Τετάρτη, Οκτωβρίου 15, 2014

Σκουρλέτης:«Δεν μιλήσαμε για αργυρώνητους - Οι βουλευτές επιβάλλεται να επιλέξουν ελεύθερα»

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση αποφόρτισης του πολιτικού κλίματος
Σε εξέλιξη βρίσκεται σύμφωνα με ενδείξεις και πληροφορίες, η απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να απεμπλακεί από την συζήτηση περί χρηματισμού βουλευτών, η οποία όπως εκτιμούν και πολλά κορυφαία στελέχη του, δεν ωφελεί την αξιωματική αντιπολίτευση.

Με βάση τις εκτιμήσεις στελεχών της Κουμουνδούρου, η άσκηση πίεσης προς τους βουλευτές εν όψει προεδρικής εκλογής, με τον τρόπο τουλάχιστον που εκδηλώθηκε, δια στόματος Π. Σκουρλέτη, όχι μόνο διαμορφώνουν ένα κλίμα έντασης που εύκολα μπορεί να εκτρέψει τη συζήτηση, αλλά και να έχει αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.
Μεταξύ αυτών και η αντίδραση αμφιταλαντευόμενων βουλευτών εν όψει προεδρικής εκλογής, οι οποίοι θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε κατεύθυνση αντίθετη από αυτήν που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ.  
Πολλοί δε, προβληματίζονται και για το γενικότερο κλίμα που δημιουργείται και τις επιπτώσεις του, όπως αυτές αντικατοπτρίζονται στο χρηματιστήριο και στην εκτόξευση του κόστους δανεισμού της χώρας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε o Π.Σκουρλέτης στο Βήμα FM:

Για το θέμα περί απόπειρας χρηματισμού βουλευτών και την προεδρική εκλογή:
«Κάθε βουλευτής όχι απλά δικαιούται, αλλά επιβάλλεται, με βάση τη συνείδησή του και την πολιτική συγκρότησή του, ελεύθερα να κάνει την επιλογή του. Νομίζω ότι κάθε βουλευτής από τους 300 πρέπει να σταθμίσει πρώτα και κύρια αν θα δώσει «πράσινο φως» στην κυβέρνηση Σαμαρά να συνεχίσει να οδηγεί τη χώρα στον κατήφορο. Αυτό είναι δικαίωμά του και θα κριθεί γι’ αυτό, όπως όλοι μας».
Για το αν υπάρχουν «αργυρώνητοι» βουλευτές:
«Αυτά τα λένε στελέχη από την κυβερνητική πλευρά, απ’ ό,τι έχω ακούσει. Μα, ποιος το είπε αυτό; Ακούσατε κανέναν να το πει από τον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν έχει ειπωθεί ούτε έτσι ούτε αλλιώς. Εγώ άκουσα κυβερνητικούς βουλευτές να τα λένε αυτά.
Αν κάποιος επιλέξει να έχει την ευαισθησία να διαψεύσει τέτοιου είδους δημοσιεύματα, θα έπρεπε εδώ και ένα μήνα που έχει βγει το συγκεκριμένο δημοσίευμα -και δεν είναι το μόνο- να βγει και να το διαψεύσει. Η κυβέρνηση. Μάλλον δείχνει, όμως, ότι πρόκειται περί υποκριτικής στάσης με άλλη σκοπιμότητα, με την ένταση των δηλώσεων. Ότι θέλει να δημιουργήσει τεχνητή ένταση για να συγκαλύψει το καινούργιο φιάσκο στην υπόθεση του ΔΝΤ και στην αφήγηση περί αποχώρησης από το Μνημόνιο».
Για τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί δανείου της ΝΔ:
«Αν δεν κάνω λάθος, το ύψος προκύπτει από τον ισολογισμό. Αν το αυξημένο νούμερο οφείλεται σε νέο δάνειο ή στη μη εξυπηρέτηση του δανείου, οπότε κεφαλαιοποιήθηκαν οι τόκοι, οφείλουν να μας το εξηγήσουν. Είναι ένα θέμα που οφείλουν να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό και έχουν αυτή την πολιτική υποχρέωση. Δεν το ανέδειξα εγώ, αλλά σας απαντώ. Δεν πιστεύετε εσείς ότι πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων;».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.