Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2014

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη Εισήγησή του, στην Ολομέλεια της Βουλής, στο νομοσχέδιο για το δικαίωμα εκλέγεσθαι των ευρωπαίων πολιτών στις ευρωκλογές, ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, τόνισε, ότι η συγκυβέρνηση, πανικόβλητη και μπροστά στην επερχόμενη συντριβή της στις εκλογές του Μαΐου και την πιθανή εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ, με τον σταυρό προτίμησης και τον διπλασιασμό των υποψηφίων βουλευτών, ψάχνει προσωπικούς στρατούς υποψηφίων, που θα επιδίδονται στη μάχη του σταυρού για να διασώσουν μία Κυβέρνηση που καταρρέει υπό το βάρος της αποτυχίας της!



Ξεκαθάρισε ότι, με ή χωρίς λίστα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος, αύριο κιόλας το πρωί για εκλογές και κάλεσε, για μια ακόμη φορά, την κυβέρνηση να προκηρύξει τις εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλόγες.

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση της δεξιάς, τότε ΕΡΕ, ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ και σήμερα ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, πρωταθλήτρια, από το τέλος του εμφυλίου πολέμου, στα μαγειρέματα - παραμονές των εκλογών - των εκλογικών νόμων και στην διαστρέβλωση της βούλησης του ελληνικού λαού.

Επέκρινε την έλλειψη ηλεκτρονικών εκλογικών καταλόγων, καλώντας τον υπουργό να ενημερώσει, ενόψει των εκλογών, ποιος είναι, τελικά, ο ακριβής αριθμός των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Καυτηρίασε, τέλος, την υποβάθμιση του κοινοβουλίου και την πρακτική της χρηματοδότησης των κρατικοδίαιτων εταιρειών δημοσκοπήσεων από την κυβέρνηση.

Κλείνοντας, την ομιλία του ο κ. Παναγούλης, είπε χαρακτηριστικά «Δεν σας σώζουν τα διάφορα τερτίπια που κάνετε παραμονές των εκλογών.. Δυστυχώς σε δύο μήνες θα αναγκασθείτε να προκηρύξετε και τις βουλευτικές εκλογές γιατί αν το ΠΑΣΟΚ δεν βγάλει ούτε έναν ευρωβουλευτή πώς θα έχετε πλειοψηφία στη βουλή;» και συνέστησε στην συγκυβέρνηση να ετοιμασθεί ψυχολογικά για την συντριβή της από την ψήφο του ελληνικού  λαού στον ΣΥΡΙΖΑ και στις αντιμνημονιακές δυνάμεις του τόπου για μια άλλη Ελλάδα, αυτή της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.