Δευτέρα, Μαΐου 12, 2014

«Αυτούς τους Ανθρώπους», Some-R-Ass, να μην τους πιάνεις στο στόμα σου!




Αν δε θυμάμαι λάθος, ναι,  ήταν πριν έναν χρόνοπου ο ωραίος και από καρδίας σεβάσμιος κρονόληρος της Αριστεράς, άναβε φωτιές, καταθέτοντας την πρότασή του για υποχρεωτικό κρατικό δανεισμό επί των εισοδημάτων άνω των 20.000 ευρώ. 



Φαίνεται ότι αποφάσισε να επανέλθει, να κάνει κι έναν αποπληθωρισμό και μία ρελανς, για να ανεβάσει το ποσό για άντληση ρευστότητας από τους πολίτες μέσω υποχρεωτικών δανείων για κεφάλαια από εκατό χιλιάρικα και πάνω. Ας είναι.


Δεν είναι το πρόβλημα ή πρόταση του γέροντα, που στον πυρήνα της, ως πρόταση, έχει μία λογική. Κάπου πρέπει να βρεθούν χρήματα για την παραγωγική ανασυγκρότηση και οι λαϊκές αποταμιεύσεις είναι μια πρόταση.  Μακάρι να υπήρχαν σχέδια παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα εγγυούνταν επαρκείς αποδόσεις και ας μας τα έπαιρνε, μια έντιμη κυβέρνηση, τα λεφτά από 20 ή από 100 χιλιάδες κι απάνω, δεν έχει σημασία το νούμερο και θα στο εξηγήσω τι εννοώ καλό μου πληκτρολόγιο.



Αν ζεις σε ένα κράτος όπως αυτό που πάνε να σου στήσουν οι Ολετήρες που μας κυβερνούν, το μόνο σου αποκούμπι, η μόνη σου ασφάλεια, άμα υπάρχει, είναι το κομπόδεμα. 

Άμα δεν έχεις σχολεία για τα παιδιά σου και νοσοκομεία για τους αρρώστους σου, κι άμα βλέπεις τη δουλειά σου να γίνεται όλο και περισσότερο επισφαλής, σου χρειάζεσαι -ως σωφρόνως λογιζόμενος που είσαι- ένα αποκούμπι, ένα κομπόδεμα, αν υπάρχει, είπαμε∙ έτσι, για να κοιμάσαι ήσυχος, μικρονοικοκυραίε μου.


Αυτά αφορούν στο κράτος που μας ετοιμάζουνε.     



Αλλά το κράτος που οραματίζεται ο σοφολογιότατος παππούς της Αριστεράς, έλα στη θέση του, είναι ένα κράτος δικαίου όπου όλοι πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν. Κι επειδή είμαστε ένα πλούσιο κράτος αυτοί οι φόροι φτάνουν και για νοσοκομεία και για φάρμακα και για σχολεία και για βιβλία. Όλα δωρεάν από το κράτος δικαίου που οραματίζεται αυτός. Κι αν καταφέρομε να ξαναστήσομε το κράτος μας, θα σκέφτεται ο παππούλης, χωρίς να το λυμαίνονται τα τρωκτικά, όπως γινόταν πάντα κι όπως απαράλλαχτα συνεχίζει και σήμερα να γίνεται, θα περισσέψει χρήμα και για κοινωνικό τουρισμό και για καλύτερες συντάξεις και για πολλά. Έτσι σκέφτεται και δεν έχει άδικο. 



Άρα, λέει ο καλός άνθρωπος, άμα έχεις όλα τα χρειαζούμενα, δε χάλασε ο κόσμος άμα σου παρακρατήσει η Ψωροκώσταινα το κομπόδεμα, αν υπάρχει, σου ξαναλέω και σου επαναλαμβάνω, καλό μου πληκτρολόγιο, τέτοιο κομπόδεμα. Μετά, με το καλό που θα φτιάξουν τα πράγματα, θα τα πάρεις πίσω τα μέκια σου, μαζί με το διάφορό τους. Μπορεί και να ‘χεις και καμιά φορολογική έκπτωση. Ούτε γάτα ούτε ζημιά, σου λέω.



Αλλά τον αποκαλώ κρονόληρο και με λύπη μου τον επιτιμώ, επειδή δεν καταλαβαίνει ότι όλα αυτά είναι μόνο στα όνειρά του τα ρομαντικά που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Είναι όνειρα απατηλά, γιατί δεν υπάρχουν τοπικά σχέδια παραγωγικής ανασυγκρότησης. Αυτά πρέπει να εκπονηθούν τώρα. 

Είναι η τελευταία μας ευκαιρία πριν αρχίσομε να σφαζόμαστε αναμεταξύ μας. Τώρα, αμέσως μετά τις εκλογές που πρέπει να χάσουν οι προσκυνημένοι, τώρα πρέπει να εκπονήσομε τα τοπικά προγράμματα για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Από τώρα μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο, οπότε όλοι ευχόμαστε ότι θα αναλάβουν την τοπική αυτοδιοίκηση δυνάμεις με όραμα για μια Ελλάδα όρθια στα πόδια της∙ μέχρι το Σεπτέμβριο, λοιπόν, πρέπει να είμαστε στοιχειωδώς έτοιμοι. 

Γι’ αυτό έχουν κρίσιμη σημασία οι ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Για να φτάσομε κάποια στιγμή στο σημείο να βγάλομε τους παράδες από τα σεντούκια και να συνεισφέρομε οικειοθελώς, όπως καναμε παλιά κι όχι με το ζόρι. Για την ανασυγκρότηση της πατρίδας. Ελπίζοντας σε δίκαιη απόδοση κι όχι σε κατάσχεση, όπως θέλουν να παρουσιάζουν τα πράγματα τα καθεστωτικά μέσα μαζικής εξαπάτησης. 


Ο δισέγγονος της συχωρεμένης της λογοτέχνισσας που παριστάνει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας δεν άφησε αναπάντητη την «ρουκέτα» -όπως την χαρακτήρισε- του Μανώλη Γλέζου και σε συνέντευξη του έσπευσε να κινδυνολογήσει:  «Αν αυτό το πίστευε ο κόσμος, αν το πίστευε, θα είχαμε αυτόματη φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες. Αλλά ευτυχώς που ο κόσμος αυτές τις θεωρίες από αυτούς τους ανθρώπους δεν τις παίρνει στα σοβαρά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο «Πρωθυπουργός».



«Αυτούς τους Ανθρώπους» Some-R-Ass, να μην τους πιάνεις στο στόμα σου. «Αυτοί οι Άνθρωποι», εγώ στο βάζω με κεφαλαίο το «άλφα», ποτέ δεν ξεπουλήσανε την πατρίδα τους όπως την ξεπουλάς εσύ. Εξάλλου το ξέρεις Some-R-Ass, οι καταθέσεις μέχρι 100 χιλιάρικα είναι εγγυημένες έτσι κι αλλιώς. Αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα απ’ όλους ότι όταν φτάσει η στιγμή που θα ανεβαίνεις εσύ και οι υπόλοιποι στα ελικόπτερα, ο κίνδυνος γι’ αυτούς που θα έχουν τα εκατό τους χιλιάρικα στην τράπεζα, θα είναι ακόμα μεγαλύτερος από τις έωλες δηλώσεις του κρονόληρου, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, τα μάζεψε μετά, λέγοντας ότι αναφέρεται σε εισοδήματα και όχι σε καταθέσεις. 

Ας του εξηγήσει όμως κάποιος του παππούλη, ότι είναι ελάχιστοι οι ηλίθιοι -ή οι πατριώτες- που κάνουν στην Ελλάδα τέτοιες φορολογικές δηλώσεις για να έχουν καθαρά εισοδήματα μεγαλύτερα των εκατό χιλιάδων. Ή μήπως κάνω πάλι λάθος, καλό μου πληκτρολόγιο?



Πρώτη δημοσίευση: OKTANA

Alexandros Raskolnick

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.