Σάββατο, Απριλίου 26, 2014

Γρηγόρης Βαλλιανάτος:«Η Αθηνα Διαμαντοπετρα αποσυρεται…»

Γρηγόρης Βαλλιανάτος αποσύρεται από τη «μάχη» για το δήμο της Αθήνας
Την απόφασή του να εγκαταλείψει τη «μάχη» για τη διεκδίκηση του δήμου Αθηναίων στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ανακοίνωσε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος.

Η ανακοίνωση του Γρηγόρη Βαλλιανάτου:

«Η ΑθηναΔιαμαντοπετρα αποσυρεται…»
Η ΑθήναΔιαμαντόπετρα γεννήθηκε απ τον Κωστή Παλαμά στη Φλογέρα του Βασιλιά αλλά γλεντήθηκε στα χείλη και στα τραγούδια γενιών Ελλήνων και φιλελλήνων. Στην τελευταία εφαρμογή της, νέες και νέοι άνθρωποι βρέθηκαμε μαζί και φτιάξαμε το πρόγραμμά της για της Δημοτικές εκλογές του Μαίου 2014 για το Δήμο Αθηναίων.
Με σεβασμό στην παγκόσμια θέση μιάς πόλης σύμβολο Δημοκρατίας Ιδεών και Τέχνης, μιας πόλης γονατισμένης σήμερα, θελήσαμε να σηκώσουμε την ελπίδα όλων των δημοτών της λίγο ψηλότερα με πρόταση που εκτός από σειρά οργανωμένων εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας που θα καλούσε όλο τον κόσμο να την επισκέπτεται 12 μήνες το χρόνο, περιελάμβανε και προτάσεις για ένα δήμο σύγχρονο και αποτελεσματικό, σπάζοντας το ταμπού της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που έχει καθηλώσει πολλές καλές ιδέες λόγω ιδεολογικής αγκύλωσης των κομμάτων που διοικούν τον Δήμο μέχρι τώρα.
Η πρόταση της ΑθηναΔιαμαντόπετρα, το πιό φιλελεύθερο δημοτικό πρόγραμμα που είδαμε στη χώρα μέχρι σήμερα, είχε πρόνοια για όλα τα θέματα επιχειρηματικότητας σε μιά μεγαλούπολη που στραγγαλίζεται από τις ιδεοληψίες μιάς κεντρικής διοίκησης-πατερούλη που σκιάζει και τρομάζει κάθε είδους προόδου.
Η πρόταση της ΑθηναΔιαμαντόπετρα είχε πρόνοια για τολμηρές λύσεις σε χρόνια προβλήματα ταμπού που ταλανίζουν τις δειλές διοικήσεις των Δήμων όπως η μετανάστευση η αστεγία η πορνεία τα «ναρκωτικά», αλλά και άλλα ταμπού της νεοελληνικής ζωής όπως η ολοκληρωμένη διαχείριση των σκουπιδιών, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, η αντιμετώπιση της προσωρινής απασχόλησης των μεταναστών, οι σχέσεις με τις θρησκείες και τα δόγματα, η άμεση δημοκρατία, οι ποδηλάτες, οι ανάπηροι, η δυνατότητα των νέων να αρχίσουν μιά επιχείρηση σ ένα φιλικό περιβάλον, ο σεβασμός στον ερωτικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου το ελεύθερο ωράριο των καταστημάτων, ένα μεγάλο αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο, τα πάρκα και τα καφέ του Δήμου που θα μπορούσαν να λειτουργούν από συνεταιριστικές κοινότητες νέων, νέες επενδύσεις, ο σεβασμός στην ιδιοκτησία των δημοτών, η συνεννόηση για τις πορείες, τη μείωση των δημοτικών τελών, η ασφάλεια, ο επαρκής και οικονομικός φωτισμός, το αποτεφρωτήριο, θέματα ενέργειας και φυσικών πόρων, ο 9.84. ο Παναθηναικός και οι φίλοι μας τα ζώα, ιδέες και εφαρμογές που έχουν πετύχει σε άλλες χώρες και αλλάζουν τη ζωή και τη διάθεση των ανθρώπων.
Συνολικά προτείναμε μιά ουσιαστική και τολμηρή αλλαγή στην κατεύθυνση της λειτουργίας μιάς ανοιχτής κοινωνίας και μιάς ελεύθερης αγοράς με ειδική ευαισθησία στα θέματα της ανθρωπιστικής κρίσης που ζούμε όλοι μας.
Η πρόταση της ΑθηναΔιαμαντόπετρα διατυπώθηκε απλά, λιτά, σύγχρονα και σύντομα σε 16 σελίδες αλλά και σε 15 λεπτά οπτικού υλικού σε 5 ξεχωριστά βιντεάκια που κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο. Και από τότε επικράτησε η σιωπή. Η λογοκρισία. Ο αποκλεισμός. Οι βδομάδες περνούν και ο λόγος μας δεν ακούγεται, δεν προσκαλείται, δεν προβλέπεται, δεν είναι ανεκτός.
Ανιαρή και επιλεκτική επανάληψη των θέσεων των συνυποψήφιων δημοτικών συνδυασμών, αυτάρεσκες μοναδικότητες αλλά εμείς απόντες και αποκλεισμένοι από τα κυρίαρχα μέσα. Τρεις εβδομάδες για τις εκλογές και τα μηνύματα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απαγορευτικά.
Η ΑθηναΔιαμαντόπετρα έβαλε τον πήχη ψηλά και δεν θα περάσει από κάτω! Οι δεκάδες γυναίκες και άντρες που προσφέρθηκαν να στελεχώσουν το δημοτικό μας ψηφοδέλτιο παραμένουν μια εξαιρετική ομάδα ανθρώπων που στα επόμενα χρόνια θα ξεχωρίσουν για την γνώση την ευαισθησία και την τόλμη τους. Εδώ όμως τελειώνει ο στραγγαλισμός. Δεν δεχόμαστε τους όρους του παιχνιδιού της λογοκρισίας, του αποκλεισμού και της διαπλοκής.
Η ΑθήναΔιαμαντόπετρα αποσύρεται από ένα σημαδεμένο προεκλογικό αγώνα με το κεφάλι ψηλά και με τη βεβαιότητα πως μετά τις δύο αυτές εκλογές κοσμογονικές αλλαγές θα σαρώσουν και το τηλεοπτικό τοπίο των τιμητών της στρογγυλής τραπέζης, και θα ξεθεμελιώσουν την επετηρίδα των δημοσιογράφων με τη νοοτροπία του χτες…
Η ΑθήναΔιαμαντόπετρα παραμένει στις καρδιές όσων από μας πίστεψαν σε μιά άλλη Αθήνα, και χορεύει το «βάλς των χαμένων ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι που μας έκανε γνωστούς στο μικρό πρώτο βίντεο του εθελοντή και μας γέμισε ελπίδα.
Στο όνομα της ελπίδας αυτής θα ξανασυναντηθούμε!».
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.