Δευτέρα, Φεβρουαρίου 17, 2014

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης για το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ

 
Μην παίζετε με την υγεία μας
Λίγες μέρες πριν το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε τη διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας στη χώρα μας, παρά τις αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου, των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ και της αντιπολίτευσης. Σήμερα, αυτή η πολιτική κάνει την εμφάνισή της και στην περιοχή μας. Ξαφνικά με απόφασή της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, πριν ακόμα δημοσιευτεί ο νόμος σε ΦΕΚ, κλείνουν τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Τώρα ήρθε η στιγμή, να αντιδράσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις.
Η έως τώρα πρόθεση του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη είναι ενδεικτική της πολιτικής που ακολουθεί στον ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα της υγείας. Ο υπουργός – μνημονιακότερος όλων- ζηλεύοντας τη δόξα της τρόικας, κλείνει νοσοκομεία, κλινικές (έκλεισε την παιδιατρική κλινική στο Ασκληπιείο Βούλας), καταργεί κρεβάτια, και τώρα καταργεί τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ). Δεν έχουν περάσει δύο μήνες που είχε υποσχεθεί ότι δεν πρόκειται να «απολύσει κανέναν», και αυτό ήταν ένα μεγάλο ψέμα στην αλυσίδα ψεμάτων που εκστομίζει τον τελευταίο καιρό. Πριν από 2 περίπου χρόνια μετά βαΐων και κλάδων η κυβέρνηση ενοποιούσε τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, και τώρα, ξαφνικά ο Γεωργιάδης και η κυβέρνηση τον κλείνουν. Μην τους αφήσουμε. Μαζί με τους γιατρούς, τους εργαζόμενους του ΙΚΑ και το σύνολο της κοινωνίας χρειάζεται να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης καλεί όλους τους πολίτες να συγκεντρωθούν αύριο το πρωί στις 8:00 π.μ. στα πολυιατρεία του ΙΚΑ στην Αργυρούπολη.
Όχι στο κλείσιμο των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ και στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας
016/2/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.