Τρίτη, Μαρτίου 04, 2014

Ανήκουστα, φαιδρά και προδοτικά


Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η… κεντροαριστερά των «58» βυθίστηκε στον ωκεανό των αναίσχυντων ψευδολογιών των μελών της και η «Ελιά» του… φυλλοβόλου Βενιζέλου εξανεμίστηκε πριν ακουμπήσουν καν τη γη οι ρίζες της. Η στήλη αυτή προέβλεψε τα προαναφερθέντα μόλις ανακοινώθηκε επισήμως η ιδρυτική διακήρυξη του… ελπιδοφόρου εγχειρήματος. Οι άνθρωποι αυτοί, με πρώτον και καλύτερο τον γελοιοποιηθέντα Βενιζέλο, έσπευσαν να κρυφτούν από την κοινή γνώμη, αρνούμενοι να θέσουν υποψηφιότητες για την Ευρωβουλή. Γιατί άραγε; Για να προφυλαχθούν τα… τρανταχτά ονοματεπώνυμά τους από τη δημόσια χλεύη, ομού με τον Σημίτη, ο οποίος, όπως γνωρίζουν οι πάντες, υπήρξε ο… μεγαλοφυής εμπνευστής της αποπροσανατολιστικής Κίνησής τους. (Ορισμένες τελευταίες πληροφορίες φέρουν κάποιους «58»ίτες έτοιμους να κατέλθουν στον ευρωβουλευτικό στίβο. Ένας εξ αυτών, ο περιβόητος Μπίστης, το δήλωσε κατηγορηματικά.)


Το πόρισμα των ανακριτριών, το οποίο απαιτεί την άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, προκαλεί βίαιες –και επικίνδυνες για τη χώρα μας– αντιδράσεις. Οι μεν διατείνονται –το ισχυρίστηκαν στην εκπομπή της Δευτέρας, του Χατζηνικολάου– ότι «δέθηκε η υπόθεση» και οι δε, διά του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, ότι «το περιεχόμενο του πορίσματος είναι κωμικό». Οι μεν –Βορίδης και Κρανιδιώτης– ελπίζουν ότι εάν εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο η Χρυσή Αυγή, οι ψηφοφόροι της θα ψηφίσουν ΝΔ. Τρομάρα τους! Λησμονούν ή κάνουν πως λησμονούν οι εν λόγω κύριοι ότι οι υποφέροντες (όπως και πλείστοι άλλοι Έλληνες) ψηφοφόροι της έχουν εθιστεί στην αποκήρυξη των Μνημονίων. Όσο για τους δε –Κούγιας κ.ά.– ενδιαφέρονται ανυστερόβουλα για την τήρηση της νομιμότητας.

Σε αυτή την αντιπαράθεση ο εισαγγελέας κ. Β. Φλωρίδης έθεσε το εξής θεμελιακό ερώτημα: «Ο ρόλος της Δικαιοσύνης είναι να λύσει ένα πολιτικό πρόβλημα ή να απονείμει δικαιοσύνη;». Και το αυταπόδεικτο αυτό ερώτημα εμπεριέχει προδήλως αιχμές για τη ΝΔ. Διότι ένα δημοκρατικό πολίτευμα δεν ποινικοποιεί απόψεις και ιδέες.

Από την άλλη μεριά, η δολοφονία του Φύσσα στη Νίκαια προκάλεσε τη βεβαιότητα ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή είναι και εγκληματική οργάνωση. Άρχισαν τότε έρευνες σε σπίτια βουλευτών της προκειμένου να βρεθούν όπλα και άλλα φονικά αντικείμενα –και βρέθηκαν! Οπλοστάσιο, όμως, όπως πιπίλιζαν το μυαλό του κοσμάκη τα συστημικά ΜΜΕ, ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ. Ταυτόχρονα, μια εγκληματική οργάνωση δεν εξακτινώνεται στο ΣΥΝΟΛΟ των οπαδών της. Το αντίθετο συμβαίνει. Μόνο μια μικρή μειονότητα από αυτούς επικροτεί εγκληματικές πράξεις. Οι απόψεις, άλλωστε, ακόμα και οι πιο χυδαίες, ακόμα και οι φαιές της Χρυσής Αυγής, ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.

Συμπέρασμα: Οι εξυπνάκηδες της ΝΔ, συμπεριλαμβανομένου και του πανικόβλητου Σαμαρά, δεν κατανοούν ότι η –ένεκα ωφελιμιστικών λόγων– έχθρα τους για τη Χρυσή Αυγή την ισχυροποιεί. Διότι εκλαμβάνεται ως θύμα και ο πονόψυχος Έλληνας λυπάται τα θύματα ευνοώντας τα. Στη σύναξη, πάντως, του Χατζηνικολάου οι περισσότεροι από τους μετασχόντες στο ακροατήριο που πήραν τον λόγο, στο τέλος τάχθηκαν, άμεσα ή έμμεσα, υπέρ της Χρυσής Αυγής. Ας μην το υποτιμήσουν αυτό οι… φωστήρες που μας κυβερνούν.

Τα ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ δεν τα μοίραζε μόνο αφειδώς το υπουργείο Εξωτερικών, όπως έγραψα την περασμένη Κυριακή, αλλά και άλλα υπουργεία στις άπληστες ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ (ΜΚΟ). Ο Γιωργάκης, βέβαια, είχε καταρρίψει όλα τα ρεκόρ, αφού σκόρπαγε χρήματα χωρίς παραστατικά και έλεγχο. Αναρίθμητες οι ΜΚΟ και ανεξέλεγκτες, πλην ορισμένων, ελάχιστων. Άρρηκτη μάλιστα η σύνδεσή τους με τις διάφορες αμαρτωλές λίστες. Στη Λίστα Λαγκάρντ περιέχεται, φευ, και ποσό 500.000.000 δολαρίων της… πτωχής Μαργαρίτας Παπανδρέου!

Η «τρόικα» επανήλθε στην Αθήνα προς μεγάλη χαρά του υπουργού Υγείας Γεωργιάδη, που, κατά δήλωσή του, τους επιθύμησε, και οργιάζει. Η τριανδρία των ελεγκτών μάς τρέχει από υπουργείο σε υπουργείο και δίνει διαταγές. Οι ματσωμένοι οικονομικά τρεις αυτοί κύριοι αγνοούν, φαίνεται, ότι οι Έλληνες δεν είναι αριθμοί, αλλά άνθρωποι με σάρκα και οστά που καταδυναστεύονται οικονομικά και αδυνατούν να εκπληρώσουν τις επιβληθείσες και συνεχώς αυξανόμενες υποχρεώσεις τους.

Μοναδική τους ελπίδα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Τον οποίο κατηγορούν συκοφαντικά λυτοί και δεμένοι. Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ συντομότατα στην εξουσία ποιος θα πατάξει αποτελεσματικά τη διογκούμενη διαφθορά; Μήπως οι ίδιοι οι διαφθορείς που λυμαίνονται το κράτος, παίρνοντας αμπάριζα από τα υπουργεία; Μήπως η κλεπτοκρατία που απολαμβάνει τους… κόπους της στις παρυφές της έννομης τάξης;

Θα τελειώσω με μια… παρωνυχίδα: Δόθηκε «πράσινο φως» στον τηλεοπτικό τζόγο. Πρόκειται για μέγιστο πολιτικό, οικονομικό και ηθικό σκάνδαλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τον τηλεοπτικό τζόγο δώρο της κυβέρνησης στους καναλάρχες, που τη στηρίζουν εξοργιστικά, και παράσημο στη ΔΙΑΠΛΟΚΗ. Όσο για την ΕΣΗΕΑ, τονίζει εύστοχα από την πλευρά της ότι περιορίζεται ασφυκτικά ο ενημερωτικός, ψυχαγωγικός και πολιτιστικός χαρακτήρας της ραδιοτηλεόρασης. «Ενημερωτικός», λέει η ΕΣΗΕΑ. Την κατανοώ. Διότι δεν θα μπορούσε να πει «διαστρεβλωτικός χαρακτήρας της ενημέρωσης»…


*Δημοσιεύτηκε στο ΠΑΡΟΝ 2/03/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.