Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2016

Κάλπικες δημοσκοπήσεις…

Γράφει ο Παπα-Ηλίας Υφαντής
Η σκηνή στο δικαστήριο: Ο κατηγορούμενος κατηγορείται για πολλά. Ακόμη και η σύζυγος του αδελφού του καταθέτει εναντίον του. Κι εκείνος παραπονείται: «Όλοι είναι εναντίον μου, κύριε Πρόεδρε, ακόμη και η γυναίκα του αδελφού μου»! Και ο Πρόεδρος: «Τι καλό έχεις κάνει, άνθρωπέ μου, για να μην είναι όλοι εναντίον σου»;

Tο περιστατικό αυτό το θυμούμαι, κάθε φορά που ακούω κάποιους να απορούν, επειδή στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά των κομμάτων, που για  μια 40ετία διέπρεψαν επί λεηλασία της δύσμοιρης πατρίδαςμας,«χτύπησαν ταβάνι». Και απορώ κι εγώ για την απορία των απορούντων για τα χαμηλά ποσοστά των κομμάτων τους.Αφού οι μόνοι που  ήταν δυνατόν να ταχθούν με το μέρος τους δεν θα ήταν άλλοι εκτός από κάποιους βολεμένους,που σκανδαλωδώς ευνοήθηκαν. Ή  και κάποια ανίατα αφελή θύματα, που εσαεί κινούνται και ζουν στον αστερισμό του «ελιά ελιά και Κώτσιο βασιλιά»
Αλλά να όμως που, σύμφωνα με κάποιες περίεργες τελευταίες δημοσκοπήσεις ,πάνε ν’ αλλάξουν το σκηνικό. Αφού κάποιο απ’ τα κόμματα της μεταπολιτευτικής λεηλασίας, λένε, όχι μόνο έσπασε το φράγμα των λογικών δυνατοτήτων του για μια περιορισμένης εμβέλειας πρωτιά, αλλά θα μπορούσε να ξεπεράσεικαι τα όρια της αυτοδυναμίας. Και, όπως είναι επόμενο, οι θιασώτες του αλαλάζουν και παραληρούνενθουσιασμένοι.
Αλλά πώς μπορεί να εξηγηθεί αυτή η περίεργη και μυστηριώδης μεταστροφή προς το χειρότερο ενός μεγάλου μέρους του λαού; Η πλέον, θα έλεγα, λογική και φυσιολογική απάντηση είναι πως, όπως συχνά συμβαίνει, οι κάλπες αυτού του είδους των δημοσκοπήσεων είναι κάλπικες. Όπως επίσης πολύ συχνά παρατηρείται και σχετικά με τις παγίδες και τις ενέδρες κάποιων εκλογών. Κατά τις οποίες μπαίνουν στη Βουλή κόμματα, που δεν θα μπορούσαν ούτε με το τηλεσκόπιο να τη δουν, ενώ μένουν απέξω εκείνοι, που λογικά έπρεπε να βρίσκονται εντός. Και η λύση του  μυστηρίου βρίσκεται προφανώς στο ευνόητο γεγονός ότι κάποιοι εκλογομάγειροι επιδιώκουν, όπως φαίνεται, με τις κάλπικες δημοσκοπήσεις να προετοιμάσουν το έδαφος για τις επόμενες κάλπικες εκλογές.

Γιατί διαφορετικά προκύπτουν τα εύλογα ερωτήματα: Οι, πέραν των βολεμένων και των τυφλών κομματικών οπαδών ,τι καλό θα είχαν να θυμηθούν, για να προστρέξουν κάτω απ’ τις «στοργικές» φτερούγες των διαλαμψάντων για τη ληστρική τους πολιτική εθνοσωτήρων; Δεν μπούχτισαν τόσα χρόνια απ’ τις απάτες τους και τ’ αναρίθμητα  σκάνδαλά τους; Ή μήπως δεν είναι μεταξύ εκείνων που φρόντισαν να μας υποτάξουν στα ληστρικά μνημόνια; Ή μήπως δεν σκηνοθέτησαν όλοι μαζί εκείνη την υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκανδαλώδη ανατροπή του θριαμβευτικού ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της 5ηςΙουλίου 2015 σε εξευτελιστικό ΝΑΙ; Ή μήπως δεν κραύγαζαν ομοθυμαδόν στην τωρινή κυβέρνηση: «Φέρτε μας συμφωνία κι ας είναι όποια συμφωνία να ’ναι»!Την οποία βέβαια συμφωνία έσπευσαν να εγκρίνουν και να υπερψηφίσουν ομοθυμαδόν. Σύμφωνα με την  οποία όλοι, ανεξαρτήτως του ποιος κυβερνάει,είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν, μέχρι κεραίας, προκειμένου να είναι ευπειθέστατοι στις μνημονιακές ,για λογαριασμό των τοκογλύφων υποχρεώσεις τους!
Που σημαίνει ότι η συντριπτική πλειονότητα του λαού, που με νύχια και με δόντια αγωνίζεται να κρατηθεί στα όρια της επιβίωσης, είναι αδύνατον να εγκαταβιώσει ανάμεσα στα βρικολακιασμένα και όζοντα πολιτικά πτώματα.Γιατί είναι αδύνατονα πιστέψουν ότι οι εσαεί βασανιστές και γδάρτες τους θα μπορούσαν ποτέ ν’ αλλάξουν και να γίνουν από λύκοι αρνάκια! Ιδιαίτερα μάλιστα όταν συχνά κάποιοι απ’ αυτούς προδικάζουν την αποτυχία  της τωρινής κυβέρνησης, επειδή οι εκπρόσωποί της, όπως λένε,δεν πιστεύουν  στο πρόγραμμα, που καλούνται να εφαρμόσουν. Σε αντίθεση προς τους ίδιους οι οποίοι προφανώς το πιστεύουν και συνεπώς είναι ικανοί να φτάσουν μέχρι τέλους την εφαρμογή του. Που σε τελική ανάλυση σημαίνει μέχρι την ολοκληρωτική εξόντωση του λαού και την καθυπόταξη της πατρίδας!Γεγονός που φυσιολογικά κάνει τη συντριπτική πλειονότητα του λαού, να διατρέχεται από ρίγη αποστροφής και ανατριχίλας για την τυχόν επιστροφή της αποκρουστικής  ηγεσίας τους.
Αλλά κάποιοι φαρισαίοι υποκριτές προβάλλουν την παμπόνηρη ένσταση: Και πού θα πάνε οι άνθρωποι; Από πού θα ζητήσουν βοήθεια και σωτηρία; Πού  θα βρούνε τους έντιμους και τους δίκαιους; Ωστόσο την ίδια στιγμή η αδιάψευστη γλώσσα του συστηματικά παραγκωνισμένου και διωκόμενου στις μέρες μας Ευαγγελίου έρχεται να τους διαψεύσει, λέγοντας: «Αιτείτε και δοθήσεται υμίν,ζητείτε και ευρήσετε…»(ΜατθαίουΖ: 7). Που σημαίνει ότι πορεί ο ελληνικός λαός να έπεσε επανειλημμένα στις δολοφονικές ενέδρες ντόπιων και διεθνών ληστάρχων οι οποίοι τον έφεραν στη σημερινή αθλιότητα. Μπορεί οι ανθέλληνες μαφιόζοι, προκειμένου να προωθήσουν τα δολοφονικά σχέδιά τους σε βάρος μας, να πακετάρουν και να μας σερβίρουν ως σωτήρες κάποιους πορφυρογέννητους εφιαλτικών τζακιών εφιάλτες .Πάντα με το ακομπανιάρισμα  των εξωνημένων απ’ τους ίδιους ΜΜΕ (=μέσων μαζικής εξαπάτησης και εξαχρείωσης). Όπως αυτά, που τις τελευταίες μέρες παραληρούν, θριαμβολογώντας για τις περίεργες δημοσκοπήσεις. Μπορεί οι εκπρόσωποι της θρησκείας και του νόμου στο όνομα της ιδιοτέλειας και του καιροσκοπισμού, όχι μόνο να μας προσπερνούν  αδιάφοροι και ασυγκίνητοι αλλά και να μας ρίχνουν τον λίθον του αναθέματος. Αλλά θα βρεθούν και οι καλοί Σαμαρείτες (Λουκά: Ι: 25-37). Οι οποίοι, σε αντίθεση με όλους αυτούς, θα είναι διατεθειμένοι να σκύψουν πάνω απ’ τις πληγές μας, για  να μας γιατροκομήσουν μέχρι την ολοκληρωτική θεραπεία. Αλλά και να μας προφυλάξουν περαιτέρω, ώστε να μην ξαναπέσουμε για πολλοστή φορά στις πολυποίκιλες θανάσιμες ενέδρες, που μας στήνουν οι διεθνείς μαφιόζοι και οι ντόπιοι εφιάλτες. Τις οποίες μανατζάρουν, συν τις άλλοις, και με τις βρώμικες καλπονοθευτικές λαθροχειρίες τους.

ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.