Πέμπτη, Μαρτίου 06, 2014

Στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ

 
Η στήριξη των αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και η προώθηση των συμφερόντων των γερμανικών μονοπωλίων είναι οι πραγματικοί στόχοι της επίσκεψης του Προέδρου της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ, στην Αθήνα.

Ο Γιόακιμ Γκάουκ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ έχει προγραμματιστεί συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Ο Γερμανός Πρόεδρος επιχείρησε να κρύψει τους πραγματικούς στόχους της επίσκεψής του, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό, αλλά και αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα των ναζιστικών θηριωδιών. Στη συνάντηση που είχε με τον Κάρολο Παπούλια ισχυρίστηκε ότι στόχος της επίσκεψής του είναι να δείξει αλληλεγγύη σε έναν τόπο γεμάτο ιστορία.
Για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δήλωσε ότι δεν έχει αρμοδιότητα να πάρει άλλη θέση από αυτή που έχει εκφραστεί από τη γερμανική κυβέρνηση και περιορίστηκε να εκφράσει τη συμπάθειά του προς τους Έλληνες.
Την Παρασκευή  θα επισκεφθεί την Ήπειρο μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του και στο χωριό Λιγκιάδες θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο για τους εκτελεσθέντες από τους ναζί. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Συναγωγή των Ιωαννίνων, όπου θα συνομιλήσει με μέλη της εβραϊκής κοινότητας. 
Πάντως για ακόμη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση με αφορμή την επίσκεψη ξένου αξιωματούχου, προχώρησε στο άκρως αυταρχικό μέτρο της απαγόρευσης των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.