Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2016

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Έρχεται το τέλος της Μέρκελ και της Ευρωπαϊκής Ενώσεωςunnamed

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr
Κατά την προεκλογική περίοδο των ΗΠΑ, η Άγκελα Μέρκελ μίλησε πολλές φορές απαξιωτικά για τον Ντόναλντ Τραμπ, θεωρώντας σίγουρη την επικράτηση της Χίλαρι Κλίντον. Και εάν εκείνη – η Άγκελα Μέρκελ – συγχώρεσε τον Φρανσουά Ολάντ για όσα απαξιωτικά έσερνε εναντίον της, όταν εκείνος διεκδικούσε την Προεδρία στη Γαλλία, δεν γνωρίζουμε εάν ο Τραμπ θα την συγχωρέσει. Καθ΄ ότι πληροφορούμεθα, ότι ο Τραμπ είναι ακόμη πολύ οργισμένος μαζί της.

Στο σημείο, που διπλωματικοί κύκλοι κάνουν λόγο, για εντολή Τραμπ περί απόσυρσης από την πολιτική της σημερινής Καγκελαρίου της Γερμανίας, με τη μη συμμετοχή της στις εκλογές του Φθινοπώρου του 2017 που θα γίνουν στη Γερμανία.
Όταν μάλιστα το πιστεύω του Τραμπ είναι, ότι η Άγκελα Μέρκελ, του είναι άχρηστη από τη στιγμή που δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
Γι΄ αυτό πολύ σύντομα μπορεί να πούμε: “Schluss mit frau Merkel” (τελειώσατε κ. Μέρκελ)…
Το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδος από τον Ντόναλντ Τραμπ.
Γνωρίζοντας ο Ντόναλντ Τραμπ τη γερμανική αδιαλλαξία στο ζήτημα του δημοσίου χρέους μας, είχε δηλώσει στην προεκλογική του εκστρατεία (Ιούλιο), που άφησε έκπληκτους τους πάντες και με πολλά ερωτηματικά:
“Θα σταθώ μακριά από αυτό το θέμα. Δεν θα ανακατευτώ. Μην ξεχνάτε ότι το Ευρώ δημιουργήθηκε για να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ. Ένωσαν τις Ευρωπαϊκές χώρες για να νικήσουν τις ΗΠΑ. Τώρα η Γερμανία είναι πολύ ισχυρή. Θα αφήσω την Γερμανία να χειριστεί το θέμα. Αν δεν λύσει το θέμα η Γερμανία ειλικρινά πιστεύω ότι μπορεί να το λύσει ο Πούτιν”.
Αυτές οι δηλώσεις χαρακτηρίσθηκαν από τα ΜΜΕ της Πατρίδος μας ως ανθελληνικές. Ωστόσο, ήταν απόλυτα φιλελληνικές. Και έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για να σας κάνουμε την αποκωδικοποίηση των λεγομένων του Τραμπ, σύμφωνα και με τις πληροφορίες μας.
Η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα της Γερμανίας και όχι μόνο, η Deutsche Bank, σύμφωνα με τους Αμερικανούς έχει άνοιγμα στις αγορές, περί τα 50 τρις δολάρια. Κατάρρευση της εν λόγω τράπεζας θα προκαλούσε παγκόσμιο σοκ, πολλαπλάσιο εκείνου της Lehman Brothers. Το ΔΝΤ εκτιμά ότι η κατάρρευση της Deutsche Bank θα δημιουργήσει Παγκόσμιο Συστημικό Κραχ. Επίσης, η Deutsche Bank καλείται να πληρώσει στις ΗΠΑ πρόστιμο 14 δις δολαρίων.
Μια κατάρρευση της Deutsche Bank θα δημιουργήσει κατάρρευση ολόκληρου του οικοδομήματος της Ευρωζώνης. Γι΄αυτό στη Γερμανία είναι συνεχή τα δημοσιεύματα τρόμου από πλευράς μεγάλων γερμανικών εφημερίδων. Όταν οι ΗΠΑ (εποπτικές της αρχές) έχουν ασκήσει πολύ μεγάλη πίεση προς την τράπεζα για τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων.
Έτσι, ο Ντόναλντ Τραμπ, έχει ως πρόταση στην Άγκελα Μέρκελ:
Οι ΗΠΑ λύνουν το ζήτημα βιωσιμότητας της Deutsche Bank και η Γερμανία κάνει απομείωση του ελληνικού χρέους. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο τα οφέλη για τον Τραμπ
είναι διπλά. Και εξασφαλίζει την εύνοια ενός στρατηγικού εταίρου των ΗΠΑ (Ελλάς) και δεν διασαλεύει την παγκόσμια τραπεζική ισορροπία.
Πάντως, όπως και να έχει, θα πούμε: “Schluss mit frau Merkel”.
Όταν η γερμανική κοινή γνώμη είναι ανάστατη και για τις θέσεις της στο μεταναστευτικό ζήτημα…
Οι φιλορώσοι κέρδισαν τις εκλογές στη Βουλγαρία και στη Μολδαβία.
Στα παραπάνω, διαφαίνεται ότι ο Τραμπ θα έχει τη στήριξη του Πούτιν. Ο οποίος αυξάνει την επιρροή του σε κράτη της Ευρώπης. Όπως στη Βουλγαρία και τη Μολδαβία, που είχαμε εκλογές.
Έτσι, πρόσφατα στη Βουλγαρία διεξήχθησαν εκλογές και επικράτησε ο Σοσιαλιστής Ριούμεν Ράντεφ με συντριπτική διαφορά. Ο Ριούμεν Ράντεφ είναι σφόδρα προσκείμενος στη Ρωσία και έχει ταχθεί υπέρ της άρσης των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια πράξη που δυναμιτίζει τη συνοχή της ΕΕ. Επίσης, έχει δηλώσει ότι η “Κριμαία (δηλαδή, η χερσόνησος της Ουκρανίας που προσαρτήθηκε στη Ρωσία το 2014) είναι στην πραγματικότητα ρωσική”.
Στις Προεδρικές εκλογές της Μολδαβίας, που επίσης έγιναν πρόσφατα, τις κέρδισε ο Ιγκόρ Ντόντον, ο οποίος έχει στενούς δεσμούς με τη Ρωσία και είναι αντίθετος με εκείνους που επιδιώκουν την ενσωμάτωση της Μολδαβίας στην ΕΕ.
Νέο κρας – τεστ για την Παγκοσμιοποίηση η 4η Δεκεμβρίου 2016.
Αντίθετα δοκιμάζεται εκ νέου η Παγκοσμιοποίηση και το αρραγές μέτωπο της ΕΕ.
Καθ΄ ότι στις 4 Δεκεμβρίου 2016 θα διεξαχθούν εκλογές στην Ιταλία και την Αυστρία. Πιο συγκεκριμένα:
Στις 4 Δεκεμβρίου 2016 στην Ιταλία πραγματοποιείται δημοψήφισμα, στο οποίο ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, έχει συνδέσει απόλυτα το εκλογικό του αποτέλεσμα με το πολιτικό του μέλλον. Γι΄ αυτό προτρέπει τους Ιταλούς να ψηφίσουν ΝΑΙ στις μεταρρυθμίσεις του δημοψηφίσματος. Αντιθέτως όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Αντιπολιτεύσεως τάσσονται υπέρ του ΟΧΙ. Από την “Λέγκα του Βορά” έως την ιταλική αριστερά.
Το ΟΧΙ, εκτιμούν αναλυτές, θα σημάνει ΟΧΙ στην Παγκοσμιοποίηση, ΟΧΙ στην ΕΕ και ήττα βεβαίως του Ρέντσι.
Άλλωστε, είναι τυχαίο, ότι στις τελευταίες ομιλίες του ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, έχει αφαιρέσει τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως από το πλάνο του;
2016-11-21_081804
Την ίδια ημερομηνία (4 Δεκεμβρίου) διεξάγονται στην Αυστρία οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Ομοσπονδιακού Προέδρου της χώρας. Είναι η επανάληψη του δευτέρου γύρου των αυστριακών εκλογών που έγιναν στις 22 Μαΐου και είχαν ακυρωθεί στο σύνολό τους από το Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο. Το οποίο αποδέχθηκε την προσφυγή του εθνικιστικού κόμματος. Και το οποίο είναι φαβορί για την Προεδρεία της Αυστρίας.
Έτσι, αντιλαμβανόμαστε όλοι, πόσο σημαντική είναι αυτή η ημερομηνία για τη συνοχή της ΕΕ!! Αφού αυτές οι εκλογές ακολουθούν, μετά το περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, μετά το BREXIT των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου στο δικό τους δημοψήφισμα, στις 23 Ιουνίου 2016, μετά τη νίκη Τραμπ στις Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, την 8η Νοεμβρίου 2016…
Σφαγή στο ΣΥΡΙΖΑ.
Ας σταθούμε όμως, λίγο και στα δικά μας.
Η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της κομματικής ρήξεως των στελεχών της ριζοσπαστικής αριστεράς με τον μεταλλαγμένο νεοφιλελεύθερο Αλέξη Τσίπρα – που όπως λένε δεν πιστεύουν στην ολοκληρωτική μετάλλαξή του – δημιουργήθηκε με την έλευση του απερχομένου Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα. Όταν και διέρρευσε η πληροφορία ότι το διακύβευμα της συνάντησης Ομπάμα – Τσίπρα ήταν: “Αλέξη με ποιους είσαι;”. Με τους Τραμπ και Πούτιν ή με τη ΝΤΠ;
Διεργασίες και αναμοχλεύσεις στο ΠΑΣΟΚ.
Σύντομα αναμένεται να σκάσει η διαγραφή του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΠΑΣΟΚ. Η Πρόεδρος του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, πνέει μένεα εναντίον του και το εκδηλώνει σε κάθε της εμφάνιση, σε κάθε της ομιλία.
Από τη στιγμή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλει να υπάρξει συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και η κ. Γεννηματά θέλει να κρατήσει ουδετερότητα και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προς τη ΝΔ. Στη λογική, όποιος δώσει τα περισσότερα.
Άλλωστε, ο κ. Βενιζέλος δεν βλέπει με καλό μάτι και την επιστροφή Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ.
Επανέρχομαι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.