Πέμπτη, Οκτωβρίου 23, 2014

Αιφνίδια παραίτηση του “επιτελάρχη” της Οικονομικής Αστυνομίας, Ταξίαρχου Α. Αλαμάνα

 Γίνεται λόγος για ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στο έργο του, συγκάλυψη του “λευκού κολλάρου” και των μεγαλοαπατεώνων-Έψαχνε υπόθεση που αφορούσε πολιτικούς;

 alamanas1

Ο πρώην διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας αλλά ουσιαστικά ο κινητήριος μοχλός πάταξης μεγάλων υποθέσων οικονομικής απάτης και φορολογικής δίωξης εγκληματιών του λευκού κολλάρου, Απόστολος Αλαμάνας, παραιτήθηκε την Πέμπτη το πρωί από τα καθήκοντα του ως υποδιευθυντής του συγκεκριμένου οργάνου του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Ο κ.Αλαμάνας που μετά τις τελευταίες κρίσεις του καλοκαιριού τοποθετήθηκε ως υποδιευθυντής στην ίδια υπηρεσία-από διευθυντής στην οποία υπηρετούσε- τα βρόντηξε κι έφυγε από το Σώμα. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι σε επιστολή εξηγεί τους λόγους παραίτησης. Πληροφορίες του ΜΑΚΕΛΕΙΟ αναφέρουν ότι απλώς σηκώθηκε κι έφυγε χωρίς πολλά λόγια άνευ σημασίας.
Η είδηση, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, έπεσε σαν κεραυνός, καθώς ο ταξίαρχος Απόστολος Αλαμάνας ήταν από τα νέα ανερχόμενα πρόσωπα της ΕΛ.ΑΣ με πλούσιο βιογραφικό, πολύχρονη εμπειρία στο εξωτερικό και άριστη γνώση των οικονομικών θεμάτων.
Δεν είναι τυχαίο οτι τους μήνες που υπηρέτησε ως διευθυντής στην Οικονομική Αστυνομία είχε συνδέσει το όνομα του με μεγάλες επιτυχίες πάταξης φορολογικών αδικημάτων, υποθέσεων που αφορούσαν πρόσωπα του “λευκού κολάρου” αλλά και μεγαλοφοροφυγάδες που ζημίωναν το Ελληνικό Δημόσιο. Λέγεται-χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί- ότι μια από τις υποθέσεις που κυνηγούσε πριν υποβαθμιστεί αφορούσαν πολιτικά πρόσωπα.
Ο συγκεκριμένος αξιωματικός υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως επικεφαλής της ευρωπαϊκής αποστολής στην ΕΛ.ΑΣ, πέρασε απο πολλές μάχιμες υπηρεσίες απο τη Μαγνησία μέχρι την Αττική και ήταν συντονιστής όλων των επιχειρησιακών προγραμμάτων για την ασφάλεια στην Ε.Ε. Επίσης συνεργάστηκε με επιτυχία με την Interpol σε υποθέσεις “εθνικής σημασίας” και “εθνικής αποστολής”. Φεύγοντας παίρνει μαζί του μνήμες αλλά και ντοκουμέντα που στο μέλλον πιθανόν να “κάψουν” πολλούς.