Δευτέρα, Οκτωβρίου 13, 2014

Κλίμα έντονης δυσπιστίας στις Βρυξέλλες για την προοπτική τερματισμού του Μνημονίου

 
Τις αυστηρές συστάσεις των ευρωπαίων εταίρων περί εκπλήρωσης των μνημονιακών στόχων  αναμένεται να δεχτεί  σήμερα ο Γκίκας Χαρδούβελης  στην συνεδρίαση του Γιουρογκρούπ. 
  Κλίμα έντονης δυσπιστίας στις Βρυξέλλες για την προοπτική τερματισμού του Μνημονίου μία ημέρα μετά την απότομη προσγείωση στις κυβερνητικές φιλοδοξίες εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.   


Στην χθεσινή κρίσιμη συνάντηση του Γκίκα Χαρδούβελη και της ελληνικής αντιπροσωπείας με την Κριστίν Λαγκάρντ, με θέμα την έξοδο της Ελλάδας από τον μηχανισμό του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η επικεφαλής του ΔΝΤ επιβράβευσε την ελληνική κυβέρνηση για την καλή μαθητεία. Συνεχίστε το μνημονιακό πρόγραμμα, εφαρμόστε τις μεταρρυθμίσεις διεμήνυσε η επικεφαλής  του ΔΝΤ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ταμείου.  

Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν κτήμα του ελληνικού λαού και να συνεχιστούν. Να μην οπισθοδρομήσουμε , το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα είναι αρωγός στην ελληνική προσπάθεια δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Γκίκας Χαρδούβελλης.

Ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να δεσμεύσει τη χώρα με διαιώνιση του μνημονίου μέσω της προληπτικής στήριξης   τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία που δεν θα έχει την έγκρισή του και θα υπονομεύει τη χώρα και το λαό.

Υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση βγήκε από την τελευταία συζήτηση στη Βουλή χωρίς να χαίρει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, «πολιτικά, απομονωμένη και αποδυναμωμένη».
Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την υπονομευτική τακτική του υποστήριξε σε δηλώσεις της η Σοφία Βούλτεψη κάνοντας λόγο για δεινή ήττα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Η Γαλλία και η Ιταλία  αναμένεται να πιέσουν εκ νέου τη Γερμανία για την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στις χώρες της ευρωζώνης. Μήνυμα προς τη Γερμανία να μην επαναπαύεται στις δάφνες των μεταρρυθμίσεων που έκανε πριν από χρόνια στον τομέα εργασίας έστειλε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ,

 «Το ΔΝΤ φεύγει μένοντας και μένει φεύγοντας» τόνιζει στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης  ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.  Διαπιστώνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις επιταγές της τρόικας και του ΔΝΤ».

 
«Η κυβέρνηση θα υπογράψει νεό μνημόνιο με την Ευρώπη προκειμένου να φύγει το ΔΝΤ» τόνισε στο Κόκκινο ο ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς.
 

Συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου αύριο με θέμα την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα «κόκκινα» δάνεια. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη θα έχει συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη κατόπιν αιτήματος του τελευταίου.

Αύριο ξεκινά, στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, η συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί σε τρεις συνεδριάσεις. Την Τετάρτη στις 18.30 συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τις πρόωρες εκλογές προκρίνει ως λύση στη σημερινή κατάσταση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, όπως τουλάχιστον αναφέρει στους συνομιλητές του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Real.gr.

Σε καθεστώς απομόνωσης ο Ευ. Βενιζέλος στον χώρο της Κεντροαριστεράς, πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου εκδηλώθηκε και τυπικά το περασμένο Σάββατο από στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, κυρίως από τους μαζικούς χώρους του συνδικαλισμού και των θεσμών της αυτοδιοίκησης.

Νέα αποχώρηση από την κυβέρνηση με άρωμα εκλογών. Την παραίτησή του υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας Σωφρονιστικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνος Σκανδάμης, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

 Πηγή:Στο κόκκινο - 105,5 FM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.