Τρίτη, Μαΐου 20, 2014

Κόντρα Δούρου - Σγουρού


Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Γιάννη Σγουρό και Ρένα Δούρου, με αφορμή την έμμεση άρνηση του πρώτου να παραστεί σε ντιμπέιτ με τη συνυποψήφιά του στην περιφέρεια Αττικής
Σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρει ότι ευχαρίστως θα αποδεχθεί να συμμετάσχει σε μία τηλεμαχία υπό την προϋπόθεση «η κ. Δούρου να ανακαλέσει το συκοφαντικό και υβριστικό χαρακτηρισμό της περί “διαπλεκόμενου” ή να μιλήσει με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση».

Ο κ. Σγουρός κάνει λόγο για ασύστολη συκοφαντία και καλεί την κ. Δούρου «πρώτα να μάθει να σέβεται τους ανθυποψηφίους της και μετά να ζητά οτιδήποτε».

Τέλος, της καταλογίζει ότι παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε εδώ και τρεις μήνες να ενημερώσει τους πολίτες για το πρόγραμμά της μέσω των συνεντεύξεών της, δεν το έκανε και αντιθέτως «αναλώθηκε σε έναν συνθηματολογικό και υβριστικό προεκλογικό αγώνα, όχι για τα προβλήματα των πολιτών της Αττικής, αλλά υπηρετώντας τον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματός της και την αντιπολιτευτική του ρητορεία».

Απαντώντας του η υποψήφια περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, του καταλογίζει πως «έφτασε στο έσχατο σημείο να αρνείται την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών της Αττικής» και τον κατηγορεί πως «κρύβεται από τους πολίτες πίσω από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά».

Η κ. Δούρου επανέρχεται στα περί «διαπλοκής» αναφέροντας τα εξής: «Ο όρος "διαπλοκή" αναφέρεται σε πολιτικές επιλογές, ο όρος "διαφθορά" αναφέρεται και σε αξιόποινες πράξεις. Εμείς λέμε ότι ο κ. Σγουρός υπηρετεί τη διαπλοκή γιατί αυτό προκύπτει από την πολιτική που άσκησε».

Στην απάντησή της υποστηρίζει πως ο κ. Σγουρός «καμώνεται ότι δεν γνωρίζει ότι από τις 18.3.14 σε ανοιχτές συνεντεύξεις τύπου έχουμε αποκαλύψει το "σύστημα Σγουρού" στη διαχείριση των ζητημάτων της περιφέρειας Αττικής, και την πρότασή μας για μια νέα νοοτροπία άσκησης εξουσίας». Στο πλαίσιο αυτό τον καλεί να προσέλθει στο ντιμπέιτ που έχει ζητήσει «και εκεί θα ξανακούσει αυτά που δήθεν δεν γνωρίζει».

Σύμφωνα με την κ. Δούρου, «η πολιτική του κ. Σγουρού για τη διαχείριση των απορριμμάτων πλήττει το δημόσιο συμφέρον, αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και ευνοεί μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα».

«Ένα από τα δύο μπορεί να ισχύει: ή ο κ. Σγουρός είναι ανίκανος να διαχειριστεί δημόσιο αξίωμα υπέρ των πολιτών ή υπηρετεί το σύστημα διαπλοκής. Και στις δύο περιπτώσεις δεν κάνει για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής. Αν δηλώσει ο κ. Σγουρός ότι είναι ανίκανος, τότε θα ζητήσουμε συγγνώμη για την κατηγορία περί διαπλοκής», καταλήγει η υποψήφια περιφερειάρχης.

Τέλος, την ανάγκη να γίνει έρευνα και να δοθούν απαντήσεις για τις αστοχίες των exit polls της περασμένης Κυριακής επεσήμανε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Όπως αναφέρει, τίθενται σοβαρότατα ερωτήματα που αφορούν στη διεξαγωγή και τον ρόλο τόσο των δημοσκοπήσεων όσο και των exit polls, καθώς «είναι σαφές ότι επιχειρείται ο επηρεασμός και η χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Επιχειρείται η αλλοίωση της λαϊκής βούλησης».

Ο συνδυασμός της κ. Δούρου «Δύναμη Ζωής» «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου απέναντι σε αυτού του είδους τις μεθοδεύσεις κατά της Δημοκρατίας, κατά της ελεύθερης και ακηδεμόνευτης έκφρασης των πολιτών».
Πηγή:www.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.