Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016

Ο Ντράγκι τα άκουσε χοντρά από τον Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή


%ce%b6%cf%87%cf%86%cf%83%ce%b4%cf%89
Τα άκουσε χοντρά για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι από τον Ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή Καθηγητή Νότη Μαριά κατά τη χθεσινή συζήτηση για την Έκθεση Δράσης της ΕΚΤ το 2015 που διεξήχθη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Ξανά στο ίδιο έργο θεατές» είπε  ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «μια και ο κύριος Ντράγκι επιμένει στη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή, στις αντικοινωνικές δήθεν μεταρρυθμίσεις και στη μερκελική λιτότητα που γέμισαν την Ευρώπη με στρατιές ανέργων. Και παρότι κύριε Ντράγκι δαπανήσατε πάνω από 1,3 τρις ευρώ στην ποσοτική χαλάρωση, η ανεργία συνεχίζει να βρίσκεται στα ύψη. Το μόνο που καταφέρατε είναι να δημιουργήσετε με τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων μια τεράστια φούσκα χρέους αγοράζοντας κυρίως γερμανικά ομόλογα 250 δις ευρώ».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Μάλιστα όχι μόνο δεν δίνετε ούτε σεντς στην Ελλάδα μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης αλλά αναγκάσατε την Τράπεζα της Ελλάδος να συμμετάσχει το 2015 στην ποσοτική χαλάρωση με 17 δις ευρώ. Δηλαδή αντί να γίνει διαγραφή του Ελληνικού επονείδιστου χρέους αναγκάσατε την Ελλάδα να δανείσει τους δανειστές της».
Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς είπε: «Ταυτόχρονα δίνετε τα κόκκινα δάνεια στα κοράκια και συνεχίζετε κύριε Ντράγκι να βρίσκεστε παράνομα στην τρόικα παρότι υπάρχει απόφαση εξώσεως από το Δικαστήριο της ΕΕ. Πότε θα φύγετε λοιπόν από την τρόικα κύριε Ντράγκι; Πότε θα σταματήσετε τη σύγκρουση συμφερόντων στους κόλπους της ΕΚΤ αφού δεν μπορεί η ΕΚΤ να είναι ταυτόχρονα και μέλος της τρόικας και δανειστής και επόπτης και δήθεν Ανεξάρτητη Νομισματική Αρχή. Δεν μπορείτε κύριε Ντράγκι να φοράτε τέσσερα καπέλα ταυτόχρονα. Καταλάβετε το. Ανεξάρτητη ΕΚΤ δεν σημαίνει ανεξέλεγκτη ΕΚΤ».
Απαντώντας ο Μάριο Ντράγκι υποστήριξε ότι δεν υπάρχει δήθεν υποχρέωση της ΕΚΤ να αποχωρήσει από την τρόικα, ενώ για τα καταστροφικά αποτελέσματα του μνημονίου στην Ελλάδα πέταξε το μπαλάκι στην Κομισιόν.
Ανταπαντώντας ο Νότης Μαριάς είπε: «Πριν λίγες ώρες ακούσαμε τον απολογητικό λόγο του κ Ντράγκι. Απέφυγε να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που του θέσαμε. Απέφυγε να απαντήσει γιατί έχει αποκλείσει την Ελλάδα από την ποσοτική χαλάρωση. Δεν είπε ούτε μια συγνώμη στον Ελληνικό λαό τον οποίο ως μέλος της τρόικας πτώχευσε και τον έστειλε στην ανεργία. Μάλιστα ο κύριος Ντράγκι ως νέος Πόντιος Πιλάτος έριξε τις ευθύνες στην Κομισιόν. Επίσης είπε ότι δήθεν δεν υπάρχει απόφαση του ΔΕΚ για έξωση της ΕΚΤ από την τρόικα. Να διαβάσει ξανά την απόφαση  C-62/2014 του Δικαστηρίου της ΕΕ. Να διαβάσει την παράγραφο 30 της περσινής Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ενέκρινε την πρότασή μου. Δεν είπε κουβέντα ο κ. Ντράγκι για το γεγονός ότι με εντολή της ΕΚΤ οι Ελληνικές τράπεζες πωλούν τα δάνεια των Ελλήνων στα κοράκια που τους αρπάζουν τα σπίτια».
Και ο Νότης Μαριάς  κατέληξε: «Ο κ. Ντράγκι πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα και για το ζήτημα του Ελληνικού χρέους. Ένα χρέος το οποίο είναι επονείδιστο (Odious Debt) και για το οποίο πρέπει πλέον ο Ελληνικός λαός να προχωρήσει στη διαγραφή του. Να γνωρίζει λοιπόν ο κ. Ντράγκι ότι σύντομα ο Ελληνικός λαός θα πετάξει την τρόικα έξω από την Πατρίδα μας».
Επισυνάπτεται βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά, την απάντηση του Μάριο Ντράγκι και την ανταπάντηση του Νότη Μαριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.