Δευτέρα, Οκτωβρίου 20, 2014

Κούρδοι: Tα νέα όπλα δεν είναι αρκετά για να ηττηθεί το ΙΚ

κουρδοι
Η κύρια ένοπλη κουρδική οργάνωση που υπερασπίζεται τη συριακή μεθοριακή πόλη Κομπάνι εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσε σήμερα πως τα όπλα που ερίφθησαν από αέρος από τις ΗΠΑ δεν είναι αρκετά για να κερδίσουν οι Κούρδοι τη μάχη.



Ο Ρεντούρ Τζελίλ, εκπρόσωπος της κουρδικής οργάνωσης YPG, δήλωσε πως τα όπλα που ερίφθησαν στη διάρκεια της νύκτας θα έχουν "θετικό αντίκτυπο" στη μάχη και στο ηθικό των κούρδων μαχητών, οι οποίοι υπολείπονται σε οπλισμό των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο πρόσθεσε: "Βέβαια δεν είναι αρκετά για να κρίνουν τη μάχη".
 
"Δεν πιστεύουμε πως η μάχη του Κομπάνι θα τελειώσει τόσο γρήγορα. Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους εξακολουθούν να έχουν ισχυρή παρουσία και να είναι αποφασισμένες να καταλάβουν το Κομπάνι. Επιπλέον υπάρχει αποφασιστικότητα (από τις κουρδικές δυνάμεις) να απωθήσουν αυτή την επίθεση", δήλωσε ο Τζελίλ προς το Ρόιτερς σε συνέντευξη που έδωσε μέσω Skype.
 
Ο Τζελίλ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τον τύπο των όπλων που ερίφθησαν από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Οι τελευταίες ανακοίνωσαν πως οι προμήθειες, οι οποίες χαρακτηρίσθηκαν από αμερικανούς αξιωματούχους, "μικρά όπλα", προσφέρθηκαν από τις κουρδικές αρχές στο Ιράκ
 Πηγή: ΑΜΠΕ,μέσω www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.