Πέμπτη, Οκτωβρίου 23, 2014

Το όνειρο του «αγίου» και του Κασάμι

Το όνειρο τελικά βγήκε αληθινό. Ο Ρομπέρτο είδε μια χαρά το όνειρο, κι ας έχασε προς στιγμήν τη... φάση. Μπορεί ο Ισπανός τερματοφύλακας - άγγελος του Ολυμπιακού να προέβλεψε επακριβώς το σκορ (1-0) του αγώνα με τη Γιουβέντους, αλλά και τον σκόρερ (!), τον Παϊτίμ Κασάμι, ωστόσο ουδεμία σημασία έχει πως... είδε ότι ο Ελβετός θα σκόραρε με κεφαλιά. Το γκολ μετράει. Ισως από ταπεινότητα ο «άγιος Ρομπέρτο», όπως έχει αποκληθεί, δεν είδε... όνειρο και για την αφεντιά του. Ο 28χρονος πορτιέρο, που μεγαλούργησε σε ένα ακόμη παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ, δικαιώθηκε για την πρόβλεψή του, αλλά δικαίωσε και τον προπονητή του, τον Μίτσελ που τον έφερε στον Πειραιά. Κι απέδειξε ότι σοφά έλεγε -κι έπραττε- ο Ισπανός κόουτς ότι «το καλοκαίρι προσευχόμουν να μην έρθει πρόταση και φύγει ο Ρομπέρτο». Ο Ισπανός γκολκίπερ έμεινε, έγινε αρχηγός και ο αγαπημένος των οπαδών του Ολυμπιακού, που βλέπουν ότι παρέχει ασφάλεια στην εστία της ομάδας τους. Και είναι ο Νο1 άσος του πρωταθλητή.

Οσο για τον 22χρονο... ελβετικό «σουγιά», Παϊτίμ Κασάμι, που παίζει σε τουλάχιστον τρεις θέσεις στον χώρο του κέντρου κι έχει ήδη ξεπεράσει τον εαυτό του, αναφορικά με τον αριθμό των γκολ που έχει σημειώσει με τις εκάστοτε ομάδες του (Παλέρμο, Λουκέρνη, Φούλαμ), καθώς μετράει ήδη τέσσερα τέρματα με τον Ολυμπιακό, «τραυμάτισε» και την «Κυρία».
Σε τέτοια ματς δεν χωρούν ευγένειες. Κι ο γεννηθείς στη Στρούγκα της ΠΓΔΜ ποδοσφαιριστής που έχει μεγαλώσει στην Ελβετία, αλλά δεν ξεχνάει τις ρίζες του, φρόντισε, με το γκολ, να βλαστήσει η πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Τη χθεσινή μέρα ο Κασάμι την περίμενε με ανυπομονησία. Περίπου τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook μία φωτογραφία που τον έδειχνε πανηγυρίζοντα με τα χέρια να δείχνουν τον ουρανό. Σαν να προέβλεπε (κι εκείνος) το μέλλον. Προχθές, πάλι σε Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θυμήθηκε το καταπληκτικό γκολ που είχε σημειώσει πέρυσι με τη φανέλα της Φούλαμ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, ένα από τα καλύτερα που έχουν επιτευχθεί στην Πρέμιερ Λιγκ.
Ο διεθνής Ελβετός μέσος, που πρώτα... αποκτήθηκε από τη Μύκονο, όπου πέρασε μεγάλο μέρος των καλοκαιρινών του διακοπών, πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, το ιταλικό ποδόσφαιρο το γνωρίζει σχετικά καλά, καθώς το έχει σπουδάσει. Στις 2 Φεβρουαρίου 2009, όντας 16 ετών, τον απέκτησε η Λάτσιο, η οποία, ένα χρόνο μετά, τον έδωσε στην Παλέρμο, που με τη σειρά της τον πούλησε στη Φούλαμ έναντι 5 εκατ. ευρώ για να βρει στη συνέχεια τον δρόμο για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.
Η Γιουβέντους ήταν ακόμα μία πρωταθλήτρια κορυφαίου πρωταθλήματος που υποκλίθηκε στο Καραϊσκάκη. Μετά τη Ρεάλ, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Ατλέτικο Μαδρίτης, ήταν η σειρά της Γιουβέντους να φύγει με... κατεβασμένα αυτιά. Στο «κάστρο», όπως αποκαλείται η έδρα του Ολυμπιακού, η πειραϊκή ομάδα μετράει τα τελευταία χρόνια 21 νίκες και 5 ήττες, ενώ ισοπαλία έχει να σημειωθεί από τις 19/2/2008 και το ματς με την Τσέλσι (0-0).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.