Δευτέρα, Απριλίου 28, 2014

Επισκόπηση Τύπου 28/4/2014

Επισκόπηση Τύπου
Τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Γιατί φτιάχνουν καταφύγια Η εφημερίδα γράφει "νομοσχέδιο προβλέπει και «χώρους προστασίας πληθυσμού» για ακραία φαινόμενα, τρομο-επιθέσεις, πόλεμο".

ΕΘΝΟΣ: Ρύθμιση εξπρές για τα δάνεια του ΟΕΚ Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βαθιά ανάσα παίρνουν οι δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που αδυνατούν να αποπληρώσουν την οφειλή τους. Χωρίς να στερηθούν την επιδότηση επιτοκίου, αποκτούν τη δυνατότητα να παρατείνουν το δάνειο και να μειώσουν τα ποσά των δόσεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ρώσος Άγιος: Ιδού τα σημεία της έλευσης του Αντίχριστου Σύμφωνα με την εφημερίδα "συγκλονιστική προφητεία του Ιγνάτιου Μπριαντσανίνοφ πριν από ενάμιση αιώνα, ενώ η Ουκρανία φλέγεται και την Ελλάδα φτιάχνουν πολεμικά καταφύγια!!!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι ευκαιρίες για σύνταξη πριν από τα 62 έτη Η εφημερίδα γράφει ότι "οι εξελίξεις που διαμορφώνονται στο μέτωπο της οικονομίας, σε συνδυασμό με τις διαπιστώσεις της τρόικας, αλλά και των αρμοδίων φορέων της χώρας, σχετικά με τη βιωσιμότητα των Ταμείων και του ασφαλιστικού συστήματος, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό είναι αναπόφευκτες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οι 12+1 αλλαγές στα όρια ηλικίας Σύμφωνα με την εφημερίδα "δώδεκα συν μία αλλαγές επηρεάζουν τη συνταξιοδότηση από τον περασμένο χρόνο, με εξαίρεση όσους συμπληρώνουν, με την αναγνώριση ή χωρίς αυτή, δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι το 2012, οπότε και μπορούν να βγουν στη σύνταξη μέχρι και 15 χρόνια νωρίτερα".

ΕΣΤΙΑ: Πρωθυπουργός με τεράστιο έργο Η εφημερίδα τονίζει ότι "το έργο που έχει επιτελέσει ο Αντώνης Σαμαράς μέσα σε μία διετία είναι τεράστιο. Ουδέποτε άλλοτε έγιναν τόσο πολλά πράγματα μέσα σε τόσο μικρό διάστημα. Και σπανίως Έλληνας Πρωθυπουργός βρέθηκε αντιμέτωπος με τόσο δύσκολα θέματα και επέδειξε τόση εργατικότητα και αποφασιστικότητα, όση ο κ. Σαμαράς".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ασφαλιστικό σύστημα: Ποιοι θίγονται από τις αλλαγές Σύμφωνα με την εφημερίδα "Αρμαγεδδών θα πλήξει το ασφαλιστικό σύστημα, με αλλαγές που θα νομοθετηθούν μέσα στο 2014. Πλήττονται οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ώστε όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι να βγαίνουν στη σύνταξη τουλάχιστον μετά το 62ο έτος. Οι μεγαλύτερες κατηγορίες που θίγονται είναι οι εργαζόμενες μητέρες με ανήλικα παιδιά, οι τρίτεκνοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Υπολογίζεται πως μόλις 120.000 εργαζόμενοι, με θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, θα αποφύγουν τις δυσμενείς αλλαγές".

ΤΑ ΝΕΑ: Ξεπαγώνει η αγορά ακινήτων Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεταβιβάσεις ακινήτων μπορούν και πάλι να κάνουν από αύριο οι φορολογούμενοι ύστερα από τέσσερις μήνες απόλυτης απραξίας. Οι πολυαναμενόμενες αποφάσεις για τον φόρο υπεραξίας υπεγράφηκε από το υπουργείο Οικονομικών και δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ενώ από αύριο ενεργοποιείται η σχετική εφαρμογή στο taxis".

Kontranews: Πως έφαγαν οι νταβατζήδες τον Καραμανλή Η εφημερίδα αναφέρει "σήμερα θα σας αποκαλύψουμε γιατί ο Κώστας Καραμανλής απέτυχε να καθαρίσει τους νταβατζήδες, που εδώ και 40 χρόνια έχοντας αποκτήσει πολύ μεγάλη δύναμη στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, λυμαίνονται τα δημόσια έργα, τις κρατικές προμήθειες και με τη δύναμη που διαθέτουν σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και κανάλια, τρομοκρατούν τους πολιτικούς και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την πολιτική ζωή του τόπου".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Προβάδισμα Μπουτάρη, Τζιτζικώστα Σύμφωνα με την εφημερίδα "προηγούνται στη μάχη των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση οι Γιάννης Μπουτάρης και Απόστολος Τζιτζικώστας, όπως προκύπτει από γκάλοπ που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του «ΑτΚ», και μάλιστα με σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους υποψηφίους".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Πώς θα μειωθούν δραστικά οι φορολογικοί συντελεστές Η εφημερίδα τονίζει ότι "στη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων στο 20%, με δεύτερο βήμα το 15%, αλλά και του ανώτατου συντελεστή που επιβάλλεται στα εισοδήματα των φυσικών προσώπων από το 42% στο 33% προχωρά από το επόμενο έτος η κυβέρνηση".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.