Πέμπτη, Μαρτίου 06, 2014

Επιδοτούμενο πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ για ανέργους

Επιδοτούμενο πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ για ανέργους
Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΦΡΟΝΤΙΖΩ», η οποία υλοποιεί την Πράξη «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΣΕ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ» (με αρ.MIS: 457751) η οποία εντάσσεται στην δράση ΤΟΠΣΑ που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). καλεί τους ενδιαφερόμενους/ες να συμμετάσχουν στην Πράξη «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΣΕ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ» και ναπαρακολουθήσουν όλα τα στάδια υλοποίησης της.
Οι ενδιαφερόμενους/ες, για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην εν λόγω Πράξη, πρέπει να είναι:

α) Άνεργοι
β) Νέοι Επιστήμονες
γ) Αγρότες,
δ) να μην έχουν ενταχθεί ως ωφελούμενοι σε άλλο Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) ή σε Τοπική Δράση Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ) Δίνεται προτεραιότητα στους κατοίκους των Δήμων Φιλοθέης-Ψυχικού και Ελληνικού-Αργυρούπολης. Ενδιαφερόμενοι/ες που είναι κάτοικοι άλλων περιοχών της Περιφέρειας Αττικής μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους, η οποία θα εξεταστεί στην περίπτωση που δεν πληρωθούν οι θέσεις από κατοίκους των παραπάνω Δήμων.
Η Πράξη «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΣΕ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ» αποτελεί μια Ολοκληρωμένη Πρόταση ενεργειών και δράσεων, που στόχο έχει την αποτελεσματική ενσωμάτωση στην αγορά εργασία 63 ωφελουμένων. Από τους 63 ωφελουμένους το 50% κατ’ ελάχιστον θα είναι γυναίκες και το 10% κατ’ ελάχιστον θα είναι νέοι κάτω των 25 ετών.
Τα αναμενόμενα αποτελέσματα της πράξης είναι:
15 ωφελούμενοι θα τοποθετηθούν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας
13 ωφελούμενοι θα αναπτύξουν ατομική-συλλογική επιχειρηματική δραστηριότητα
35 ωφελούμενοι θα κατευθυνθούν στην ίδρυση 7 Κοινωνικών Συνεταιριστικών
Επιχειρήσεων Κοινωνικής Φροντίδας (βάσει του Ν. 4019/2011 Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και λοιπές διατάξεις)
Ο βαθμός επίτευξης του στόχου της πράξης βεβαιώνεται ως εξής:
i. για ίδρυση νέας επιχείρησης, η σύνταξη business plan και η βεβαίωση έναρξης επιχείρησης από την εφορία.
ii. για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις, η αναγγελία πρόσληψης,
iii. για ένταξη σε πρόγραμμα επιχορήγησης, επιδότησης ή άλλο αναπτυξιακό πρόγραμμα εκτός προγραμμάτων του ΟΑΕΔ (ΕΠΑΕ, Ε.Π. Αγροτικής Ανάπτυξης, Επενδυτικός Νόμος, κλπ) η σύνταξη business plan και η αίτηση υπαγωγής στο φορέα υλοποίησης του προγράμματος.
Κατάρτιση
Θα υλοποιηθεί επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης 125 ωρών (65 ώρες θεωρία+60 ώρες πρακτική) με θεματικό αντικείμενο «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΣΕ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ».
Μετά την λήξη του προγράμματος κατάρτισης ο/η ωφελούμενος/η παραλαμβάνει βεβαίωση παρακολούθησης προγράμματος κατάρτισης.
Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση
Θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με βασικό στόχο την προβολή της Πράξης, την ενημέρωση των εν δυνάμει ωφελουμένων και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για το αντικείμενο και τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα της Πράξης.
Δικτύωση
Θα πραγματοποιηθούν δράσεις δικτύωσης της Αναπτυξιακής Σύμπραξης με σκοπό την δημιουργία διασυνδέσεων και συμμαχιών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο που θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για την στήριξη των ωφελουμένων.
Yποβολή αιτήσεων συμμετοχής έως 12/3/2014.
όλη η προκήρυξη με τις λεπτομέρειες εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.