Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016

Άστραψε και βρόντησε ο προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας για Βρυξέλλες και Σημίτη

Άστραψε και βρόντησε ο προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας για Βρυξέλλες και ΣημίτηΟ επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι, κατηγόρησε ανοικτά την Ευρωπαική Ένωση, με σκληρούς χαρακτηρισμούς,, για τις πρακτικές, που επέβαλαν και επιβάλουν στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης, καθώς και την πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη.
Ο προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας σε πρόσφατη ομιλία του στο Καθολικό Ινστιτούτο στο Παρίσι, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας, κατηγόρησε τις Βρυξέλλες, ότι μετέτρεψαν την Ελλάδα «στη μεγαλύτερη φυλακή οφειλετών στην ευρωπαϊκή ιστορία», ενώ κατηγόρησε για διαφθορά την γραφειοκρατία της Ευρ.´Ενωσης: 
«Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρατούν στην απελπισία ολόκληρες χώρες εξαθλιώνοντας τους πολλούς πολίτες αυτή η ανισότητα σημαίνει ότι ορισμένοι Ευρωπαίοι απολαμβάνουν πρωτοφανή επίπεδα διαβίωσης, ενώ για τους άλλους έχουν γίνει τα πράγματα χειρότερα εξαιτίας του συγκεντρωτισμού, της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας».
Αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης Σημίτη ο Αρχιεπίσκοπος ήταν αποκαλυπτικός. Είπε ότι «η Ελλάδα παροτρύνθηκε να εισέλθει στην Ευρωζώνη με ουσιαστικά ψεύτικα στοιχεία, με επίσημο χρέος πολύ κάτω από την πραγματικότητα και χωρίς να πληροί τα κριτήρια για ένταξη στο ευρώ. Υπήρξε ενός βαθμού συνεννόηση από όλους τους ενδιαφερόμενους, που ήθελαν περισσότερες χώρες στην Ευρωζώνη»,
Ουσιαστικά δηλαδή ο Αγγλικανός ιεράρχης μίλησε για συμπαιγνία κερδοσκοπικών κύκλων των Βρυξελλών με την κυβέρνηση Σημίτη. Και συνέχισε:
«Υιοθετώντας το ευρώ που είναι ουσιαστικά ένα ξένο νόμισμα, μία χώρα χάνει την ικανότητα να εξυπηρετήσει το χρέος της με την εκτύπωση χρήματος για να βρει διέξοδο από τα προβλήματά της».
«Όταν έφτασε η Μεγάλη Ύφεση το 2008, δεν μας έκανε έκπληξη που η Ελλάδα δεν μπόρεσε να πληρώσει τον λογαριασμό. Και εξαιτίας της προηγούμενης κακοδιαχείρισης και επίσης της διαφθοράς από μια ελίτ, οι φτωχοί ενός ολόκληρου έθνους έχουν τεθεί ουσιαστικά σε ακούσια πτώχευση. Τα βάρη έπεσαν σε εκείνους που είχαν τα λιγότερα για να επιβιώσουν κι όταν τα βάσανά τους επιδεινώθηκαν από την απελπιστική κατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, και τώρα εκατομμυρίων, ελάχιστη βοήθεια τους δόθηκε».
«Αυτό που έχουμε δει είναι το παγκόσμιο σύστημα της αγοράς και ειδικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δανείζει στους ανθρώπους χρήματα για να αγοράσουν διάφορα και στη συνέχεια πνίγει τις ελπίδες και το μέλλον τους εάν δεν μπορούν να αποπληρώσουν. Αυτό που έχουμε σήμερα, (εννοεί την Ελλάδα), είναι η μεγαλύτερη φυλακή οφειλετών στην ευρωπαϊκή ιστορία», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ουέλμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.