Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2016

Η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό



Το τραγικό συμβάν με νεκρούς στον καταυλισμό (χοτ σποτ το ονομάζουν) των μεταναστών και προσφύγων στην Μόρια της Λέσβου οφείλει πλέον να ταρακουνήσει και να ξυπνήσει από τον λήθαργο της μακαριότητας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πριν είναι πολύ αργά. Επιπλέον, η νέα κυνική δήλωση της καγκελαρίου Μέρκελ ότι δεν υπάρχει “plan b” σε περίπτωση μη τήρησης της συμφωνίας Βρυξελλών (Βερολίνου) - Άγκυρας, δημιουργεί τετελεσμένα για την χώρα μας. Οι φόβοι για μετατροπή της χώρας μας σε “αποθήκη ψυχών”, αρχίζουν να επαληθεύονται. Αντί λοιπόν, να μεριμνήσει η ψοφοδεής κυβέρνηση για την ταχύτατη επίλυση του προβλήματος, ασχολείται με τη δημιουργία πρωθυπουργικού γραφείου στην βόρεια Ελλάδα, με στόχο τη συγκρότηση νέου... κομματικού στρατού.

Το ΕΠΑΜ καταγγέλλει την απαράδεκτη, έως δουλική από κάθε άποψη αντιμετώπιση της κυβέρνησης, ενός μείζονος προβλήματος για την Ελλάδα όπως είναι το μεταναστευτικό.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο από την αρχή του προβλήματος είχε ξεκάθαρη θέση και σαφείς προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος. Προτείνει:

1) Καταγγελία στα όργανα του ΟΗΕ, για το προφανές δουλεμπόριο και την εν γένει στάση της γείτονος.

2) Ταχύτατη ταυτοποίηση (διαχωρισμός μεταναστών και προσφύγων) των αλλοδαπών που βρίσκονται έγκλειστοι στα πάσης φύσεως στρατόπεδα. Εν συνεχεία, χορήγηση νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους δικαιούνται, ώστε να έχουν το δικαίωμα της φυγής και της εγκατάστασής των σε χώρα της επιθυμίας των.
3) Επαναπροώθηση στις χώρες προέλευσης των αποδεδειγμένα “ποινικών”.

4) Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών που βρίσκονται στα εν λόγω κέντρα κράτησης.

5) Επαναφορά του προβλήματος στις καθ´ ύλην αρμόδιες διεθνείς αρχές και Οργανισμούς, όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Εν κατακλείδι, μόνο ντροπή και οργή αισθάνεται ο Έλληνας και η Ελληνίδα, όταν λίγο μετά το τραγικό γεγονός στη Μόρια, ακούει από τα χείλη του υπευθύνου του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό: «Ένα τέτοιο δυστύχημα μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σπίτι, πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για συνθήκες έκτακτης ανάγκης»!

Αιδώς Αργείοι!                                                                               

Αθήνα , 26 Νοεμβρίου 2016
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.