Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2016

Τέθηκαν οι βάσεις για μια στενή συνεργασία μεταξύ του Ε.ΠΑ.Μ. και της Ύπατης Αρμοστείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε



Συναντήσεις και σειρά επαφών με κορυφαίους αξιωματούχους της Ύπατης Αρμοστείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. στην Γενεύη, είχε ο επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του Ε.ΠΑ.Μ., πρέσβης ε.τ., Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος.

Στην διάρκεια των συναντήσεων, το στέλεχος του Ε.ΠΑ.Μ. αναφέρθηκε στη συνεχή και ανησυχητική αύξηση παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, λόγω των σκληρών μέτρων λιτότητος αλλά και στο φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού - προσφυγικού.
Ειδική αναφορά έγινε κατά την ανταλλαγή απόψεων των δύο πλευρών, στον τρόπο αντιμετώπισης των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το ΔΝΤ, οι οποίες είναι ασυμβίβαστες με την ιδιότητα του σαν εξειδικευμένου οργανισμού του ΟΗΕ. Ο κ. Χρυσανθόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον γόνιμο διάλογο που είχε με την αντιπροσωπεία του Οργανισμού και δήλωσε ότι “τέθηκαν οι βάσεις για μια στενή συνεργασία μεταξύ του Ε.ΠΑ.Μ. και της Ύπατης Αρμοστείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε., η οποία είναι πολλαπλώς χρήσιμη για την επίλυση του σοβαρού προσφυγικού προβλήματος”.
Το Ε.ΠΑ.Μ. συνεχίζει τον κύκλο επαφών, ενημέρωσης και κοινοποίησης στους διεθνείς Οργανισμούς, των πραγματικών δεδομένων της πολύπλευρης ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, απόρροια των επαίσχυντων πολιτικών των μνημονίων.
Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2016
Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.