Το έγγραφο της ΓΑΔΑ
"Αναβίωση του 'συνδικαλιστικού' της Ασφάλειας" καταγγέλλει η ΠΟΕ - ΟΤΑ κάνοντας λόγο "για μία ακόμη έκφραση τρομοκράτησης γενικότερα του συνδικαλιστικού κινήματος και ειδικότερα μίας από τις πιο μαχόμενες Ομοσπονδίες του δημοσίου τομέα που αγωνίζεται για τα δίκαια των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση" καθώς η ΓΑΔΑ ζητάει να κατατεθούν... τα προσωπικά στοιχεία όλης της διοίκησης!

Με επιστολή προς την ΠΟΕ - ΟΤΑ, η ΓΑΔΑ ζητάει τα "πλήρη στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας" όλων των μελών του Δ.Σ., του συνεδρίου αντιπροσώπων των συλλόγων μελών, του Γενικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Ελεγκτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία στα επεισόδια της 13.10.2011 κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.
Η ΠΟΕ - ΟΤΑ υπογραμμίζει ότι "μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν οι Μπαλασόπουλος και Ευθυμίου από τις δυνάμεις καταστολής έξω από το υπουργείο Οικονομικών, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, όπου διαδήλωναν κατά των διαθεσιμοτήτων - απολύσεων οι εργαζόμενοι της Τ.Α., η ΕΛ.ΑΣ. ζητάει και τα ρέστα, προχωρώντας σε μία άνευ προηγουμένου ενέργεια που θυμίζει άλλα καθεστώτα και σίγουρα άλλες εποχές".

Σπ. Τζόκας: Συστηματική επιχείρηση εκφοβισμού

"Οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις των κατασταλτικών μηχανισμών ενάντια στους εργαζόμενους και στην προκειμένη περίπτωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ αποτελεί ένα ακόμη σκέλος της συστηματικής επιχείρησης εκβιασμού και εκφοβισμού κάθε κοινωνικής ομάδας, κάθε ανθρώπου ή συλλογικότητας που επιλέγει την αντίσταση στη μνημονιακή βαρβαρότητα" σχολιάζει στην "Α" ο Σπύρος Τζόκας, μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, υπογραμμίζοντας ότι "η Αυτοδιοίκηση και οι εργαζόμενοί της επιλέχθηκαν ως ένα από τα κατεξοχήν θύματα των μνημονιακών πολιτικών, με την υποβάθμιση και διάλυση των υπηρεσιών, τον οικονομικό στραγγαλισμό, την κινητικότητα και τις απολύσεις χιλιάδων ανθρώπων. Και με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι δεν υπερασπίζονται μόνο τα δικά τους δικαιώματα. Δίνουν μαζί με τους αιρετούς και όλη την κοινωνία μία μάχη επιβίωσης του θεσμού της Αυτοδιοίκησης".