Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2014

Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ στο ΕΑΚΝ «Αγ.Κοσμάς»

Με αφορμή τα σχέδια της κυβέρνησης για ξεπούλημα του παραλιακού μετώπου της Νότιας Αττικής και εκτάσεων στην περιοχή του Ελληνικού που θεωρούνται ...«φιλέτα» για τα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά και οι αντίστοιχες του πρώην αεροδρομίου, η Τομεακή Οργάνωση Νοτίων Συνοικιών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση και καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν στα κυβερνητικά σχέδια, να αποτρέψουν την παράδοση των εκτάσεων στους επιχειρηματίες και να αγωνιστούν ώστε η δημόσια περιουσία να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του λαού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:


«Ο αθλητισμός και η αναψυχή είναι δικαίωμά σου που σου το στερούν. Σε καλούν να το πληρώσεις, αδιαφορώντας για τις ανάγκες σου. Πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις μαραζώνουν εγκαταλελειμμένες, την ίδια στιγμή που οι νέοι για να αθληθούν πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η απαξίωση των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά εντάσσεται στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που στοχεύει στην αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου ως πεδίου κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Εντάσσεται στα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, στερώντας από τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο τη δυνατότητα να έχουν έναν ελεύθερο χώρο για την αναψυχή και την ψυχαγωγία τους. Τις αθλητικές υποδομές του Αγίου Κοσμά τις έχει πληρώσει ο λαός. Να μην επιτρέψουμε το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίησή τους. Όλες αυτές οι υποδομές αποτελούν δημόσια περιουσία και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να παραχωρούνται σε επιχειρηματίες. Πρέπει να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού με ευθύνη του κράτους.

"Ούτε ένα ευρώ στους ιδιώτες, ούτε μια σπιθαμή γης στους επιχειρηματίες".

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σε καλούν να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στον Αθλητισμό.

• Να μην ξεπουληθούν οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Ανήκουν στο λαό!

• Να παραμείνουν και να αναπτυχθούν ώστε να διασφαλίζονται δωρεάν όλες οι απαραίτητες υποδομές (σύγχρονα και ασφαλή γήπεδα, επιστημονική στήριξη, απαραίτητο προσωπικό, γιατροί, γυμναστές) για όλους.

Να μην παραδοθεί η δημόσια περιουσία του Ελληνικού στους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι επενδύσεις τους δε θα 'χουν καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες, φέρνοντας τεράστια κέρδη γι' αυτούς, πατώντας πάνω στα συντρίμμια της ισοπέδωσης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Να παραμείνει όλος ο χώρος του Ελληνικού (παραλία, αεροδρόμιο, πρώην αμερικανική βάση) δημόσια περιουσία και να αξιοποιηθεί για την κατασκευή υποδομών που έχει ανάγκη ο λαός (Πολιτισμού, Αθλητισμού, Υγείας κλπ.). Η πρόταση του ΚΚΕ για πάρκο αναψυχής στο συγκεκριμένο χώρο μπορεί να αποτελέσει τεράστια ανάσα για όλο το Λεκανοπέδιο».

Στο χώρο θα περιοδεύσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας την Κυριακή 23 Φλεβάρη στις 11 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.