Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2014

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ & XHMIKA ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ & ΣΧ.ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

 







ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ, ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΔΕΔΥ

ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ




Με προσαγωγές, χημικά και βία απάντησαν οι κυβερνητικές δυνάμεις καταστολής ,σήμερα το πρωί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης,στους συγκεντρωμένους καθηγητές, σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που διαμαρτύρονταν για τις διαθεσιμότητες - απολύσεις. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και καθηγητές από την περιφέρεια που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα καθώς και Πρόεδροι ΕΛΜΕ και μέλη του Δ.Σ της ΟΛΜΕ που συνεδρίαζαν μέχρι αργά χθες το βράδυ στην Αθήνα (Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ)

Συγκεκριμένα, μέσα σε λίγη ώρα οι συγκεντρωμένοι, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και απειλούνται να απολυθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου, απωθήθηκαν βίαια από δυνάμεις της αστυνομίας, που σύμφωνα με μαρτυρίες, έκαναν και χρήση χημικών.

Σε δηλώσεις του από τη ΓΑΔΑ, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης ανέφερε ότι προσήχθη μαζί με άλλα 16 άτομα και έκανε λόγο για κατάλυση της δημοκρατίας για άλλη μια φορά. Υποστήριξε ακόμη ότι επρόκειτο για μια ειρηνική διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο και στο πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο. Ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκεται και ο καθηγητής Διονύσης Βάσσης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Γ΄Δυτικής Αθήνας και ο καθηγητής Κικάκης ο οποίος χτυπήθηκε.

Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν έξω από το υπουργείο, όπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Η ΟΛΜΕ προέβη σε κάλεσμα των εκπαιδευτικών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. έξω από το Υπ. Οικονομικών. Ωστόσο οι συγκεντρωμένοι αυξάνονταν διαρκώς έξω από το Υπουργείο καθώς συνεχώς κατέφθαναν εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες από όλη την Αθήνα.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί με  τους εκπροσώπους της τρόικας.

Η συνάντηση θα διεξαχθεί στο υπουργείο Οικονομικών. Κατά τη συνάντηση, ο Κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει, μεταξύ άλλων, το κλιμάκιο των δανειστών, για την πορεία της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Νέα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει προγραμματιστεί από την συνομοσπονδία των εργαζομένων στο δημόσιο στις 13:00. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ, ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΔΕΔΥ

ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη προσαγωγή εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων

12:20 Νέα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην πλατεία Συντάγματος΄και σπρωξίματα της αστυνομίας προς τους εκπαιδευτικούς στην Ερμού - Ερχεται ΕΚΑΒ για το νέο τραυματία
Ο επικεφαλής δίνει εντολή να γίνει χρήση χημικών στους καθηγητές στο Σύνταγμα - Μία γυναίκα λυπόθυμη στο έδαφος - Οι καθηγητές ύστερα από το ξύλο και τα χημικά, απωθήθηκαν.

1:13 και τρίτος τραυματίας, αναστάτωση και ένταση - Το ΕΚΑΒ πλησιάζει τον πεσμένο διαδηλωτή

1:30 :Χημικά και προσαγωγές Καλομοίρη, Μπαλασόπουλου και προέδρου ΑΔΕΔΥ - Τρίτος τραυματίας





Πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.