Δευτέρα, Οκτωβρίου 13, 2014

Απίστευτοι τραμπουκισμοί κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.

Η ΕΣΕΑ καταδικάζει Σαράντη, Βαλασόπουλο: «Είναι δυνατόν αιρετοί να συμπεριφέρονται ως κοινοί τραμπούκοι;» – Οι Αρχές να λάβουν μέτρα

 
Απίστευτοι τραμπουκισμοί έλαβαν χώρα στον α όροφο του ξενοδοχείου Τιτάνια κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι και την ολοκλήρωση των ομιλιών των επικεφαλής των παρατάξεων αρχικά ο «πράσινος» απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης και στη συνέχεια και ο ομοϊδεάτης του δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος επιτέθηκαν στο συντάκτη της aftodioikisi.gr που κάλυπτε το ρεπορτάζ για λογαριασμό της ιστοσελίδας σε πρώτη φάση με ακατονόμαστες ύβρεις και απειλές και αμέσως μετά με μπουνιές και κλωτσιές! Αποτέλεσμα, να σπάσουν τα γυαλιά μυωπίας του και να υποστεί εκδορές στο πρόσωπο (φωτο).

Οι σκηνές αυτές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, εκτυλίχθηκαν μπροστά σε δεκάδες έκπληκτους συνέδρους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον προθάλαμο της αίθουσας όπου πραγματοποιούνταν η Γενική Συνέλευση, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή τους απέναντι στους δύο αιρετούς.
Ήταν τέτοιο το μένος, ειδικά του απερχόμενου προέδρου της ΠΕΔΑ που σύμφωνα με το συντάκτη της  aftodioikisi.gr και αυτόπτες μάρτυρες, χτύπησε στο πρόσωπο τον δημοσιογράφο, του άρπαξε τα γυαλιά και του τα έσπασε επιδεικτικά.
Σύμφωνα με το συντάκτη της aftodioikisi.gr που θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του προκειμένου εκτός των άλλων να μπορούν ο ίδιος και οι συνάδελφοί του να κάνουν τη δουλειά τους όπως απαιτεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα και οι Κανόνες Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, ανάμεσα σε ύβρεις και σε ακατάληπτες εκφράσεις, οι δύο αιρετοί ανέφεραν ως λόγο της επίθεσης κατά του δημοσιογράφου ρεπορτάζ για τις εκλογές στην ΠΕΔΑ, στο οποίο καταγράφονται οι προβλέψεις για τις έδρες της κάθε παράταξης, το οποίο και επιβεβαιώθηκε σε μεγάλο βαθμό από το αποτέλεσμα. 
ekdores_syntaktis_aftodioikisi
 
Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει Σαράντη, Βαλασόπουλο: «Είναι δυνατόν αιρετοί να συμπεριφέρονται ως κοινοί τραμπούκοι;» – Οι Αρχές να λάβουν μέτρα

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι το εξής:
Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος Χρίστος Βούζας
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση την οποία δέχτηκε ο συνάδελφος Χρίστος Βούζας, λόγω ρεπορτάζ που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr. Οι επιθέσεις κατά συναδέλφων έχουν πληθύνει τα τελευταία χρόνια και μάταια ζητούμε από τους αρμόδιους να πάρουν μέτρα, έτσι ώστε οι δημοσιογράφοι να ασκούν το επάγγελμά τους ελεύθερα και χωρίς να τρομοκρατούνται. Το αξιοσημείωτο, όμως, της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι ότι η επίθεση δεν προέρχεται από «αγνώστους» αλλά από εκλεγμένους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης!!! Συγκεκριμένα, ο απερχόμενος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης και ο στενός του συνεργάτης δήμαρχος Ηλιουπόλεως Βασίλης Βαλασόπουλος εξύβρισαν, στη συνέχεια απείλησαν και στο τέλος επιτέθηκαν με κλωτσιές και μπουνιές στο συνάδελφο, με αποτέλεσμα να του σπάσουν τα γυαλιά μυωπίας και να του προκαλέσουν εκδορές.
Τα γεγονότα είναι πρωτοφανή και εισάγουν νέα ήθη. Εάν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού συμπεριφέρονται ως κοινοί τραμπούκοι, αναρωτιόμαστε τι πρότυπα αποτελούν για τους πολίτες της χώρας μας. Καλούμε τις αρμόδιες Αρχές να λάβουν μέτρα για το πρωτάκουστο συμβάν και να καταδικάσουν αμέσως τέτοιου είδους συμπεριφορές. Οι συνάδελφοί μας δεν τρομοκρατούνται από κανέναν και θα ασκούν το λειτούργημά μας, όπως επιβάλλει η παράδοση και οι Κανόνες Δεοντολογίας.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ