Τρίτη, Ιουλίου 29, 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας ενστόλων


Kατεβασμένα για τους ενστόλους που διαμαρτύρονταν ήταν χτες τα ρολά του υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα, το πρωί διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης είχε στηθεί έξω από το υπουργείο, εμποδίζοντας τους συνδικαλιστές των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στα Σώματα Ασφάλειας να συναντηθούν με τον Γκ. Χαρδούβελη. Λίγο αργότερα έσπευσε στο σημείο διμοιρία των ΜΑΤ και σημειώθηκε ένταση με τους συγκεντρωμένους. Τελικά, οι ένστολοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Η συνάντηση είχε κανονιστεί για χτες από την περασμένη βδομάδα, όμως η κυβέρνηση την ανέβαλε επ' αόριστον χωρίς να ενημερώσει τις Ομοσπονδίες των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών και των Λιμενικών. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ που αφορά στις αποδοχές τους. Οι ένστολοι ζητούν την άμεση εφαρμογή της απόφασης, δηλαδή την επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα του 2012 και την αποπληρωμή των αναδρομικών τους σε συγκεκριμένο βάθος χρόνου.
Μετά τη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας εξέτασαν το θέμα των ειδικών μισθολογίων, αποφασίσθηκε η συνάντηση με τους ενστόλους να γίνει όταν η κυβέρνηση καταλήξει σε μια συνολική λύση. Στο μεταξύ «κούρεμα» στα αναδρομικά που θα καταβληθούν σε δόσεις όσο και στις αυξήσεις αποδοχών που προκύπτουν για τους ενστόλους από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας εξετάζει η κυβέρνηση.
Με χτεσινή ανακοίνωσή τους οι Ομοσπονδίες των Αστυνομικών, Πυροσβεστών, Λιμενικών καταγγέλλουν την αντιδημοκρατική στάση του υπουργού Οικονομικών που ακύρωσε τη συνάντηση χωρίς να δοθεί συγκεκριμένη εξήγηση. Υστερα από αυτά, οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών θα επισκεφθούν σήμερα τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Παράλληλα, οι νομικοί σύμβουλοι των Ομοσπονδιών κινούν τη διαδικασία σύνταξης εξωδίκου το οποίο θα επιδοθεί άμεσα στον υπουργό Οικονομικών, θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία συμμόρφωσής του την προσεχή Παρασκευή 1/8, θα ανακοινωθεί δε σειρά διαμαρτυριών ύστερα από αποφάσεις των Ομοσπονδιών.
Πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ,ΠΗΓΗ VINDEO: ΝΑΥΤΕΜΠΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.