Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2016

Το ΕΠΑΜ για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο

Το ΕΠΑΜ για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο

Το Ε.ΠΑ.Μ. εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στον Κουβανικό λαό για την μεγάλη απώλεια και αποχαιρετά τον κομαντάντε της Κουβανικής επανάστασης, την παγκόσμια μορφή των Κινημάτων, τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο.

Υπήρξε ένα φωτεινό παράδειγμα αξεπέραστου αγωνιστή, για τα δίκαια του λαού του, ενός μαχητή που πάλευε με απαράμιλλο θάρρος ενάντια στον ολετήρα της  Παγκοσμιοποίησης και των διεθνών κεφαλαίων. Ο κομαντάντε της Κουβανικής επανάστασης αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη στα διεθνή Κινήματα και πολύ περισσότερο αφήνει μια βαριά κληρονομιά στην πατρίδα του αλλά και σε όλους τους λαούς που παλεύουν για Εθνική ανεξαρτησία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη.
Για όλους τους λαούς του κόσμου που μάχονται για την ατομική και συλλογική αξιοπρέπεια.  Ολόκληρη η ζωή του ήταν ένας διαρκής αγώνας, ένας φωτεινός δρόμος για όσους ασχολούνται με τα κοινά. Η πορεία του θα μείνει χαραγμένη με ανεξίτηλα γράμματα σε όσους και όσες θέλουν να ζήσουν μια ζωή λεύτερη, με αξιοπρέπεια και όχι να είναι υποτελείς και υπό καθεστώς κατοχής.
Αν και ο ίδιος δέχθηκε πολλές δολοφονικές επιθέσεις, και το αμερικανικό εμπάργκο ήταν η λαιμητόμος για τον λαό της Κούβας, εντούτοις ο Φιντέλ Κάστρο οδήγησε τον αγέρωχο κουβανικό λαό σε ασφαλείς δρόμους και απάνεμο λιμάνι. Ο επαναστάτης Φιντέλ θα ζει για πάντα στις μνήμες όλων μας, στις συλλογικές μνήμες των λαών που μάχονται για ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη, δουλειά, αλληλεγγύη.
HASTA LA VICTORIA SIEMPRE!
Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2016
Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.