Νοθεία σημειώθηκε κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για το άρθρο 30 του νομοσχεδίου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης με ευθύνη του προεδρεύοντος αντιπροέδρου της Βουλής, Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος θεώρησε την πλειοψηφία της Ν.Δ. επαρκή για να περάσει το επίμαχο άρθρο που καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ. 

«Εκτροπή και πραξικοπηματικές διαδικασίες εκεί όπου η δημοκρατία δεν βολεύει» κατήγγειλαν με ανακοίνωσή τους οι Π. Λαφαζάνης, Δ. Τσουκαλάς και Ζ. Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ κι ο Ν. Μαριάς από τους ΑΝ.ΕΛ. που πρόσθεσαν ότι «η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, κάνοντας δεκτό άρθρο που απορρίφθηκε πανηγυρικά, δηλαδή νοθεία στην ψηφοφορία, κι αναγορεύοντας «πλειοψηφία» μόνον την Ν.Δ.»

Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης υποστήριξε ότι οι 126 βουλευτές της Ν.Δ. είναι περισσότεροι από τους βουλευτές των κομμάτων που καταψήφισαν (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝ.ΕΛ., ΚΚΕ) τους οποίους προσδιόρισε σε 125 αν και είναι 127! Στην συνέχεια ο αντιπρόεδρος της Βουλής απέρριψε την ένσταση ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝ.ΕΛ. και θεώρησε ότι το άρθρο υπερψηφίστηκε. Στο επίμαχο άρθρο η ΔΗΜ.ΑΡ. ψήφισε παρών, ενώ η Χρυσή Αυγή κι οι ανεξάρτητοι βουλευτές ήταν απόντες.
Αργότερα ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ υφυπουργός Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε ότι το άρθρο που αφορά τον συντονισμό των υπηρεσιών ασφαλείας έχει καταψηφιστεί κι επέρριψε ευθύνες στον γ.γ. της κυβέρνησης, Τ. Μπαλτάκο, για την απροθυμία του να μεταθέσει την ψήφιση των άρθρων την Τρίτη ώστε να υπάρξει διαβούλευση. Το επίμαχο άρθρο συνδέεται με την γνωστή κόντρα Ηρακλείου-Χανίων για τις έδρες των δημοσίων υπηρεσιών.
Σε κοινή τους δήλωση οι Π. Λαφαζάνης, Δ. Τσουκαλάς και Ζ. Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Ν. Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες καταγγέλλουν τον Προεδρεύοντα. «Η Κυβέρνηση με εκτελεστικό όργανο τον Προεδρεύοντα Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. κ. Μαρκογιαννάκη έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο: εκτροπή και πραξικοπηματικές διαδικασίες, εκεί όπου η δημοκρατία δεν βολεύει.
Έφθασε να κάνει δεκτό άρθρο (το 30) που απορρίφθηκε πανηγυρικά. Δηλαδή, νοθεία στην ψηφοφορία, αναγορεύοντας «πλειοψηφία» μόνον τη Ν.Δ., που μόνη της ψήφισε το άρθρο, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα και κοινοβουλευτικές ομάδες», υπογραμμίζουν.
ΠΗΓΗ