Σάββατο, Μαρτίου 01, 2014

KYT: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ!



 Νικος Τζιγκουνακης
Του Νίκου Τζιγκουνάκη

Τις τελευταίες ημέρες είδαμε να διαδραματίζεται στα δημοτικά πράγματα του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, ένα περίεργο δημοτικό πολιτικό σκηνικό, γυρω από τη δικαστική δικαίωση για το ΚΥΤ της ΔΕΗ.

Ως ενεργός πολίτης, και έχοντας λάβει ενεργά μέρος στους κοινωνικούς λαϊκούς αγώνες  εκείνης της περιόδου πιστεύω ότι οφείλω να πάρω θέση.


Οι προσφυγές στη δικαιοσύνη της Διαδημοτικής Επιτροπής Αγώνα που δικαιώθηκαν  είχαν άλλωστε και την υπογραφή της δημοτικής κίνησης  «21ος Αιώνας» υπό τον αείμνηστο ιατρό Ηλία Μπάλλια, της οποίας ήμουν Γραμματέας.

Οι αγώνες αυτοί είχαν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί η ΔΕΗ στη δημιουργία ΚΥΤ 150 kw, και όχι 400 όπως αρχικά σχεδίαζε.

Οι αγωγές που ασκήθηκαν με την ιστορική απόφαση του ΣτΕ, άνοιξαν  ιστορικό προηγούμενο προστασίας των κυρίαρχων κοινωνικών αγαθών της υγείας και του περιβάλλοντος.

Η δημ. κίνηση «Αργυρούπολη 21ος Αιώνας» μετά την δικαστική δικαίωση από το ΣτΕ, έκρινε σκόπιμο να σταματήσει τους δικαστικούς αγώνες.

Μετέπειτα κάποιοι συναγωνιστές, καλώς σκεπτόμενοι αποφάσισαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, ως κάτοικοι και όχι ως Διαδημοτική Επιτροπή Αγώνα. Δικαιώθηκαν και μάλιστα με την καταβολή αποζημίωσης από τη ΔΕΗ!

Αντί όμως να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί τη νίκη των κατοίκων, ως Έλληνες προτιμήσαμε την διαμάχη….

Το αν είναι σωστό τα δεδικασμένα χρήματα ή μέρος αυτών ή μηδενικό ποσό να δοθούν στα δημοτικά ταμεία των δήμων Ελληνικού Αργυρούπολης και Ηλιούπολης, αφορά τους δικαιωθέντες κατοίκους και μόνο!

Σήμερα που τα οικονομικά μνημονιακά και όχι μόνο συμφέροντα ετοιμάζουν μια νέα ελίτ πόλη στους χώρους  του πρώην αεροδρομίου, η δημιουργία του ΚΥΤ των 400 kw ξαναέρχεται στο προσκήνιο…

Καλό είναι λοιπόν να σταματήσουν οι κοκορομαχίες περί ηθικής ή μη προς εξυπηρέτηση δημοτικών πολιτικών σκοπιμοτήτων, και να ενωθούμε όλοι μαζί για να αντιπαλέψουμε αυτά που ετοιμάζουν στη περιοχή μας, για εμάς χωρίς εμάς…

Υ.Γ.:Κλείνοντας τούτο το κείμενο ενημερώνω τους συνδημότες μου και τους φίλους αναγνώστες του ιστολογίου ότι παρατήρησα τελευταία να χρησιμοποιείται το όνομα «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΟΤΙΑ» από άλλα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ». Τους καλώ να σταματήσουν τώρα και να μην ξαναχρησιμοποιήσουν σε ρεπορτάζ ή συνεντεύξεις τους, το όνομα «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» διότι θα έχουν να λογοδοτήσουν στη ελληνική δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.