Κυριακή, Μαΐου 11, 2014

Βρικολιάκιασαν τα νούμερα

 
του Γιώργου Δελαστίκ
Κατακεφαλιά γερή έφαγε ο Σαµαράς από τους αριθµούς για το έλλειµµα και το χρέος της Ελλάδας που γνωστοποίησε την Τετάρτη η Γιούροστατ, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία. Ούρλιαζαν υστερικά τα εξαγορασµένα «παπαγαλάκια» της ∆εξιάς στα µέσα ενηµέρωσης για το «πρωτογενές πλεόνασµα» της κυβέρνησης, αλλά δηµοσιονοµικό… έλλειµµα και µάλιστα ύψους 12,7% (!), το δεύτερο χειρότερο της Ελλάδας εδώ και µια εικοσαετία, ανακοίνωσε η Γιούροστατ! ∆εύτερο χειρότερο για το 2013 το έλλειµµα αυτό σε πανευρωπαϊκή κλίµακα – όχι µόνο µεταξύ των 18 κρατών της ευρωζώνης αλλά και των 28 κρατών της ΕΕ!

Πάτωσε για τα καλά το «success story» των πολιτικών απατεώνων που µας κυβερνούν. Κατατάχθηκε… 27η χώρα στις 28 η Ελλάδα του Σαµαρά και του Βενιζέλου αναφορικά µε το έλλειµµα. Μόνο η Σλοβενία αποδείχθηκε χειρότερη από αυτούς, µε έλλειµµα 14,7% του ΑΕΠ της, το οποίο επέβαλαν οι Γερµανοί στη µικροσκοπική αυτή πρώην γιουγκοσλαβική δηµοκρατία, για να πληρώσει ο λαός της τα λεφτά που έφαγαν οι τραπεζίτες της. Υπάρχουν όµως και χειρότερα για το «success story» του σαµαροβενιζελισµού. Με νέο πανευρωπαϊκό ρεκόρ του χειρότερου δηµόσιου χρέους που έχει σηµειωθεί ποτέ στην ΕΕ η Ελλάδα κατατάχθηκε 28η χώρα στις 28: 175,1% του ΑΕΠ! Πρόκειται για το τέταρτο ρεκόρ που σπάει η Ελλάδα των Σαµαρά – Βενιζέλου στο δηµόσιο χρέος στα τέσσερα χρόνια που η χώρα µας βρίσκεται σε µνηµονιακή κατοχή. Τα τρία προηγούµενα αρνητικά ρεκόρ χρέους ήταν το 170,3% του 2011, το 157,2% του 2012 και το 148,3% του ΑΕΠ το 2010. Καµιά άλλη χώρα της ΕΕ δεν έχει καν πλησιάσει το χρέος της το 140% του ΑΕΠ της. Η µνηµονιακή Ελλάδα παραµένει ο αδιαφιλονίκητος αρνητικός πρωταθλητής όλης της ΕΕ!
∆ικαίωσε µέχρι κεραίας η ανακοίνωση της Γιούροστατ όσα γράφαµε την περασµένη εβδοµάδα για το έλλειµµα και το χρέος. Οµολογούµε όµως ότι τροµάξαµε από τον πλήρη έλεγχο που ασκεί η καταρρέουσα κυβέρνηση Ν∆-ΠΑΣΟΚ στα µέσα ενηµέρωσης, µε τη σύµφωνη φυσικά στάση των ιδιοκτητών τους που υπερασπίζονται τη γραµµή της γιατί τους συµφέρει. Σχεδόν πουθενά δεν αναφέρθηκε ότι η Γιούροστατ ανακοίνωσε για την Ελλάδα δηµοσιονοµικό έλλειµµα 12,7%! Είναι απίστευτο! Τυφλά φερέφωνα του υπουργείου Οικονοµικών όλα σχεδόν τα µέσα ενηµέρωσης, συµπεριλαµβανοµένων αυτή τη φορά ακόµη και των εφηµερίδων, έγραφαν ότι «χωρίς την επίπτωση της υποστήριξης των χρηµατοπιστωτικών ιδρυµάτων µε 19,7 δισ. ευρώ» το ελληνικό δηµοσιονοµικό έλλειµµα ήταν… 2,1% του ΑΕΠ αντί για το 12,7% που ανακοίνωσε η Γιούροστατ! Πουθενά όµως, επαναλαµβάνουµε, δεν ανέφεραν το θανατηφόρο για την κυβερνητική προπαγάνδα νούµερο 12,7%! Πουθενά! Οµολογούµε ότι πρώτη φορά στη δηµοσιογραφική ζωή µας είδαµε να αποκρύπτεται µε τόσο µεγάλη πολιτική χυδαιότητα ο επίσηµος πίνακας που ανακοίνωσε η Γιούροστατ, µια υπηρεσία δηλαδή εντελώς δική τους! Πέρα από την κυριολεκτικά γκεµπελική διαστρέβλωση των οικονοµικών µεγεθών, αυτό υποδηλώνει και τη σφοδρότητα της αντίστασης που προβάλλει η κυβέρνηση, το κατεστηµένο και οι µηχανισµοί τους στην επερχόµενη κυβερνητική αλλαγή. Αφενός επιδιώκουν να διατηρήσουν στην εξουσία αυτούς τους άθλιους πολιτικούς απατεώνες, αλλά επειδή ούτε κι αυτοί πλέον δεν πιστεύουν ότι θα επιβιώσουν πολιτικά ο Σαµαράς και ο Βενιζέλος εργάζονται αφετέρου για να εγκλωβίσουν αµέσως τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής, εκτιµώντας ότι έχουν πολύ µεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.
Υπό το πρίσµα αυτό πρέπει να αναλύσουµε τόσο την εµφάνιση του πρώην υπουργού Εξωτερικών και στενότατου συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, όταν αυτός ήταν πρωθυπουργός, ∆ηµήτρη ∆ρούτσα στο ραδιοσταθµό Στο Κόκκινο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και την  παρουσίαση από κοινού του Γιώργου Παπανδρέου και του Φώτη Κουβέλη του βιβλίου της ευρωβουλευτίνας Μαριλένας Κοππά του ΠΑΣΟΚ, η οποία τώρα είναι υποψήφια για το ευρωκοινοβούλιο µε τη… ∆ΗΜΑΡ, όπως επίσης και στενότατη φίλη του Παπανδρέου. Με άλλα λόγια, όλα δείχνουν ότι στελέχη του περιβάλλοντος του Γιωργάκη Παπανδρέου «µετακοµίζουν» πολιτικά προς τη ∆ΗΜΑΡ, καταφέροντας αφενός το τελειωτικό χτύπηµα προς το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και προετοιµάζοντας αφετέρου το έδαφος για τη συµµετοχή κάποιων από αυτούς σε κυβέρνηση… ΣΥΡΙΖΑ! Μέσω µιας συµµαχίας της ∆ΗΜΑΡ µε τον ΣΥΡΙΖΑ –και µε τη συµµετοχή των «παπανδρεϊκών» του ΠΑΣΟΚ– αυξάνονται οι πιθανότητες να µπορέσει η ∆ΗΜΑΡ να υπερβεί το 3% σε βουλευτικές εκλογές και διευκολύνεται κι ο Αλέξης Τσίπρας να προωθήσει κάποιους ΠΑΣΟΚους του Γιωργάκη σε θέσεις υφυπουργών, ίσως και υπουργών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα υποκριθεί δηλαδή ότι υποχωρεί σε… «απαιτήσεις του σύµµαχου Φώτη Κουβέλη»!
Το γεγονός ότι ο Γιωργάκης Παπανδρέου είναι πολιτικά αµερικανόφιλος µέχρι το µεδούλι και ο προσανατολισµός του Αλέξη Τσίπρα προς τις ΗΠΑ για να αντισταθµίσει τη γερµανική ηγεµονία στην Ελλάδα διευκολύνουν αυτού του είδους την προσέγγιση. Όσο για την «Αριστερά της προσκολλήσεως» που εκπροσωπεί ό,τι πιο αποκρουστικό του ΚΚΕ Εσωτερικού του Λεωνίδα Κύρκου, τη ∆ΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, αυτή δεν έχει καµιά πολιτική αναστολή να υπηρετήσει οποιαδήποτε εξουσία. Αυτοί και τη χούντα ήταν έτοιµοι να προσκυνήσουν!
Πηγή: Εφημερίδα ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.