Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2016

Στρατιωτικοί στην άσφαλτο όλο πιο συχνά σ΄ όλη την Ευρώπη και δεν είναι για…παρέλαση!

bolibia_diadilosi1-630x442

Στις 15 Νοεμβρίου 10.000 στρατιωτικοί βγήκαν στους δρόμους των Βρυξελλών. Το Βέλγιο με 30.000 προσωπικό στις ΕΔ,είδε τις 10.000 απ΄ αυτούς να διαδηλώνουν για οικονομικά θέματα και να συγκρούονται με την αστυνομία!
Χθες στο Βελιγράδι 1000 στρατιωτικοί έκαναν διαδήλωση για να διαμαρτυρηθούν για τους άθλιους μισθούς που παίρνουν.
Στην Πορτογαλία πολύ συχνά στρατιωτικοί έχουν κάνει διαδηλώσεις και μάλιστα μαζικές.Αιτία οι περικοπές που έχουν υποστεί.

Εκτός Ευρώπης ,τo 2014 στη Βολιβία απ΄ όπου και η φωτογραφία στρατιωτικοί διαδήλωναν για μέρες μαζί με τις οικογένειές τους.
Στην Ελλάδα έχουμε δει διαδηλώσεις στρατιωτικών με αρκετό κόσμο…
Τι κάνει τους στρατιωτικούς όλης της Ευρώπης να γίνονται διαδηλωτές; Η ανέχεια…
Σε καμία χώρα της Ευρώπης οι στρατιωτικοί δεν βγαίνουν στο δρόμο με ευχαρίστηση.Δεν είναι στη φύση τους να είναι διαδηλωτές.Πριν μερικά χρόνια ούτε που θα μπορούσαν να το φανταστούν.Ούτε οι πολίτες θα μπορούσαν να κατανοήσουν και να ανεχτούν τέτοιες εκδηλώσεις.
Η οικονομικά καταστροφή την της Ευρώπης και η τελείως λανθασμένη οικονομική…θεραπεία που επιβάλλει με το έτσι θέλω η Γερμανία,έχουν οδηγήσει σ΄ αυτά τα φαινόμενα.
Από τη μία οι στρατιωτικοί σε πολλές χώρες της Ευρώπης έφθασαν στο σημείο να βγουν στο δρόμο και από την άλλη οι πολίτες κατάλαβαν ότι
οι αυτές οι αντιδράσεις αποτελούσαν πια μονόδρομο και δεν τους ενοχλούσαν.
Στην Ελλάδα στις ελάχιστες περιπτώσεις “χακί διαδηλώσεων” το κλίμα ήταν συγκρατημένο και ευπρεπές. Οι Έλληνες στραιωτικοί με δυσκολία έπαιξαν το ρόλο του διαδηλωτή. Οι δικαστικές νίκες που πέτυχαν σε σχέση με τις περικοπές ίσως να έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εκτόνωση του θυμού και του προβληματισμού τους.Και ήταν και πολύ πιο ουσιαστικές από οποιαδήποτε μαζική διαδήλωση.
Γι΄ αυτό και δέχονται τόσο σκληρό και βρώμικο πόλεμο εκ των έσω! Ίσως κάποιοι να προτιμούσαν να είχαμε φαινομενα σαν κι αυτά των Βρυξελλών και του Βελιγραδίου! Θα ήταν για τα κομματικά συμφέροντά τους χρήσιμο να υπήρχαν εικόνες στρατιωτικών διαδηλωτών κι οχι αμετάκλητες διαστικές αποφάσεις δικαίωσής τους,τις οποίες αυτοί οι “εσωτερικοί ταραξίες” συστηματικά αγνοούν ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο!
Παρά το γεγονός ότι ο λεγόμενος “στρατιωτικός συνδικαλισμός” έχει ρυθμιστεί με πρόσφατο νόμο παρατηρούνται νοσηρά φαινόμενα “αναρχίας” από μειοψηφίες. Τα οποία η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έχει υποχρέωση να αντιμετωπίσει όπως προβλέπει ο νόμος.
Ελπίζουμε ότι δεν θα ζήσουμε στιγμές…Βρυξελλών και στην Αθήνα.Αυτή τη περίοδο οι διαπραγματεύσεις για τα ειδικά μισθολόγια βρίσκονται σε εξέλιξη.Πιστεύουμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στις διαπραγματεύσεις θα ΄χουν καταλάβει ότι με τους στρατιωτικούς δεν μπορούν πια να παίζουν.www.militaire.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.