Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2016

ΠΟΥΤΙΝ: Η Δύση καταστρέφει τη δημοκρατία φιμώνοντας τα καναλια RT και Sputnik!

ΠΟΥΤΙΝ: Η Δύση καταστρέφει τη δημοκρατία φιμώνοντας τα καναλια RT και Sputnik!Για άλλη μία φορά μεγάλες αλήθειες από τον Ρώσο Πρόεδρο!

1047758669Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επέκρινε ψήφισμα του Κοινοβουλίου της ΕΕ κατά των ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, σχολιάζοντας σε ειρωνικό τόνο ότι η Ευρώπη προσπαθεί να «διδάξει» τη Ρωσία δημοκρατία.
Νωρίτερα σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της…
καταπολέμησης Ρωσικών ΜΜΕ, όπως το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik και το RT. Συντάκτες του εγγράφου εξισώνουν την καταπολέμηση των ρωσικών ΜΜΕ με την αντίσταση στους τρομοκράτες του Daesh (!) και να καλούν τα κράτη μέλη της ΕΕ να ενισχύσουν τη χρηματοδότηση που αφορά την επιχείρηση αντι-προπαγάνδας.
Με λίγα λόγια περισσότερα λεφτά για περισσότερη δυτική προπαγάνδα!
Η απάντηση του Πούτιν ωστόσο ήταν αποστομωτική: «Τον τελευταίο καιρό – και αυτές οι προσπάθειες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί – αυτοί [οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι] προσπάθησαν να μας διδάξουν «δημοκρατία». Και ακούμε πάντα από αυτούς τους «δασκάλους» ότι ο τρόπος για να κάνουμε δουλειές με τους αντιπάλους μας γίνεται μέσω των απαγορεύσεων (σ.σ εννοώντας κυρίως τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας), κάτι που δεν συνάδει με τις αρχές και τους κανόνες της δημοκρατίας. Η ανοικτή συζήτηση είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος «.
Ο Ρώσος πρόεδρος συνεχάρη το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik και to τηλεοπτικό κανάλι RT για την αποτελεσματικότητα και την εγκυρότητα των ρεπορτάζ τους. Το ψήφισμα του Κοινοβουλίου της ΕΕ είναι ένα «σαφές σημάδι της υποβάθμισης του οράματος της δημοκρατίας στη Δυτική κοινωνία», δήλωσε ο Πούτιν.
«Αν υιοθετηθεί μια τέτοια απόφαση [του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την καταπολέμηση των ρωσικών μέσων ενημέρωσης], μας λέει ότι αντιμετωπίζουμε μία υποβάθμιση με την πολιτική έννοια της λέξης αυτής του οράματος της δημοκρατίας στην Δυτική κοινωνία», ήταν τα λόγια του. Ο Πούτιν πρόσθεσε επίσης ότι ελπίζει πως η κοινή λογική θα επικρατήσει και δεν θα υπάρξουν περιορισμοί σχετικά με το έργο των ρωσικών μέσων ενημέρωσης.
Ούτε στην Τουρκία τέτοια κατάντια…
hhellasforce.com/grothia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.