Παρασκευή, Μαΐου 02, 2014

Παιχνίδια τρόμου: ΒΡΟΧΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ

 
Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει για τις παιδικές χαρές και τα πάρκα αναψυχής μετά το τραγικό δυστύχημα με θύμα έναν 13χρονο που συνέβη πριν από μία εβδομάδα στο Ελληνικό.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος στο zougla.gr
Το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε στο Ελληνικό κατέδειξε ένα χρόνιο πρόβλημα γύρω από το νομικό πλαίσιο και τα μέτρα ασφαλείας που τηρούνται σε λούνα παρκ και πάρκα αναψυχής, το οποίο παρόλο που ήταν σε γνώση των αρμόδιων φορέων, όπως φαίνεται, μέχρι και σήμερα δεν έκαναν τίποτα για να το αντιμετωπίσουν.

Ενδεικτικό είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι μετά τον θάνατο του 13χρονου, ο δήμαρχος Ελληνικού, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες, παραδέχτηκε ότι το λούνα παρκ στην περιοχή λειτουργούσε χωρίς άδεια γιατί «το νομικό πλαίσιο είναι πολυδαίδαλο», προσθέτοντας μάλιστα ότι ο Δήμος «δεν διαθέτει τεχνικό ασφαλείας».



Βροχή καταγγελιών

Δεν είναι όμως μόνο ο Δήμος Ελληνικού. Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν, σύμφωνα με καταγγελίες, και στον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μια καταγγελία που έφτασε στο Δ.Σ. του παραπάνω Δήμου στις 10 Απριλίου, η οποία προέρχεται από μία γυναίκα της οποίας το παιδί παραλίγο να τραυματιστεί σοβαρά στην πλατεία Κύπρου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην καταγγελία, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του zougla.gr,η ιστορία ξεκινά την Τετάρτη 9 Απριλίου, όταν καταγγέλλουσα μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της επισκέφθηκαν την παραπάνω πλατεία.

«Το παιδί μου έπεσε από ύψος 2 μέτρων»

Το τι επρόκειτο να ακολουθήσει δεν μπορούσε καν να το φανταστεί…

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Αφού πήγαμε και πληρώσαμε στο ταμείο 3 ευρώ για κάθε παιδί για να κάνουν τραμπολίνο, τα παιδιά πήγαν στο παιχνίδι. Δεν πέρασαν πάνω από 5 λεπτά και ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος. Υποχώρησε το δίχτυ και τα προστατευτικά περιμετρικά του εν λόγω τραμπολίνο με αποτέλεσμα το παιδί να πέσει από ύψος 1,5-2 μέτρων χωρίς να υπάρχει από κάτω κάποια προστασία παρά μόνο οι πλάκες της πλατείας. Φώναζε βοήθεια και έτσι κατευθύνθηκε προς αυτό ένας υπάλληλος και το τράβηξε προς τα έξω τρομαγμένο. Περιττό να σας πω ότι εκείνη τη στιγμή υπήρχαν και παιδάκια που δεν ήταν πάνω από 3 ετών».

Όταν η γυναίκα, μετά τον τραυματισμό του παιδιού της, ζήτησε λίγο βαμβάκι και οινόπνευμα προκειμένου να καθαρίσει τα χτυπήματα που υπέστη ο ανήλικος από την πτώση στα πόδια, έκπληκτη διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κανένα φαρμακευτικό υλικό.

Τώρα, μέσω της αναφοράς της, η καταγγέλλουσα ζητά να γίνει έλεγχος της σύμβασης του ιδιοκτήτη του πάρκου που είχε στηθεί στην πλατεία και να ελεγχθεί αν τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Διαβάστε την καταγγελία



Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Κερατσινίου Κώστα Κούβαρη, στην περιοχή λειτουργούν χωρίς άδεια δύο υπαίθριοι παιδότοποι. Ένας στην πλατεία Κύπρου (πρόκειται για τον παιδότοπο για τον οποίο έγινε η παραπάνω καταγγελία) και ένας στην πλατεία Καρπάθου.

Ο κ. Κούβαρης με έγγραφό του έχει ζητήσει από Σώμα Επιθεωρητών -Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης να επιληφθεί άμεσα του θέματος, ενώ όπως τονίζει, έχει θέσει επανειλημμένος το ζήτημα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.

Τσουλήθρες με... τρύπες

Παρόμοιες καταγγελίες έχουν γίνει και για τον Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μια παιδική χαρά που βρίσκεται μέσα σε ένα γήπεδο της περιοχής.

Γονείς, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι έχουν επανειλημμένα απευθυνθεί στους αρμόδιους οι οποίοι μέχρι στιγμής «σφυρίζουν αδιάφορα», την ώρα που, προ δύο μηνών ένας ανήλικος τραυματίστηκε από πτώση επειδή η τσουλήθρα που πήγε να κατέβει έφερε μια μεγάλη τρύπα!
Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους…


Γύρω-γύρω όλοι... για κλάμματα
Γύρω-γύρω όλοι... για κλάμματα


Τσουλήθρες υπό κατάρρευση
Τσουλήθρες υπό κατάρρευση


Σε αποσύνθεση τα παιχνίδια στις παιδικές χαρές, δίχως συντήρηση...
Σε αποσύνθεση τα παιχνίδια στις παιδικές χαρές, δίχως συντήρηση...


Στο μικροσκόπιο οι παιδικές χαρές

Την άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές καθώς και στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ζητεί ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης με κατ’ επείγον έγγραφό του προς τους γενικούς γραμματείς και τους δήμους όλης της χώρας.

Σημειώνεται ότι η εντολή του ΥΠΕΣ έρχεται στον απόηχο του τραγικού θανάτου 13χρονου αγοριού σε λούνα παρκ που λειτουργούσε χωρίς άδεια στην περιοχή του Ελληνικού.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα αποτελέσματα θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών έως τις 30 Ιουνίου.

Ειδικότερα, ο κ. Μιχελάκης ζητεί απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς να επανελεγχθούν τα δικαιολογητικά, οι όροι και οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων δόθηκαν οι άδειες λειτουργίας στους συγκεκριμένους χώρους. Παράλληλα, τους καλεί να κάνουν αυτοψία στα εν λόγω σημεία προκειμένου να ελέγξουν την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων.

Διαβάστε εδω ρεπορτάζ για ένα σοβαρό περιστατικό τραυματισμού παιδιού στη Σάμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.