Πέμπτη, Μαΐου 22, 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΖΟΥΜΑΚΑ- ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Την εκτίμηση ότι στις ευρωεκλογές κρίνεται τόσο η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Ελλάδας, εξέφρασε ο Στέφανος Τζουμάκας, επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Στη διακαναλική του συνέντευξη ο κ. Τζουμάκας υποστήριξε ότι οι πολίτες θα πρέπει να ψηφίσουν το κόμμα του καθώς αυτό έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει άλλη πολιτική από την υπάρχουσα.

Μιλώντας για τους συνυποψήφιους του, που στελεχώνουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, έκανε λόγο για εκλεκτούς συμπολίτες μας, με σπουδές, με καθημερινή δράση, για γυναίκες αγωνίστριες με μόρφωση, πολιτικούς και κοινωνικούς αγωνιστές, με διαδρομή στην κοινωνία.

Ο κ. Τζουμάκας υποστήριξε ότι «αν επικρατήσει η πολιτική που εφαρμόστηκε έως τώρα, τόσο στην Ε.Ε., όσο και στην Ελλάδα, θα συνεχίζεται η κρίση, θα έχουμε μιαν Ε.Ε. που αναπαράγει την κρίση», για να προσθέσει ότι αυτή η πολιτική «πρέπει να ηττηθεί την Κυριακή το βράδυ, σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες».

Κατηγόρησε δε, για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, τις κυβερνήσεις από το 2009 έως και σήμερα, εκτιμώντας ότι η πολιτική που εφαρμόστηκε δεν έφερε λύσεις στα προβλήματα.

Υποστήριξε ότι την Κυριακή το βράδυ «θα υπάρχει σαφώς πολιτικό μήνυμα» και πως «όμως ο ελληνικός λαός θα δώσει την οριστική απάντηση του, όταν οριστούν εθνικές εκλογές». Γενικότερα εκτίμησε ότι έχει τελειώσει η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων.

Ο κ. Τζουμάκας, μεταξύ άλλων, άσκησε κριτική στο εγχείρημα της «Ελιάς» χαρακτηρίζοντάς το «σχήμα του πρώην μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ» που «υπερασπίζεται τη λογική του νεοφιλελευθερισμού» αλλά και στο Ποτάμι, για να αναφέρει γενικότερα ότι «χρειαζόμαστε αυτόνομη πολιτική, ούτε Ελιές ούτε Ποτάμια, ας πάνε για αγροτουρισμό»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.