Τετάρτη, Μαΐου 07, 2014

Χ. Καφαντάρη: "Προωθούν νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης και κατεδάφισης των ακτών υπέρ των μεγάλων συμφερόντων"

 
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη μιλά στο Κόκκινο για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την "αξιοποίηση" του αιγιαλού.   

Για νομοσχέδιο που "κατεδαφίζει τα πάντα και καταπατά τη περιβαλλοντική νομοθεσία, καθώς περιλαμβάνει μια σειρά απο ρυθμίσεις όπου διευκολύνουν τη κατασκευή μόνιμων κατασκευών απο ιδιώτες πάνω στην ακτή" έκανε λόγο στο Κόκκινο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη μιλώντας για το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση με πρόσχημα την "ανάπτυξη" του τουρισμού. Τόνισε πως ήδη αναπτύσσεται ένα κίνημα των πολιτών για τη διάσωση των ακτών.

Η Χ. Καφαντάρη δήλωσε πως το νομοσχέδιο θα δίνει πλέον τη δυνατότητα νομιμοποίησης αυθαιρέτων ακόμα και πάνω στη παραλία ενώ "καταργεί το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα, καταργεί μέτρα προστασίας των ακτών και κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση με τον διεθνείς συμβάσεις που απαιτούν την επέκταση της προστασίας". 

"Επιτρέπει πλωτές εξέδρες μέσα στη θάλασσα, περίφραξη παραλιών και κατάληψη τους απο επιχειρηματίες, αναψυκτήρια, ομπρέλες ξαπλώστρες χωρίς περιορισμούς εξυπηρετώντας τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και τους μεγάλους επιχειρηματίες".  

 -stokokkino.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.