Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2016

Οι ΗΠΑ αντικαθιστούν τους Άγγλους εναντίον της Ελλάδας

Ἡ τοῦ Damianos Vassiliadis Εἰκὼν ΚατατομῆςΤου Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα

Τα πράγματα είναι τόσο απλά και αυτονόητα, ώστε να μην γίνονται αντιληπτά και κατανοητά από τους Έλληνες πολίτες. Δεν μιλούμε για τις κυβερνήσεις και τα κόμματα, που είναι ανέκαθεν υπό εξάρτηση από τους συστημικούς εξωθεσμικούς παράγοντες, εντός και εκτός Ελλάδας και υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.
Ποια είναι τα απλά και αυτονόητα που δεν καταλαβαίνει ή δεν θέλει να συνειδητοποιήσει ο Έλληνας από τον φόβο και τον τρόμο, να δει την αλήθεια;


Πρώτον. Οι Άγγλοι ήταν ανέκαθεν, εκτός από την περίπτωση του Ελευθερίου Βενιζέλου για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων, έως το 1947 εναντίον μας.
Δεύτερον. Την σκυτάλη ανέλαβαν από την χρονιά αυτή οι ΗΠΑ, αναδεικνύοντας κυβερνήσεις που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
Τρίτον. Το χαϊδεμένο παιδί της Δύσης, πρώτα της Γερμανίας και τώρα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ γενικότερα ήταν και είναι η Τουρκία. Τα περί του αντιθέτου είναι απάτη.
Τέταρτον. Η κύρια αντίθεση στην περιοχή μας είναι η αντίθεση Αμερικής –Ρωσίας. Ας μην ξεγελιόμαστε από δηλώσεις του Τραμπ για συνεργασία Αμερικής –Ρωσίας.
Η σύγκρουση αυτή θα παραμένει και θα καθορίζει τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές εξελίξεις στην περιοχή, που εκτείνεται από την Βαλτική έως την Μέση Ανατολή.
Πέμπτον. Όσα κράτη θεωρούνται φιλικά προς την Ρωσία, όπως η πρώην Γιουγκοσλαβία και τώρα η Ελλάδα, πρέπει να συντριβούν ποικιλοτρόπως και παντοιοτρόπως.
Έκτον. Η κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάννης, που μπαίνει πια στην στρατηγική επεκτατική πολιτική της Τουρκίας δημόσια, στηρίζεται από τους «άσπονδους φίλους και συμμάχους μας». Η Τουρκία ποτέ δεν κάνει κάτι, χωρίς συμμαχίες. Σ’ αυτήν την φάση με τους Αμερικανούς. Τα φαινόμενα περί διάστασης ή δήθεν δυσαρέσκειας της Αμερικής απέναντι στον Ερντογάν είναι για τους αφελείς, με ηπιότερη διατύπωση, και για τους βλάκες κυριολεκτικά, με την πιο αντικειμενική διατύπωση. Εκτός από εκείνους φυσικά που θέλουν να ζουν με παραπλανητικές φαντασιώσεις ποικίλων μορφών. (θα μας σώσει ο Άγιος Παϊσιος, η Ρωσία κ.λπ φαιδρά και ανόητα. Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται!).
Έβδομον. Οι ΗΠΑ ήταν εκτός των άλλων σε βάρος μας, υπέρ της χούντας των συνταγματαρχών, του διαμελισμού της Κύπρου και τώρα με επίσημες δηλώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ υπέρ της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Όπως οι Γερμανοί ήταν και είναι ανέκαθεν εναντίον μας, έτσι και οι Αμερικανοί τώρα, γιατί η Τουρκία είχε στο παρελθόν, αλλά και τώρα ως το ανάχωμα απέναντι στην Ρωσία.
Όγδοον. Μπαίνει πια σε εφαρμογή με την προβολή της αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης η στρατηγική του εδαφικού ακρωτηριασμού της πατρίδας μας, με την ανασύσταση σε νέα βάση του περίφημου Ανατολικού Ζητήματος, δηλαδή την επαναχάραξη συνόρων. Βασικά η Τουρκία απ’ Ανατολάς και η βόρειοι γείτονές μας, σε ένα μακρόπνοο στρατηγικό σχέδιο με την στήριξη των Αμερικανών, όπως έγινε και στην πρώην Γιουγκοσλαβία, επιβουλεύονται τα σύνορα που μας εξασφάλισε η συνθήκη της Λωζάνης, δηλαδή, Κύπρος, Αιγαίο, Δυτική Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος. Οι «αποχρώσεις ενδείξεις» έχουν γίνει πια αντικειμενική πραγματικότητα, που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, αν θέλει να επιβιώσει ως έθνος – κράτος με το όνομα Ελλάδα.
Ένατον. Αν δεν δημιουργηθεί απέναντι στα εθελόδουλα κόμματα της μεταπολίτευσης ένα γνήσιο πατριωτικό κίνημα, που θα αλλάξει τα δεδομένα της εξάρτησης και της υποταγής, το μέλλον της Ελλάδας είναι πέρα από δυσοίωνο.
Η σωτηρία της Ελλάδας εξαρτάται μόνο από εμάς τους Έλληνες. Η αναγνώριση αυτής της αλήθειας και η συνειδητοποίησή της είναι το πρώτο βήμα για την αντιστροφή της καταστροφικής πορείας. Κανένας ξένος δεν θα μας βοηθήσει, αν δεν βοηθήσουμε εμείς τον ίδιο μας τον εαυτό.
Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι ο κύριος εχθρός της Ελλάδας είναι ο Έλληνας ο ίδιος. Αν τον νικήσουν, δεν υπάρχει άλλος εχθρός που μπορεί να τον καταβάλει. Η ιστορία μας το έχει αποδείξει. Δεν χρειαζόμαστε άλλης μαρτυρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.