Δευτέρα, Οκτωβρίου 13, 2014

Η α-πολιτική τοποθέτηση της νέας δημοτικής αρχής Αλίμου για τον ΕΝΦΙΑ

 relocate home
Θέμα συζήτησης για τον ΕΝΦΙΑ έφερε το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι την Τετάρτη 8/10/2014, κατόπιν αιτήματος προς την Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου.

Το θέμα, τελευταίο στην ημερήσια διάταξη, εισηγήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Κίνησής. Στη συνέχεια προτάθηκε κείμενο-απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με το οποίο, επιχειρηματολογώντας, ζητείται η κατάργηση του άδικου και αντισυνταγματικού νόμου, δηλώνεται η συμπαράσταση προς συμπολίτες μας που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ και που αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν ένδικα μέσα. Τέλος προτείνεται, στο πλαίσιο αυτής της αντίθεσής του, ο δήμος να δηλώνει ότι δεν θα δεχθεί να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ που του τυχόν του επιβληθεί.

Ο κ. Κονδύλης, μιλώντας για το θέμα, είπε ότι θεωρεί άδικο τον νόμο, εντούτοις δεν είναι δυνατόν κάθε τόσο να έρχονται στο συμβούλιο θέματα που συνδέονται με την κεντρική πολιτική και που δεν αφορούν τον δήμο.
Έχουμε να σχολιάσουμε τα εξής:
Είναι πρωτοφανές στην ιστορία του δημοτικού συμβουλίου και του δήμου μας, δήμαρχος και πλειοψηφία να δηλώνουν ότι το συμβούλιο δεν μπορεί να συζητά πολιτικά ζητήματα (αυτό σχολιάστηκε και από άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης) και ότι εφεξής όταν έρχονται τέτοια θέματα προς συζήτηση, θα απέχουν από την ψηφοφορία.
Είναι απορίας άξιο που δεν έχει γίνει αντιληπτό από τη νέα δημοτική αρχή ότι όλα τα ζητήματα που συζητιούνται στο συμβούλιο, από τη λακούβα έως την ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας και το ξεπούλημα της παραλίας, είναι πολιτικά, ακριβώς γιατί όλα συνδέονται με κεντρικές αλλά και τοπικές πολιτικές επιλογές.
Επιπλέον, είναι πολύ ανησυχητικό ότι η νέα δημοτική αρχή δείχνει ότι δεν έχει κατανοήσει ποια είναι η σχέση του -άδικου και αντισυνταγματικού- ΕΝΦΙΑ τόσο με τον δήμο, όσο και με τους δημότες, τα συμφέροντα των οποίων οφείλει να υπηρετεί. Δεν φτάνει που τα τελευταία χρόνια οι πολιτικές της λιτότητας και της λεηλασίας του δημόσιου τομέα, οδηγούν την τοπική αυτοδιοίκηση σε αργό θάνατο, τώρα ο δήμος θα υποχρεωθεί να περιορίσει περαιτέρω τα οικονομικά του, πληρώνοντας νέα χαράτσια!
Ανησυχητικό είναι, επίσης, ότι ο νέος δήμαρχος θεωρεί ότι δεν έχει ούτε την “πολιτική υποδομή” για να ασχοληθεί με κεντρικά θέματα. Αλίμονό μας!
Όμως, λίγη ώρα πριν, με εισήγηση του δημάρχου, το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει την ανάθεση σε δικηγόρους δύο σημαντικών υποθέσεων: κατά απόφασης που αφορά την μεταβίβαση της Μαρίνας στο ΤΑΙΠΕΔ και κατά απόφασης με την οποία περιέρχεται ολόκληρο το υπόλοιπο παραλιακό μέτωπο του Αλίμου στην ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε., με στόχο να ιδιωτικοποιηθεί. Υπάρχει πιο σοβαρό πολιτικό κεντρικό θέμα από την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών;
Αυτή η δήθεν α-πολιτική τοποθέτηση της νέας δημοτικής αρχής είναι όχι μόνο εντελώς έωλη αλλά και άκρως επικίνδυνη! Επικίνδυνη, επειδή, πλασάροντας ένα α-πολιτικό προφίλ, αποκρύπτει από τους συμπολίτες μας τα πραγματικά αίτια που έχουν οδηγήσει τον δήμο στη σημερινή κατάσταση. Την ίδια στιγμή, βέβαια, η νέα δημοτική αρχή παίρνει θετική θέση απέναντι π.χ. στη Συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ή ετοιμάζεται να υπογράψει πανάκριβες προγραμματικές συμβάσεις με ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις), για να λειτουργήσει τον Θουκυδίδειο Οργανισμό. Τι νομίζει; Ότι αυτά δεν έχουν σχέση με την κεντρική πολιτική; Όχι! Απλώς αποφασίζει επιλεκτικά πότε και ποια θέματα είναι συμφέροντα προς την δική της αντίληψη και τις πολιτικές της προτεραιότητες και ποια -και όλως τυχαίως όσα εισηγείται η αντιπολίτευση!- βλάπτουν τον… θεσμικό ρόλο του δήμου!
Οι επικοινωνιακές φούσκες σκάνε πολύ εύκολα…
Πάντως, το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι, θα συνεχίσει να φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο τέτοια θέματα κεντρικής πολιτικής. Γιατί, εκτός από την ψευδο-α-πολιτική στάση της νέας δημοτικής αρχής, μας ταλαιπωρούν κυρίως οι βάρβαρες κεντρικές κυβερνητικές πολιτικές… Με αυτές τις πολιτικές θα συγκρουστεί ο δήμαρχος;

ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι | Δημοτική Κίνηση Αλίμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.