Δευτέρα, Μαΐου 12, 2014

Διαρρήκτης σκότωσε αστυνομικό, πατέρα δύο παιδιών


Ένας 35χρονος αστυνομικός, πατέρας δύο παιδιών από την Ανδραβίδα, βρήκε τραγικό θάνατο τη στιγμή που προσπαθούσε να σταματήσει έναν άντρα, ο οποίος είχε διαρρήξει το σπίτι ενός φίλου του.

Ο άτυχος αστυνομικός που υπηρετούσε στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ήταν εκτός υπηρεσίας όταν είδε τον δράστη που είχε εισβάλει στο σπίτι του φίλου του και προσπάθησε να τον συλλάβει. Όμως, εκείνος του επιτέθηκε με ένα μαχαίρι με το οποίο τον τραυμάτισε περισσότερες από μία φορές και τράπηκε σε φυγή, προσπαθώντας να διαφύγει. Ο διαρρήκτης τραυμάτισε και τον 30χρονο φίλο του αστυνομικού, καθώς βρίσκονταν και οι δύο στο περιστατικό.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δίπλα στον τραυματισμένο αστυνομικό έτρεξαν περίοικοι, όμως ένα από τα τραύματα ήταν στην καρδιά και όταν έφτασε το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς ότι ο 35χρονος ήταν ήδη νεκρός. Ο 30χρονος φίλος του άτυχου αστυνομικού φέρει ελαφρά τραύματα.

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας ο δράστης της στυγερής δολοφονίας του άτυχου αστυνομικού, πατέρα δύο παιδιών από την Ανδραβίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 30χρονο Ρομά ο οποίος είχε οδηγηθεί τις πρώτες πρωινές ώρες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, ως ύποπτος για τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού αλλά και τον τραυματισμό ενός 30χρονου φίλου του.Τελικά ο άντρας συνελήφθη έπειτα από επιδρομή αστυνομικών στον καταυλισμό στον οποίο διέμενε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επάνω του βρέθηκε ένα ματωμένο μαχαίρι.Ο άτυχος αστυνομικός που υπηρετούσε στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ήταν εκτός υπηρεσίας όταν είδε τον δράστη που είχε εισβάλει στο σπίτι του φίλου του και προσπάθησε να τον συλλάβει. Όμως, εκείνος του επιτέθηκε με ένα μαχαίρι με το οποίο τον τραυμάτισε περισσότερες από μία φορές και τράπηκε σε φυγή, προσπαθώντας να διαφύγει. Ο διαρρήκτης τραυμάτισε και τον 30χρονο φίλο του αστυνομικού, καθώς βρίσκονταν και οι δύο στο περιστατικό.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δίπλα στον τραυματισμένο αστυνομικό έτρεξαν περίοικοι, όμως ένα από τα τραύματα ήταν στην καρδιά και όταν έφτασε το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς ότι ο 35χρονος ήταν ήδη νεκρός.
Ο 30χρονος φίλος του άτυχου αστυνομικού φέρει ελαφρά τραύματα.

Σύμφωνα με τοilialive.gr, ο Βασίλης Μαρτζάκλης ήταν πατέρας δύο παιδιών, υπηρετούσε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου και ήταν «το χαμογελαστό παλικάρι με τη χρυσή καρδιά που όλοι εκτιμούσαν». Ασχολείτο το ποδόσφαιρο και με την Ακαδημία της Δάφνης Ανδραβίδας, μαθαίνοντας τα μικρά παιδιά της περιοχής τα μυστικά του ποδοσφαίρου.Δένδιας: Εχασε την ζωή του για να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας
Την ίδια ώρα, τη «βαθιά οδύνη» του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τη σύζυγο, τα παιδιά του και όλους τους οικείους του Βασίλη Μαρτζάκλη, εξέφρασε τη Δευτέρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας.

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός αναφέρει ότι η Ελληνική Αστυνομία, θρηνεί τον θάνατο ενός ακόμη αστυνομικού, πατέρα δύο παιδιών.Σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια, ο Αρχιφύλακας «έχασε την ζωή του προσπαθώντας να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας, εκτός υπηρεσίας, αλλά εν ώρα καθήκοντος προς την κοινωνία».

Σημειώνεται ότι με εντολή του Υπουργού, οι σημαίες σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα κυματίζουν σήμερα μεσίστιες.

Διαβάστε περισσότερα στο ilialive.gr