μεγαλύτερη ίσως ανθρωπιστική κρίση που πέρασε η χώρα μας μετά από τον πόλεμο. Ζούμε σε μία περίοδο που η χώρα βουλιάζει και σχεδόν ολόκληρη εκποιείται, η ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και  η δημόσια υγεία και παιδεία διαλύονται, με ευθύνη των υποταγμένων στην τρόϊκα και τους δανειστές κυβερνήσεων, που την τελευταία πενταετία εφαρμόζουν την πιο ανάλγητη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Μια πολιτική που για την ευημερία των αγορών και των τραπεζών, εξοντώνει το λαό μας, αλλά και  τους λαούς σε όλη την Ευρώπη.


Από την καταστροφική αυτή πολιτική δεν εξαιρείται φυσικά ούτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που οδηγείται σε ασφυξία από τη συνεχή μείωση των θεσμοθετημένων πόρων, που έχει ήδη ξεπεράσει το 60% , καθώς  και από τις συνεχείς απολύσεις εργαζομένων σε υπηρεσίες  που καλύπτουν  ζωτικές δημόσιες ανάγκες. Τα ήδη ψηφισμένα νομοθετήματα για την κάλυψη των Δημοτικών δαπανών, αποκλειστικά από την υπερφορολόγηση των δημοτών από τους Δήμους και την εκποίηση της Δημοτικής και Δημόσιας περιουσίας που βρίσκεται στα όριά τους, αποπειρώνται, εφαρμοζόμενα, να μετατρέψουν τους Δήμους  στο μακρύ χέρι του μνημονιακού κράτους.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες

Στις σημερινές συνθήκες που οι απειλούμενοι στην ουσία με αφανισμό δήμοι πρέπει να διεκδικήσουν από το κράτος της Τρόικας ζωτικό χώρο για την επιβίωσή τους, η οποιαδήποτε προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας, το ζητούμενο επομένως και των επερχόμενων ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ενώνεται οργανικά με τον ευρύτερο πολιτικό αγώνα για την ανατροπή του κρατούντος στην χώρα μας αποικιακού καθεστώτος ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ και την διάσωση του λαού μας από την συντελούμενη σε βάρος του γενοκτονία .

Για τον λόγο αυτό, σε αυτές τις Αυτοδιοικητικές εκλογές  κρίνεται μεταξύ άλλων και η επιβίωση του λαού μας, που έχει την ανάγκη και την υποχρέωση, να τις μετατρέψει σε δημοψήφισμα εναντίον της κατ’ εντολή ξένων κέντρων εξουσίας,   ασκούμενης εις βάρος του πολιτικής .

Στις δύσκολες αυτές συνθήκες που η κοινωνία μοιάζει να αποσυντίθεται, ο ρόλος αυτοδιοικούμενων δήμων,  συνοικιών και γειτονιών, με ουσιαστική και άμεση συμμετοχή των δημοτών, μπορεί να είναι κρίσιμος για την αντίσταση, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία, την στήριξη της παραγωγής και της απασχόλησης και κυρίως για την οργάνωση των αναγκαίων  αγώνων και παρεμβάσεων που θα ανατρέψουν αυτέs τις πολιτικές  σε όφελος των πολιτών και της κοινωνίας. 

Εμείς οι πολίτες-δημότες του δήμου μας που λαμβάνουμε την πρωτοβουλία για αυτήν την κίνηση άμεσης συμμετοχής  και δημοκρατίας,  θεωρούμε  ότι για τη σημερινή κακοδαιμονία , εκτός των άλλων, αποφασιστικό  ρόλο έχει διαδραματίσει το έλλειμμα συλλογικότητας και συμμετοχής των συμπολιτών μας στην λήψη και την υλοποίηση  των αποφάσεων που αφορούν τα κοινά μας προβλήματα γενικά και τα ειδικότερα στον Δήμο μας  .  
Η ενεργοποίηση των πολιτών του δήμου , ανεξάρτητα από τις κομματικές τους επιλογές , στα πλαίσια μιας  ανοιχτής δημοτικής κίνησης που θα λειτουργεί με άμεση δημοκρατία και θα λαμβάνει αποφάσεις μέσα από καθολική ψηφοφορία του συνόλου των εγγεγραμμένων  μελών της , θεωρούμε ότι αποτελεί το μόνο δρόμο για μια δυναμική διέξοδο από την αναποτελεσματικότητα και πολυδιάσπαση που μας χαρακτηρίζει σήμερα.
 Για τους λόγους αυτούς, αλλά και πολλούς άλλους, είμαστε  ριζικά αντίθετοι με το  νόμο, που είναι γνωστός  ως Καλλικράτης, γιατί αποθαρρύνει κάθε συμμετοχή των πολιτών, ενώ  αντίθετα ενθαρρύνει το συγκεντρωτισμό.

Ένα πρώτο βήμα  για την έναρξη μιας  διαδικασίας, όπως η παραπάνω, είναι η συγκρότηση μιας δημοτικής κίνησης, που θα προκύπτει σαν έκφραση του κοινωνικού  κινήματος του δήμου  και όχι σαν συνέπεια της συνηθισμένης  τακτικής κομμάτων και φιλοδοξιών διαφόρων προσώπων που ακολουθείται πριν από τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών.  Η λύση της εναπόθεσης των συλλογικών μας υποθέσεων αποκλειστικά στα κόμματα, ή σε μεμονωμένα άτομα που εμφανίζονται ως σωτήρες, πιστεύουμε ότι έχει  εξαντλήσει τα όρια της αξιοπιστίας της.
Θεωρούμε , γι΄ αυτό, ότι το πρόγραμμα και οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας επιβάλλεται να αναδειχτούν μέσα από ανοιχτές Λαϊκές Συνελεύσεις, οι οποίες θα δώσουν την δυνατότητα σε κάθε πολίτη , ομάδα και συλλογικότητα πολιτών  να συμμετέχουν και να εκφραστούν , αφού αυτήν την δυνατότητα δεν την έχουν μέσω των ήδη υπαρχόντων κομματικών και αρχηγοκεντρικών μηχανισμών .
Συμπολίτισσες, συμπολίτες
Ούτε στο παρελθόν έλειψαν, αλλά ούτε και σε αυτές τις δημοτικές εκλογές θα λείψουν  οι υποψήφιοι. Εκείνοι όμως  που σίγουρα  λείπουν  από τις τοπικές κοινωνίες, είναι οι ενεργοί πολίτες που αποκτώντας την απαραίτητη ενημέρωση  συμμετέχουν, δημιουργούν και ελέγχουν ,  αλλά και αντιστέκονται σε όσα γίνονται γι’ αυτούς, χωρίς αυτούς.  
Και σε αυτό δεσμεύεται να πρωτοστατήσει η κίνησή μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.