Κυριακή, Οκτωβρίου 12, 2014

Καβάλα στο σαμάρι του Σαμαρά ο Βορίδης




Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, πρώην βουλευτή, πρ. ευρωβουλευτή και πρ. αντιπροέδρου της Ευρωβουλής

Μέγα… εύρημα -και ανατριχιαστικό- η κοινοβουλευτική διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά, εν απουσία του Σαμαρά! Και αυτό, όταν είναι δεδομένη Η ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων απέναντι στους χαμερπώς ετεροκατευθυνόμενους καταστροφείς της πατρίδας μας.

Φαεινή όντως αυτή η ιδέα ως ύστατο happening ενός κυβερνητικού οικοδομήματος που εντός ολίγου θα καταρρεύσει μαζί με όλους τους κατοίκους του. Γεγονός το οποίο θα πανηγυριστεί με πρωτοφανή αγαλλίαση, ιδίως από τους οικονομικά, ηθικά και πνευματικά καταδυναστευόμενους συμπολίτες μας.

Αυτά, παρότι σφόδρα πανικόβλητοι, οι ακόμα κρατούντες, δεν τα υποψιάζονται. Και προσπαθούν να αμυνθούν με ψεύδη, συκοφαντίες και γενικά με κατ' εξοχήν αθέμιτα μέσα. Το τραγικό για δαύτους είναι ότι έχουν διαλύσει τη μεσαία τάξη. Πράγμα που σημαίνει ότι έχουν στρέψει τους παραδοσιακούς οπαδούς τους εναντίον τους. Γεγονός μη αντιστρέψιμο. Πολύ λιγότερο, μάλιστα, αφού υφίσταται και καραδοκεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα μετριοπαθές πλέον κόμμα με ικανότατα στελέχη, έτοιμο να αναλάβει την εξουσία. (Άλλοτε οι κατ' επάγγελμα αντικομμουνιστές απειλούσαν πως «θα μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές». Σήμερα θα μας τα πάρουν οι γονυπετείς προσκυνητές του Βερολίνου και των Βρυξελλών, αν δεν αντισταθούμε δυναμικά.)

Κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο Σαμαράς ανέβασε στο σαμάρι του ψοφοδεούς γαϊδάρου του τον Βορίδη! Και αυτό εν κρυπτώ και παραβύστω. Κανένας από τους βουλευτές της ΝΔ δεν το γνώριζε, αν εξαιρέσουμε ελάχιστους μυημένους μυστικοσύμβουλούς του, προκαλώντας τους τεράστια έκπληξη. Ορισμένοι μάλιστα, υποθέτω, θα εξοργίστηκαν. Ειδικά, προσθέτω, όσοι φιλοδοξούν να οικειοποιηθούν τη θέση του Σαμαρά, ένας από τους οποίους φρονώ ότι είναι και ο Βορίδης.

Ποιος είναι, όμως, ο περιλάλητος Μάκης Βορίδης; Δεν έχει παρελθόν; Ξεφύτρωσε από την πολιτική και… ηθική ανυπαρξία; Το τσεκούρι που κράταγε στα χέρια του -όλοι το θυμούνται- δεν το χρησιμοποιούσε, βέβαια, για να κόβει δέντρα. Το μπεγλέριζε σαν κομπολόι τα χρόνια της δικτατορίας για να τρομοκρατεί όχι μόνο τους αντιστασιακούς, αλλά και τους απλούς πολίτες που δεν ήταν θιασώτες της χούντας. Παιδάκι ήταν τότε, βλέπεις, και έπαιζε… Το αστείο είναι ότι πολεμούσε λίγο αργότερα ως ακραιφνής Καρατζαφερικός τη ΝΔ, όπως και ο ανυπόφορα φλύαρος Μπουμπούκος, γι' αυτό τον καθαίρεσε από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο ο Σαμαράς, έστω και προσωρινά. Έτσι διατείνεται τουλάχιστον ο ίδιος. Θα παραπήγαινε, πάντως, να διαδραμάτιζαν δεσπόζοντα ρόλο δύο Καρατζαφερικοί σ’ αυτήν τη διαδικασία.

Ο Βορίδης, δεινός δημαγωγός και ταλαντούχος λαϊκιστής, είχε ανοίξει περπατησιά και στο εξωτερικό -υπήρξε λάτρης του Λεπέν- και εποφθαλμιούσε την ένταξή του στην αλλοτινή πολιτική του αντίπαλο, τη ΝΔ, ερωτοτροπώντας με τον Σαμαρά που υπέκυψε τελικά στις έξυπνες κολακείες του και τον ενσωμάτωσε στο ήδη ακροδεξιό κόμμα του, παρά τις αντιρρήσεις αρκετών υπουργών και βουλευτών που διαισθάνονταν πως θα τους υποσκελίσει ιεραρχικά, όπερ και εγένετο.

Ο Σαμαράς δεν άργησε να μετανιώσει για την αναβάθμισή του. Το μαρτυράει η σχετικά σύντομη υποβάθμισή του σε υπουργό Υγείας, αφαιρώντας του τη δυνατότητα να ρητορεύει επί παντός του επιστητού ως κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η τωρινή -και μη προβλέψιμη- εκτόξευσή του στην κορυφή της κομματικής κλίμακας δεν αποτελεί γρίφο. Επεσυνέβη για τον φόβο των… Ιουδαίων. Καθότι ο Τσίπρας τους προκαλεί αξεπέραστο ΤΡΟΜΟ. Και στον Σαμαρά ειδικά, ταχυκαρδίες και όξυνση της πόλωσης.

Παρακολουθώ όσο περισσότερο μπορώ τις αγορεύσεις βουλευτών και υπουργών την Τετάρτη, την Πέμπτη και όχι την Παρασκευή. (Το άρθρο μου το γράφω και το στέλνω στην εφημερίδα μας το βράδυ της Πέμπτης, αλλά θα αφιερώσω χρόνο και αύριο, χωρίς να αποτυπωθεί δυστυχώς εδώ τίποτα από τα αυριανά.)

Όταν είδα και άκουσα την Τετάρτη το ελεεινό φασιστόμουτρο που ακούει στο επώνυμο Βορίδης, σιχάθηκα τον σημερινό Ναό της Δημοκρατίας, αλλά και τον εαυτό μου που διετέλεσε βουλευτής, έστω και σε περίοδο ομαλού κοινοβουλευτικού βίου. Ο τρισάθλιος αυτός… αντ' αυτού, με ύφος που θύμιζε τις ποταπότερες στιγμές του Μουσολίνι -κατά σύμπτωση το πρόσωπό του μοιάζει αρκετά με εκείνο του ιταλού δικτάτορα-, επιδόθηκε σε ακατάσχετη κινδυνολογία και επανέφερε στο προσκήνιο τη σαθρή, τη διάτρητη και ψευδεπίγραφη θεωρία περί «δύο άκρων»! Θεωρία που δεν την πιστεύουν ούτε οι πιο άσπονδοι εχθροί του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Σαμαρική Νέα Δημοκρατία -η προσωποποίηση (Σαμαράς) του ολέθρου για τη χώρα μας και τους πολίτες της- δεν θα αφήσει ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ». Το διατυμπάνισε ο ίδιος ο ακόμα πρωθυπουργός στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της ΝΔ στη Χαλκιδική και στην Αθήνα.

Με τίτλο «Σαμαράς, Ράλλης, Τσόρτσιλ, Άτλι» ο Νίκος Κιάος δημοσίευσε την Πέμπτη στην «εφ.συν.» ένα εξαίρετο άρθρο, από το οποίο άντλησα την με κεφαλαία κατηγορηματική ρήση του αυταρχικά συμπεριφερόμενου Σαμαρά, λες και παριστάνει τον δικτάτορα. Άρθρο εμπεριστατωμένο που το διάβασα με μεγάλη απόλαυση, αφού μου θύμισε άλλες εποχές ανιδιοτελών αγώνων, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Το συνιστώ ένθερμα, αν έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, και για τα εντυπωσιακά στοιχεία που παραθέτει στο τέλος.  


TO ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.